İşin sırrı ürün kullanımında

Lezzet için yola düşenler için ürün kullanımı büyük önem arz ediyor. Bu hafta köşeme konuk olan Griffin ve Egg & Burger de ürün kullanımında gösterdikleri özen ile fark yaratarak herkesi mutlu ediyor.

BOMONTİ’NİN YENİ GÖZDESİ

İşin sırrı ürün kullanımında - Resim : 1

Adını 1890 yılında İsviçreli Bomonti Kardeşler tarafından kurulan bira fabrikasından alan semt son yıllarda değişen çehresiyle bana göre Şişli’nin en dinamik semti. Bomonti sokaklarında gezerken kendinizi adeta bir Avrupa şehrinde tura çıkmış gibi hissediyorsunuz. Semtte yaşanan bu çehre değişimi son yıllarda açılan mekanların tarzı ve kalitesine de doğal olarak yansımış.

İşin sırrı ürün kullanımında - Resim : 2

Bu hafta içinde ziyaret ettiğim Griffin’de bu değişimin izlerini taşıyanlardan. Yola “Herkesin Mutlu Olduğu Yer” mottosuyla çıkmışlar. Modern çizgilerin hakim olduğu şık atmosferi ve dekorasyonuyla kapısından geçen herkesi adeta içeri çekiyor. Menüsü oldukça zengin. Günün her saati için farklı alternatifler bulabiliyorsunuz.

İşin sırrı ürün kullanımında - Resim : 3

Menüde yer alan hemen hemen her şeyi kendileri üretiyorlar. Özellikle ekşi mayalı ekmeklerini geldiğinizde muhakkak denemelisiniz. Gün kahvaltı ile başlıyor. Farklı damak zevklerine ve beslenme tercihlerine uygun alternatifler menüde yer alıyor. Öğlen ve akşam için de oldukça geniş bir lezzet yelpazesiyle misafirlerini ağırlıyorlar.

İşin sırrı ürün kullanımında - Resim : 4

Benim favori lezzetlerime gelince “Poşe Armut Salatası” kesinlikle ilk sırada yer alıyor. Damakta fırtınalar koparan bu salatanın lezzet dengesi için fevkaladenin fevkinde demem yanlış olmayacaktır. Bir diğer favorimde menüde yer alan en özel alternatiflerden biri olan “Trüflü Pancar Erişte”. Hem görseli, hem de lezzetiyle bu övgüyü fazlasıyla hak ediyor. İltifatı hak eden bir başka seçenekte ağır ateşte pişirilen dana kaburgalar ile hazırlanan “Tiftik Sandviç”.

İşin sırrı ürün kullanımında - Resim : 5

Tabii ki menüde yer alan burger, pizza ve makarna çeşitlerinin de tadına bakmayı ihmal etmemelisiniz. Böylesine keyifli bir mekandan tatlı yemeden kalkmam diyenler için “Crumble Profiterol”, “Poşe Armutlu Millefeuille” ya da “Nemesis Cheesecake”ten birini önerebilirim.

***

HAMBURGERİN EN LEZZETLİ HALİ

İşin sırrı ürün kullanımında - Resim : 6

En iyi hamburgeri tatmak için yola düşenlerdenseniz size lezzetli bir önerim var. İstanbul’un popüler semti Cihangir’de başlayan lezzet serüvenini Trump Cadde’de açtığı yeni şubesiyle sürdüren Egg & Burger. Kendine özgü özel tariflerle hazırladığı ev yapımı hamburgerlerini farklı soslarla birleştirerek burger severlerin beğenisine sunuyor.

İşin sırrı ürün kullanımında - Resim : 7

Egg & Burger 60’lı yılların Amerikan konseptini canlandıran dekorasyonu ve minimalist yaklaşımıyla dikkatimi fazlasıyla çekti. Farklı damak zevklerine hitap eden seçeneklerin yer aldığı Egg & Burger menüsünde benim favorim işletmeye adını veren “Egg Burger”. Ev yapımı hamburger köftesi, peynir, ananas, yumurta ve yeşillik ile hazırlanarak servis edilen “Egg Burger” her türlü övgüyü hak ediyor.

İşin sırrı ürün kullanımında - Resim : 8

Burada yediğiniz hamburgerlerin lezzeti günlük hazırlanmış, dondurulmamış, katkı maddesi içermeyen, yüzde 100 dana eti ile yapılmasından geliyor. Egg & Burger’in menüsünde her damak tadına uygun alternatif var. Adeta ağızda eriyen peynirle yapılan “Cheese Burger” ve acı sevenlere hitap eden “Mexican Burger” bence menünün öne çıkan seçenekleri. Yolunuz Cihangir ya da Trump AVM’ye düşerse bu lezzetleri denemeden dönmemenizi öneririm.

***

7 GÜNE 7 ÖNERİ

Hafta sonuna lezzet ve keyif katmak isteyenler, cumartesi akşamı için Caddebostan’da hizmet veren Neni Brasserie’yi keyifli ortamı ve leziz çeşitleriyle tercih edebilirler.

Pazar gününüze lezzet ve keyif katmak için, Florya’da yıllardır değişmeyen kalitesi ile hizmet veren Beyti’de özel bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yeni haftaya keyifli bir başlangıç yapmak isteyenler için Ataşehir’de hizmet veren Park Adana’nın leziz alternatifleriyle iyi bir seçenek olacağını düşünüyorum.

Salı günü için, Beşiktaş’ta köfte severlerin 1963’ten beri değişmez adresi olan Meşhur Beşiktaş Köftecisi biçilmiş kaftan.

Çarşamba gününe özel önerim her zaman olduğu gibi kahve severler için. Bu hafta rotanızı Erenköy’e çevirin ve Costa Coffee’nin kahve çeşitleriyle ile kendinizi şımartın.

Perşembe günü Kazasker’de kokoreç severlerin değişmez adresi olan Koko Musti’yi tercih edebilirsiniz.

Cuma akşamı haftanın yorgunluğunu keyifli bir ortamda atmak isteyenlere Beyoğlu’nun ikonik şef restoranlarından Hodan’ı öneriyorum.

Haftaya görüşmek üzere…