İmamoğlu hangi sıfatla İstanbul ilçe başkanlarıyla toplantı yapıyor

Bundan önceki yazımda ‘’İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP ile CHP mücadelesi devam ediyor.’’ Diye yazmıştım. Sonra da; ‘’ AKP’nin adayı bütün...

Bundan önceki yazımda ‘’İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP ile CHP mücadelesi devam ediyor.’’ Diye yazmıştım. Sonra da; ‘’ AKP’nin adayı bütün iç çekişmelerine rağmen Sayın Binali Yıldırım olacağı anlaşılıyor. Sayın Yıldırım her kapıyı açan anahtar gibi! İtaatkâr. ‘’Bin Ali’’ diyorlar biniyor. ‘’İn Ali’’ diyorlar iniyor. ‘’ diye yazmıştım.

Sayın Binali Yıldırım’ın AKP adaylığı kesin gibi de CHP’de kazan kaynıyor. Gürsel Tekin’in dışında sahada kimse yok. Diğer adaylar genel merkezi markajlama peşindeler.

İmamoğlu Genel Merkezin kimi yöneticileri tarafından alttan alta dillendiriliyor. İstanbul’un 39 ilçe başkanı ile toplantılar yapıyor. Hayret ki hayret! Diğer ilçelerin başkanları ile hangi sıfatla toplantı yapıyor! Bu partide çoktan beri kuralsızlık kural olmaya başladı. Aday olursun, görev verilir toplantı da yaparsın her şeyi de. Senin adaylığın açıklandı da mi toplantı yapıyorsun?

CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’da Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı bu toplantı ve etkinliklerinden rahatsız olduğu biliniyor. Evet kuralsızlık kural olmuş gidiyor!

CHP Genel Merkez ne yapıyor? Sanki Genel merkez yöneticileri mi İstanbul’da oy kullanacak. Halkı, örgütü, tabanı, CHP’ye oy veren seçmeni yok sayarak aday empozesi de son zamanlarda iyice moda oldu.

Ekrem İmamoğlu Genel Merkez’in adayı pozlarında toplantı yapıyor. Abdüllatif Şener kulis peşinde diğerleri ‘’ağır abilik peşinde’’ Gürsel Tekin de mahalle mahalle ilçe ilçe gezsin! Diğerleri de oh keko! Oh ne âlâ muallâ!

Bütün araştırma şirketlerinin anketlerinde ve sahada Gürsel Tekin çıkıyor. Diğer adaylar meydana çıkmıyor. Herkes CHP Genel Merkezi’ne gözünü dikmiş icazet peşinde. Çünkü önseçim yok. Oysa seçim kazanmanın en iyi yolu örgütü motive etmektir. Öyle sağdan, soldan devşirme ve ünlü- şanlı adamlarla bu iş olmaz.

Gürsel Tekin’in ‘’ayağında demir çarık, elinde demir asa’’ İstanbul’u mahalle mahalle geziyor. Hem de en çok AKP’nin oy aldığı mahalle ve semtleri olan; Esenler, Esenyurt, Bağcılar, Arnavutköy, Ümraniye, Eyüp, Fatih, Üsküdar gibi daha sayamadığımız AKP kalesi ilçelerde ayak izi olan CHP’li tek aday.

İstanbul’un 934 mahallesinin 785 mahallesini tek tek gezmiş, muhtarıyla halkıyla, partili partisiz yoksul halkın sorunlarıyla İstanbul milletvekili olarak, belediye başkan yardımcısı olarak, partinin her kademesinde görev almış biri olarak bu görevi hak ediyor.

Önceki seçimlerde olduğu gibi; önümüzdeki yerel seçimde de dışardan, yukardan, belli odakların telkin ve yönlendirmesinden uzak; örgütün yüksek moralle çalışması ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi kazanılabilir.

Gürsel Tekin Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na enaz 3 ayrı şirketle kamuoyu araştırması yapılsın çağrısında bulundu. Önseçim yapmıyorsunuz bari doğru dürüst anket yaptırın. Zaten dillendirdiğiniz ve yönlendirdiğiniz adayların şansını yeteri kadar artırma gayreti içindesiniz.

Zaten örneği ortada değil mi? CHP seçmeni ve örgütünün desteği ve çabası ile Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu - Gürsel Tekin ikilisi 2009 seçimlerinde oylarını yükseltmedi mi? Kemal Kılıçdaroğlu CHP’ye Genel Başkan, Gürsel Tekin’in de bu sonuçta payı büyük olduğu için sonraki süreçte Parti’de önemli görevler almadı mi?

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’da Sayın Tekin’in gayretini, İstanbul’un sorunlarını nasıl bildiğinin en iyi tanığıdır. Zaten kendisi de bunu her fırsatta ifade ediyor.

Bütün bunlar bize göstermektedir ki; CHP’liler yeniden işaretli, icazetli adaylar istemiyor. Hâkim denetiminde ön seçim ile belediye başkanlarını ve meclis üyelerini seçmek istiyor, ama Genel Merkez yöneticileri bunu istemiyor. Partililer sandıkta yarışmak istiyor ama bir türlü Genel Merkez örgüte bu olanağı tanımıyor.

Şartları eşitlensin, Ekrem İmamoğlu ve diğer aday adayları da halkta karşılıkları, tanınmışlıkları ve seçim şansları açısından kamuoyu araştırmasına tabi tutulsun. Sayın Tekin’de zaten bunu istiyor.

Belediye Başkan Yardımcılığı, Belediye Meclis Üyeliği, İstanbul İl Başkanlığı ve halen milletvekilliği yapan, İstanbul’da AKP’nin elinde bulunan ilçelerinde bile karşılığı olan, Türkiye ve İstanbul ölçeğinde tanınan, HDP ve muhafazakâr seçmenden de oy alabilecek olan, bütün anketlerde en önde çıkan, Sayın Gürsel Tekin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na en yakın adayıdır.