Ya 3. Buluşma?

İnsanlar gibi, kurumların ve devletlerinde haritaları vardır. Kuruluş tarihini, saatini ve şehrini bildiğimiz kurumların ve devletlerin haritalarını çıkartıp, değerlendirebiliyoruz.

Türkiye’nin Yükselen burcu yengeç ve içinde Plüton gezegeni yer almaktadır. Bu durum aile ve vatan konularındaki hassasiyetimizi ortaya koyduğu gibi, Plüton da bu konulardaki; dönüşümü, savaşları, tutkulu oluşumuzu, baskıyı, şiddeti, ülke zenginliğimizi, yaratıcı oluşumuzu, dayanıklı bir toplum oluşumuzu anlatıyor. Diğer yazımda, bu dönemde Satürn ve Plüton’un Oğlak burcunda birleştiğinden bahsetmiştim. Jüpiter de Plüton’a yaklaşıyor ve Mart-Nisan ayında birleşecekler. Bu bizi maddi krizlere taşıyacaktır. Bununla ilgili detayları ‘Yeni Dünya’ya Hoş geldiniz 2’ yazımda bulabilirsiniz.

Konuyu detaylandırmamız gerekirse;

Türkiye’nin Güneşi de Akrep burcundadır. O yüzdendir krizden başımızı kaldıramayışımız. Uranüs gezegeni; aydınlanma, farkındalık, kopma, elektrik çarpması gibi ani olayları anlatır. Uranüs, 2019-2020 yılları arasında üç kere güneşimizin karşısından geçiyor.

İlki, 23 Haziran 2019 seçimleriyle İstanbul dâhil olmak üzere üç büyük şehrimizdeki belediye başkanların uzun süreden sonra değişikliği ile geldi.

İkinci karşılaşması Ekim ayındaydı ki, Cumhurbaşkanımızın ağzından “Savaşa Giriyoruz” lafları döküldü.

Üçüncü karşılaşma ise; 15 Mart-21 Nisan arasında olacak. Bu dönemde, ortak hareket ettiğimiz ülkeler veya düşmanlarımızla ilgili çok hassas konular söz konusu olacak. Toprak bütünlüğünü, adaleti sağlamak ile ilgili duygusal karmaşa içine düşebiliriz. Yanlış kararlar, hassas dengelere zarar verebilir. Ani ve hızlı kararlar alınabilir, fakat Neptün’ün etkisi ile iktidar ve yönetimin kararsız, belirsiz ve net olmayan tavırları daha fazla öne çıkaracaktır. Tabi ki dış borçlar ve bankalarla ilgili konularda krizler de söz konusu olacaktır. Topraklarımızı genişletme isteği içinde olabiliriz. Bu sene yayılmacı bir politika izleyebiliriz. Ani ve beklenmedik değişikliklerin olduğu bir dönem. Uluslararası platformda iletişim önemli. İnançlarla ilgili konular daha fazla sıkışmaya uğrayacak gibi duruyor. Akademi, yayıncılıkla ilgili konularda da net olmayan durumlar söz konusu.

Bununla ilgili maddi konularda spekülasyonlar olabilir. Dünyadaki ekonomik krizden bizde etkileneceğiz. Doların değer kaybı, paranın hızlı el değiştirmesi, borsanın ani yükselmesi ve düşmesinden kaynaklanan kazançlar ve kayıplar söz konusu olacak. Kısacası para üzerinde manipülasyonlar olacak.

Bu Tarihleri daha da daraltmak gerekirse, 31 Mart ve 8 Nisan arasında; Gençler, eğitim kurumları, ifade özgürlüğü, devlet bütünlüğü, yakın komşularımız, adalet konularında güç arzusu, ekonomik veya siyasi güç temaları, terör, radikal konuları ve siyasi baskıları hissedebiliriz. Bu durum maddi kaygıları da beraberinde getirecektir. Böyle bir dönemde yeni düzene ayak uydurmak çok önemli olacak.

Yine bu dönemde önemli bir karar alınabilir. Bu karar ne olursa olsun, dengeleri bütünüyle değiştirecek gibi görünüyor. (Seçim kararı da buna dâhil.)

Tam da bu dönemde Jüpiter, Satürn ve Plüton gezegenlerinin Oğlak burcunda birleşiyor olması Dünya’nın yeni düzene hazırlandığını gösteriyor. Biz buna nasıl hazırlanıyoruz hep birlikte göreceğiz…