Köklerimizden ilham almalıyız

Ülkemiz gastronomisini dünyaya en doğru şekilde anlatabilmek için, üzerinde yaşadığımız Anadolu’nun tarihsel ve kültürel değerlerine sahip çıkmalı ve bu değerlerden etkilenen mutfak kültüründen de ilham almalıyız.

KÖKLERİNDEN İLHAM ALAN ZAMANSIZ LEZZETLER

Köklerimizden ilham almalıyız - Resim : 1

Sayısız medeniyetle etkileşim kurarak kendi lezzet dilini yaratan ve eşsiz bir coğrafyanın ürünü olan Türk mutfağının inceliklerini tanıtmak amacıyla hayata geçirilen Lokanta by Divan, Anadolu mutfak kültürünün en özgün tatlarını mevsimsel, yöresel malzemelerle ve modern yorumlarla harmanlıyor.

Köklerimizden ilham almalıyız - Resim : 2

Menüsünün yanı sıra iç dekorasyonu ile de dikkat çeken Lokanta by Divan’daki el yapımı cam heykeller, duayen sanatçı Robert DuGrenier’nin imzasını taşıyor. Sanatçı, el yapımı cam heykellerin tamamını otelde yapmış ve çalışması yaklaşık 6 ay sürmüş. Bu büyülü atmosferi ile kapılarını yeniden açan Lokanta by Divan, şehrin yüksek tempolu ritminde iyi yemek için zaman ayıran ve soluklanmak isteyenleri Türk mutfağının enfes lezzetleri ile buluşturuyor.

Köklerimizden ilham almalıyız - Resim : 3

Türk mutfağının köklerinden ilham alan Lokanta by Divan Executive Chef’i Volkan Arık geleneksel reçeteleri yerel ve kültürel değerlere sadık kalarak modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlarken aynı zamanda sürdürülebilirliği odağına alan, özenle hazırlanmış rafine tabaklar ile dikkat çeken bir deneyim yaşatıyor.

Köklerimizden ilham almalıyız - Resim : 4

“Baklava Yufkasında Kuzu Etli Börek” ve “Fırında Safranlı Deniz Levreği”, Şef Volkan Arık ve ekibinin Türk mutfağının köklerine kadar uzanıp binlerce yıllık geçmişten günümüze ulaşan en özel ve özgün tatları araştırarak oluşturduğu ayrıcalıklı menünün damağımda iz bırakan lezzetleri oldu. 1956 yılından beri gastronomi tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Lokanta by Divan’ı yenilenen dekorasyonu ve menüsüyle deneyimleyerek damağınızı şımartmanızı öneriyorum.

***

BENZERSİZ BİR GASTRONOMİ YOLCULUĞU

Köklerimizden ilham almalıyız - Resim : 5

Kadıköy’ün en gözde semtlerinden Caddebostan’a zengin menüsü, eşsiz tatları ve enerji dolu atmosferiyle yepyeni hava getiren Artois Cadde misafirlerini benzersiz bir gastronomi yolculuğuna çıkarıyor. Bu yolculuğu unutulmaz kılan keyifli sunumlar ve farklı lezzetler gastronomiye olan tutkusu ve özgün yaklaşımı ile dikkat çeken sevgili dostum Şef Hazer Amani imzasını taşıyor.

Köklerimizden ilham almalıyız - Resim : 6

Teknoloji sektörüne uzun yıllar hizmet etmiş başarılı bir kadın girişimci olan Şeyma Yıldız ile Şef Hazer Amani’nin yollarının kesişmesi sonrasında ismini Fransa'da tarihi bir bölgeden alan “Artois” sıra dışı lezzetleriyle İstanbul'un en iyi lokasyonlarından Bağdat Caddesi'nde kapılarını açmış. Modern, zarif ve şık bir ambiyansın etkileyici şehir dokusuyla bir araya geldiği bu özel mekanda kendinizi adeta evinizde hissediyorsunuz.

Köklerimizden ilham almalıyız - Resim : 7

Artois Cadde’de tanıdık sağlıklı lezzetler sıra dışı yorumlarla yer alıyor. Hazer Amani imzalı bu özel menüde dikkatimi en çok çeken seçenekleri “Dana Pöç Ragu Pappardelle”, “Fırın Pancarlı ve Konya Küflü Peynirli Pizza”, “Safranlı Kalkan Buğulama” ve “Dana Yanak” olarak sıralayabilirim. Tütsülenmiş kırmızı biberli beğendi ile servis edilen ağır ateşte kök sebzeler ve malt bira ile pişen “Dana Yanak” ile “Konya Küflü Peynirli Pizza”nın hem ezber bozduğunu hem de damakta fırtınalar kopardığını özellikle belirtmek istiyorum. Sizlere de bu sıra dışı lezzetlerden mahrum kalmamanız için, 2023 yılında mutlaka ziyaret edilecek mekanlar listenizin en üst sırasına Artois Cadde’yi yazmanızı öneriyorum.

***

7 GÜNE 7 ÖNERİ

Hafta sonuna lezzet ve keyif katmak isteyenler, cumartesi akşamı için Mövenpick Hotel İstanbul Bosphorus’un 21. katında hizmet veren Da Vittorio Ristorante İtaliano’yu panoramik manzarası ve leziz çeşitleriyle tercih edebilirler.

Pazar gününüzü tatlandırmak isterseniz; Nişantaşı’nda değişmeyen kalitesi ile hizmet veren Bazlama Kahvaltı’da özel bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yeni haftaya keyifli bir başlangıç yapmak isteyenler için Moda’da hizmet veren Wayana Wine & Tapas’ın özgün lezzetleriyle iyi bir seçenek olacağını düşünüyorum.

Salı günü için, Beşiktaş’ta pide severlerin değişmez adresi olan Doğu Karadeniz Karadeniz Pide & Döner biçilmiş kaftan.

Çarşamba gününe özel önerim her zaman olduğu gibi kahve severler için. Bu hafta rotanızı Caddebostan’a çevirin ve Gron Coffee Company’nin kahve çeşitleriyle ile kendinizi şımartın.

Perşembe günü Maltepe’de lezzet peşinde koşanların değişmez adresi olan Yaşar Usta Çağ Kebap’ı tercih edebilirsiniz.

Cuma akşamı haftanın yorgunluğunu keyifli bir ortamda atmak isteyenlere Akbatı AVM’de hizmet veren Huxo’yu öneriyorum.

Haftaya görüşmek üzere…