Önümüzdeki 3 Sene Hayatımızdaki Hangi Konuları Düzene Sokacağız... Satürn Kova Burcunda

Satürn 22 Mart 2020’de Kova Burcuna geçtikten sonra, 9 Mayıs’ta geri hareketine başlayıp, 2 Temmuz’da tekrar Oğlak burcuna geçecek, 17 Aralık’ta tam olarak...

Satürn 22 Mart 2020’de Kova Burcuna geçtikten sonra, 9 Mayıs’ta geri hareketine başlayıp, 2 Temmuz’da tekrar Oğlak burcuna geçecek, 17 Aralık’ta tam olarak Kova burcuna geçmiş olacak ve 7 Mart 2023’e kadar Kova burcunda seyrederken de neler yaşayacağız bir göz atalım.

Satürn hayatımızdaki ana belirleyici döngüleri anlatır. Satürn’ün burç ve ev değişimlerinde, buradaki konuları düzene sokmaya çalışırız. Youtube kanalımdaki videomun başında buna uzun uzun değindim. Doğum haritamızdaki Satürn, hayatımızda en çok neyi inşa etmek için çaba gösterdiğimizi, sorumluluk aldığımızı ve zorlandığımızı gösterir. Satürn, hayatımızı nasıl kurduğumuzu ve nasıl döngülerden geçtiğimizi gösterir ve hangi alanlarda test edildiğimiz hakkında bize bilgi verir.

Transit Satürn ise; geldiği eve ve burca sorumluluk, iş ve kurallar getirir. Bizi çalıştırır, testlere sokar, dayanıklılık kazandırır. Jüpiter’in aksine her şey daha sınırlı ve kısıtlıdır. Buna rağmen bir burçtan çıkarken bizi yorduğu kadar, hediyesi de güzel olur. Jüpiter’den alamadığımız faydayı, Satürn bir burçtan çıkarken görürüz.

Bu dönemde hayatımızdaki eksikleri görme ve tamamlama zamanıdır. Bizi gerçekçi yapar, korkularımızla yüzleştirir. Karmanın gezegeni olarak da bilinir. Geçtiğimiz Satürn Oğlak dönemine göre daha rahat akan bir süreç içinde olacağımızı söylemeliyim.

Otorite ile daha rahat anlaştığımız bir dönem. Bilimsel konular, teknolojinin, bilgisayarların daha fazla hayatımıza girdiği bir dönem olacak. Geleceği daha farklı görüp konuşmaya başlayacağız. İnsan hakları ve özgün fikirlerin daha rahat konuşulup, kabul göreceği bir zaman içindeyiz. İdealist davranacağız, toplumsal anlamda daha fazla sorumluluk almaya hazır olacağız. Kollektif konularda mücadelemiz artacak, adalet ve dürüstlük konuları daha fazla ortaya çıkacak. Aslında yeniden, farklı ve teknolojik bir dünya yaratacağız.

Oğlak’taki Satürn ve Plüton birleşimi eski düzeni yıktı ve dönüşüme uğrattı. Şimdi Kova burcundaki Satürn ve Jüpiter bileşimi Teknolojik Devrimi yaratacak!

Bu dönemde burçları kısaca nasıl yoğunluklar ve sorumluluklar bekliyor bakalım;

Koç Burcu: Hayatınızda, hedeflerinizden beklentilerinizi değiştireceğiniz bir dönem olabilir. Arkadaşlıklarınızın, sosyal ortamınızın, gelecek beklentilerinizin testten geçtiği bir dönem. İdeallerinizi sorgulayabilirsiniz.

Boğa Burcu: Yükselişe devam ettiğiniz kariyer konularınızı anlatır. Yöneticileriniz değişebilir, hayat zorlaşabilir. Fazla sorumlulukla birlikte terfi alabilirsiniz. Evlilik gündeme gelebilir. Eğer kalıcı işler yapmadıysanız çöküş de olabilir.

İkizler Burcu: Hayat felsefenizi, bakış açınızı değiştirecek deneyimler yaşayabilirsiniz. Seyahatler, yurtdışı konuları, üniversite, inanç konuları, yayıncılık ve medya ile ilgili sorumluluk getiren işler veya engeller olabilir.

Yengeç Burcu: Boşanma ile gelen mal paylaşımı, miras, ortaklarla ilgili parasal konularda sıkışıklık olabilir. Aradığınız dış kaynağı bulmak zorlaşabilir. Bazı krizlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Aslan Burcu: İlişkiler test ediliyor. Evlilik veya boşanma olabilir. Evliliğin koşullarında sıkışmalar ve sorunlar olabilir. İş ortaklıklarıyla ilgili sorumluluklar olabilir. Yükselişe geçtiğiniz bir dönem.

Başak Burcu: Bu dönemde temellini attığınız konularda çalışmalar olabilir. İşleri düzene sokmak, çok çalışma getirebilir. Ciddi sorumluluklar ve yükler alabilirsiniz. Sağlık konusu gündeme gelebilir.

Terazi Burcu: İlişkilerinize daha ciddi bakmaya başlayabilirsiniz. Çocuk sahibi olunabilir. Keyif aldığınız konulara daha ciddi bakabilirsiniz. Hobilerinizden para kazanmak isteyebilirsiniz. Şans oyunlarından bu dönemde uzak durmakta fayda var.

Akrep Burcu: Ailenizle ilgili konular, geçmişle ilgili mevzularda sorumluluklar alabilir. Eve kapandığınızı hissedebilirsiniz. Evlenmek, ev kurmak gibi evle ilgili sorumlulukların arttığı bir dönem. Hayatınızla ilgili temel attığınız şeyler olabilir.

Yay Burcu: Eğitim, öğretim, kardeşler, yakın çevre, ticari ilişkiler, teknik konularla ilgili sorumluluklar ve işler çoğalabilir. Zihinsel olarak çok yorucu bir dönem olabilir. Daha az konuşmaya başlayabilirsiniz.

Oğlak Burcu: Yetenekleriniz ve maddi manevi kaynaklarınızla ilgili konularda sorumluluklarınız artabilir. Yeteneklerinizin keşfi gibi. Parasal konularda sıkışıklık yaşayabilirsiniz. Kaynaklarını verimli kullanmayı öğretir.

Kova Burcu: Hayatımızla ilgili yeni başlangıçlar yaptığımız bir dönem. Ruhsal olarak kolay bir dönem değil. Hayatınızla ilgili kararlar, sınavlar verebilirsiniz. İsteyerek aldığınız sorumluluklar olur. Evlenme, boşanma, iş değişikliği yaptığınız bir dönem.

Balık Burcu: Çok fazla sorgulama içinde olabilirsiniz. Kontrol edilemeyen koşullar içinde bir bocalama yaşayabiliriz. Nereye gittiğinizi tam olarak göremediğiniz için kafanız karışık olabilir. Zoraki kısıtlamalar olabilir.