Verdin papazı, vermez papazı!

Türkiye ile ABD arasında diplomatik ve ekonomik kriz yaşanmasına neden olan Rahip Andrew Graig Brunson Davası sonuçlandı. ‘’Terör örgütüne üye olmamakla birlikte, teröristlere yardım ve askeri casusluk yaptığı’’ suçlamalarıyla yargılanan Brunson 3 yıl 1 ay 15 gün ceza aldı. Verilen ceza yattığı süreye tam denk getirildiği için tahliye edildi ve ülkesine gitti. Geçmiş olsun. Sahipli adam tabi. Arkasında kapı gibi Trump var!

Trump, tahliyeden sonra attığı tweette, "Pastör Brunson serbest bırakıldı. Yakında evine dönecek" açıklamasında bulundu. Başkan Yardımcısı Mike Pence de, “Şükürler olsun ki Tanrı dualarımızın ve çabalarımızın karşılığını verdi” ifadelerini kullanırken, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da ‘’ABD Dışişleri Bakanlığı’nın çok çaba harcadığını’’ belirtikten sonra; “Eşim ve ben Rahip Brunson ve Brunson’un cesur karısı Norine’nin ABD’ye dönmesini dört gözle bekliyoruz” dediklerinden hemen sonra Papaz’ın uçağı havadaydı!

Ertesi gün; Trump ile Brunson Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te buluştu. Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Brunson’un serbest kalmasından ötürü peş peşe teşekkürlerini iletti. Türkiye ile ilişkilerin eskiye döneceğini belirtti. Üstü kapalı olarak zaferini ilan ediyordu. Erdoğan ise, sosyal medya hesabında; "Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi!" açıklamasında bulundu.

TRUMP DEVAM EDİYOR…

Trump, "Türkiye için de kolay bir durum değildi. Erdoğan’a bunu mümkün kıldığı için teşekkür ediyorum. Onun için de kolay değildi. Uzun zamandır müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik. Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Bu olayın daha önce çözülmemiş olmasına çok şaşırdım.".

Papaz Brunson’un anne ve babası Erdoğan için; ‘’Tanrı’nın onu alacağı kararlarda irfan sahibi kılması için dua ediyoruz’’ demişler.

Trump tok konuşuyor. ‘’Bastırdım aldım diyor.’’ Erdoğan ise; ‘’Bağımsız yargı bıraktı diyor.’’ Bağımsız yargı vardı da ‘’ver papazı al papazı şişinmesi neydi?’’ 11 Ocak 2018 tarihinde bütün radyo ve televizyonların karşısında muhtarlara yaptığı konuşmada; ‘’Bu fakir bu görevde olduğu müddetçe o teröristi alamazsın’’ kabadayılığı neydi?

Muharrem İnce Twitter hesabında ‘’bağımsız yargı’’ ile ilgili olarak; “Ajan, casus ve terör örgütleriyle ilişkili olduğu iddia edilen rahibin tanıkların ifadesini değiştirmeleriyle serbest kalmasından sonra ABD Başkanı Trump yardımları nedeniyle Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmiş. Bu teşekkür bizler tarafından çok iyi bilinen Türkiye'de yargının bağımsız olmadığı gerçeğinin ABD Başkanı eliyle dünyaya duyurulmasıdır” ifadelerini kullandı.

SAHİPSİZ EREN ERDEM İSE YATIYOR!

Yazımızın başında da belirttik ya Brunson’un sahibi var! Eren Erdem ise sahipsiz! İfade değiştiren şahitleri yok! Üç beş dostu partili’sinden başka sahip çıkanı yok! Tek kişilik hücrede tecritte. 4 aydır sorgusuz sualsiz hakim karşısına bile çıkartılmadan yatıyor.

Suçu ne? Herkesin bildiği daha önce başka gazetelerde yayınlandığı için âlenileşen, yayınlanması suç olmaktan çıkmış belgeleri çalıştığı gazetede yayınladığı için casuslukla yargılanıyor. Yargılansın ama tek kişilik hücrede, tecritte değil, tutuksuz olarak yargılansın.

Enis Berberoğlu da aynı suçtan 5 yıl 10 ay ceza almıştı. 16 ay hücrede ve tecritten sonra Milletvekili dokunulmazlığı olmasına rağmen zar zor tahliye edildi. Cezası TBMM Genel Kurulu’na getirilip okunduğu taktirde yeniden hapse girmesi ihtimali Demokles’in Kılıcı gibi başında sallanıyor.

Evet sözümüzü Thomas Jefferson’ın ‘’Halk, hükümetinden korktuğu zaman tiranlık; hükümet, halkından korktuğu zaman özgürlük vardır.’’ Sözü ile bitirelim.

Etiketler
Papa Andrew Brunson