Tıkanan damarlarımız eğitimle açılabilir

Ülkemiz Eğitimle Daha Rahat Soluk Alabilir. Kanserden Tehlikeli Hastalık İLETİŞİMsizlik. İdrak Yolları Enfeksiyonlarına Son Vermenin Tek Yolu...

Ülkemiz Eğitimle Daha Rahat Soluk Alabilir. Kanserden Tehlikeli Hastalık İLETİŞİMsizlik. İdrak Yolları Enfeksiyonlarına Son Vermenin Tek Yolu Eğitimdir.

Yapılan araştırmalara göre ülkemizin terörden, işsizliğe, hayat pahalılığına, ekonomiye ve umuda farklı alanlarda sorunları bulunmakta ve bu da bu alanlarda damar tıkanıklarına yol açmış durumda. Ülkemizin bu alanlardaki tıkanan damarlarını açması ve daha rahat soluk alması daha iyi bir eğitimle mümkün olabilir.

Kanserden Tehlikeli Hastalık İLETİŞİMsizlik

Ülkemizin damar tıkanıklarına yol açan ve kişiden kişiye farklılaşan pek çok sorunu bulunmaktadır. Hastalar için sağlık sorunları, iş bulamayanlar için işsizlik, terörden yoğun mağdur olanlar için terör, iş yapamayan esnaf için ticari sorunlar, eğitimde bir kesim için mağduriyet yaşadıkları sınavlar, çiftçiye göre tarım politikaları vs. Ama galiba çağın kanserden bile tehlikeli olan hastalığı maalesef toplumumuza da nüksetmiş vaziyette ve pek çok kişi “İLETİŞİMsizlik” hastalığına yakalanmış bir vaziyette ve yine insanlar aynı gemide olduklarını, geminin batması halinde hepimizin batacağını unutarak hızla birbirlerini ötekileştirip, kamplaşıyorlar. Sonuç tüm toplumda birbirine karşı idrak yolları enfeksiyonları görülüyor.

İdrak Yolları Enfeksiyonu

Toplumumuzun genelinde bir idrak yolu enfeksiyonudur almış başını gidiyor. İnsanlarımız kendilerini birbirlerine anlatmakta sorun yaşıyorlar. Hemen doğal olarak da ön yargılar devreye giriyor. Konuşarak, iletişim kurarak, pozitif anlaşmayı yavaş yavaş unutuyoruz. Yani birbirimize karşı akıl erdirme, anlama, anlayış ve kavrayışımızı yitiriyoruz. Diğer taraftan hukuk, eğitim ve kaynaklarımızı kullanma anlamında da sorunlar yaşıyoruz. Hukuk anlamında adaleti geç ve eksik şekilde tecelli ettiriyoruz. Eğitim alanında yaşanan sıkıntılar malum. Ama en önemlisi yeraltı kaynaklarımızdan yerüstü kaynaklarımıza ve de insan gücümüze, kaynaklarımızı yeterli ve doğru kullanamamamızda başka bir sorun.

Tek Yol Eğitimdir

Evet ülkemizin terörden, işsizliğe, ekonomiye, gelir dağılımındaki adaletsizliğe, çocuk ve kadın haklarına, adalete pek çok sorunu vardır. Ama aynı gemide olduğumuzu unutmadan bu sorunların oluşturduğu tıkanan damarları açmanın, ülkenin daha rahat soluk almasını sağlamanın, İLETİŞİMsizlik hastalığını çözmenin, idrak yolları enfeksiyonlarına son vermenin tek yolu eğitimdir.

Bütün bu sorunlar hep birlikte biz diyen bir Türkiye ile çözülür. Ülkemizin kaynaklarını en üst düzeyde kullanabilmenin yolu da daha bilinçli ve eğitimli bir toplumdur. Terörle mücadelenin, devletin iç dinamiklerini iyi çalıştırmanın, toplumdaki kutuplaşmayı engellemenin, dış politikayı daha iyi bir hale getirmenin, ekonomik refahı arttırmanın, üretime dayalı bir ekonomi oturtabilmenin vb. hepsinin çözümü bunları çözebilecek insanlar yetiştirebilmektir. İşte ülkemizin tıkanan damarlarını açabilecek insanlarda eğitimle yetiştirilebilir. Türkiye Hepimizin, Eğitim Hepimizin…