Seçimlerden sonra MEB'de kaçınılmaz bir değişim olacak

SEÇİMLERDEN SONRA MEB’DE KAÇINILMAZ BİR DEĞİŞİM OLACAK, AMA AMERİKA’YI YENİDEN KEŞFETMEYE DE GEREK YOK
MEB, Deneme-Yanılma Ve Kadrolaşma Yeri Değildir
Bürokrasideki Klikler Önemli Bir Eğitim Sorunudur

Seçimlerden sonra yeni bir iktidar gelirse, MEB’de zaten değişim olacak, aynı iktidar kalırsa da başkanlığın bürokrasi sistemine geçileceği için zaten yine değişim olacaktır. Her iki ihtimalde de MEB’de yine bir değişim olacak ve yeni bir yapılanmaya gidilecektir. En sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim. Lütfen ama lütfen, kim ve hangi kadrolar gelirse gelsin, lütfen Amerika’yı yeniden keşfetmeyin ve buna da hiç gerek yok. Aslında bu Amerika’yı yeniden keşfetmeyi önlemenin yolu da hangi iktidar gelirse gelsin, hangi tür değişim olursa olsun, yeni gelenlerin eğitimin başına komple eğitim bilimini, eğitimin pratiğini, eğitim bürokrasisini bilen tecrübeli kadrolar getirmesinden geçiyor. Diğer türlü eğitimi bilmeyen kadroların gelmesi halinde zaten MEB’in ve eğitimin fotoğrafını kıyısından köşesinden çekinceye kadar görev süreleri dolar ve giderler. Ülkemizin ve eğitimin sorunlarının, Amerika’nın yeniden keşfedilmesini beklemek gibi kaybedecek bir zamanı yoktur.

Gelecek ekipleri; insan kaynaklarından okullaşma oranlarımıza, fiziki altyapıya, teknolojik altyapıya, öğretim programlarına, rehberlik uygulamalarına, bürokrasideki kliklere pek çok ilgilenilmesi gereken konu bekliyor.

MEB, Deneme-Yanılma Ve Kadrolaşma Yeri Değildir

Seçimlerden sonra nasıl bir değişim yaşanacak olursa olsun; bilinsin ki MEB, bir deneme-yanılma yeri ya da kadrolaşma yeri olamaz. “Ben X genel başkana ya da siyasetçiye yakınım; mesleğimde, bırakın eğitim bilimci olmayı, öğretmen bile değilim ama olsun, n’olacak ki, siz beni bakan yapın, ben hemen çözerim eğitimi, anlarım eğitim işinden.” “ Ya zaten ben 20 yıllık veliyim, çocuklarım da var, kolay iş Milli Eğitim Bakanlığı…” Farz edelim ki; böyle diyen biri başkan yardımcısı ya da Milli Eğitim Bakanı sıfatıyla eğitimin başına geldi. Yok akrabamdı, yok bizim partiliydi, yok bizim sendikalıydı diye de bir güzel kadrolaştı liyakatten uzak. Efendiler… Efendiler… Biline ki bir ülkenin eğitimi; yani MEB, bir deneme-yanılma yeri ve kadrolaşma yeri değildir.

Seçimlerden sonra MEB’ de kaçınılmaz bir değişim yaşanacak. Temennimiz; ortak bir devlet aklıyla pedagoji ilkelerine uygun bir ekibin, bilime ve akla uygun bir şekilde eğitim sorunlarımızı ele alması ve Amerika’yı yeniden keşfetmemesidir. MEB’in deneme-yanılmalarla, liyakate aykırı kadrolaşmalarla, eğitim bürokrasisi klikleriyle, sendikaların milli eğitimcilik oynamalarıyla kaybedecek, bir tek boşa gidecek dakikası bile yoktur. Türkiye Hepimizin, Eğitim Hepimizin…

Etiketler
Seçim