Dikili'de can dostlar için afişli çağrı

Dikili Belediyesi yaz aylarında hava sıcaklığının artması nedeniyle mağdur olan sokak hayvanları için hazırladığı afişleri ilçenin dört bir noktasına astı.

Dikili'de can dostlar için afişli çağrı

Dikili Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliğinde düzenlenen uygulama kapsamında yaz aylarında artan sıcaklar nedeniyle sokak hayvanlarının susuz kalmaması ve açlıklarının önlenmesi adına kentin işlek noktalarına afişler asıldı. Afişlerde “Onlar için bir kap yemek, bir kap su bırak” çağrısında bulunuldu.

YAŞAM STANDARTLARI ARTACAK

Can dostlar için canla, başla çalıştıklarını ifade eden Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “ Özellikle yaz aylarında sıcaktan en fazla etkilenen canlıların başında sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlarımız geliyor. Bu duruma duyarsız kalmamak ve farkındalık yaratmak adına HAYTAP’ın bilgilendirme afişlerini kentin en işlek caddelerindeki reklam panolarına astık. Afişlerde sadece vatandaşlarımıza kapılarının önlerine bir kap su ve yemek koymaları çağrısında bulunulmuyor, terk edilen hayvanların yaşadıkları acı, aşılama ve kısırlaştırma gibi önemli konular da yer alıyor. Amacımız tüm can dostlarımıza yaşanabilir ortam yaratmak. Bu konuda Dikilili hemşehrilerimizin ve ilçemizde tatilini geçiren vatandaşlarımızın da duyarlı olacağından şüphemiz yok. Can dostlarımız için hep birlikte, ele ele vereceğiz ve onların yaşam standartlarını arttıracağız” dedi.

Etiketler
Ağrı Dikili Belediyesi