Damağınızı şımartın

Yediğiniz yemeklerin tadına vardığınız damağınız da zaman zaman şımartılmak istiyordur kuşkusuz. Bu hafta sizlerle damağınızı şımartabileceğiniz lezzet duraklarından bazılarını paylaşıyorum…

DEĞER KATAN BİR LEZZET DENEYİMİ

Damağınızı şımartın - Resim : 1

İstanbul’un iş ve yaşam merkezi Levent’te hizmet veren 5 yıldızlı Sheraton İstanbul Levent, misafirlerine ayrıcalıklı bir konaklama deneyiminin yanı sıra Executive Chef Yener Özden ve ekibinin imzasını taşıyan lezzetlerle, damaklarda iz bırakan gastronomik bir deneyim de yaşatıyor.

Damağınızı şımartın - Resim : 2

Beş yıldızlı otel mutfaklarında 25 yılı aşkın tecrübesiyle iz bırakan Yener Özden, Sheraton İstanbul Levent bünyesinde yer alan restoranlarda yarattığı konseptlerle bu kış adından sıkça söz ettirecek. 2023 yılının ilk günlerinden itibaren lokal ürünlerin ön planda olacağı konseptlere ağırlık vermeye hazırlanan Yener Şef’e geçtiğimiz günlerde konuk oldum.

Damağınızı şımartın - Resim : 3

Otelin lobi katında yer alan Levantino Restaurant’ın; yüksek tavanları ve modern çizgilerin hakim olduğu dekorasyonu ile yediğiniz yemeklerin damakta bıraktığı ize ayrı bir boyut kattığını söyleyebilirim. 2022 yılını kısaca değerlendirdiğimiz bu keyifli sohbete eşlik eden menü yeni yılda sunulacak konseptlerin de adeta habercisiydi.

Damağınızı şımartın - Resim : 4

Yener Şef bu buluşmamız için Akdeniz ve İtalyan mutfağı ağırlıklı bir menü tercih etmişti. Bir İtalyan klasiği olan “Minestrone”, dengesi ve damağımda bıraktığı dokunuşlarla adeta ruhumu okşadı. “Deniz Mahsullü Risotto” ve “sous vide” tekniğiyle pişirilmiş “Dana Bonfile”yi gerçekten çok başarılı buldum. Böylesine keyifli ve lezzetli bir sohbetin finalinde kahvelerimize eşlik eden “Kestaneli Mont Blanc” adeta bir meltem esintisi gibi damağımı şenlendirdi. Şefleri yakından takip eden okurlarımın 2023 yılında Yener Özden imzalı lezzetleri ile fark yaratacağını düşündüğüm Sheraton İstanbul Levent’i sıklıkla ziyaret edeceğini düşünüyorum.

***

ARTIK GÜNÜN HER SAATİNDE DÖNER YİYEBİLİRSİNİZ

Damağınızı şımartın - Resim : 5

Lezzet severlerin kalbinde hep ayrıcalıklı bir yere sahip olan döner, ülkemizin en çok tercih edilen yemekleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Başkent Grup, “Dönerci Serkan Usta” markası ile Etiler’de açtığı lüks restoranda bu kadar sevilen milli lezzetimiz döneri neredeyse günün her saatinde döner severler ile buluşturuyor.

Damağınızı şımartın - Resim : 6

Serkan Usta’nın menüsünde kendine has formülü ile hazırladığı dönerin farklı çeşitlerini bulabiliyorsunuz. Ben genelde döneri yanında herhangi bir eşlikçi olmadan yemeyi tercih etsem de, bu ziyaretimde ısrarlara dayanamayıp “Kaşarlı Dürüm” ve “Sarma Beyti”yi denedim. Her ikisinin de özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde döner yemeyi tercih edenler için iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum.

Damağınızı şımartın - Resim : 7

Serkan Usta’ya geldiğinizde sadece döner yiyerek kalkmamanızı ve menüde yer alan 30 çeşit çorba seçeneğinden; damağınıza uygun olan birini de denemenizi öneririm. “Sofradan tatlı yemeden kalkmam” diyenler için menüde farklı seçenekler olsa da bence “Sütlaç”ın tadına bakmadan masadan kalkmamalısınız.

***

7 GÜNE 7 ÖNERİ

Hafta sonuna lezzet ve keyif katmak isteyenler, cumartesi akşamı için Selamiçeşme’de hizmet veren Selamiçeşme Kebap’ı keyifli ortamı ve leziz çeşitleriyle tercih edebilirler.

Pazar gününüzü tatlandırmak isterseniz; Moda’da değişmeyen kalitesi ile hizmet veren Brekkie Croissant & Coffee’de özel bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yeni haftaya keyifli bir başlangıç yapmak isteyenler için Etiler’de hizmet veren Over Dose’un , sağlıklı lezzetleriyle iyi bir seçenek olacağını düşünüyorum.

Salı günü için, Göztepe’de pide severlerin değişmez adresi olan Köşem Karadeniz Pide biçilmiş kaftan.

Çarşamba gününe özel önerim her zaman olduğu gibi kahve severler için. Bu hafta rotanızı Göztepe’ye çevirin ve Flan Bakery & Coffee’nin kahve çeşitleriyle ile kendinizi şımartın.

Perşembe günü Ümraniye’de 2007 yılından beri döner severlerin değişmez adresi olan Dönerci Celal Usta’yı tercih edebilirsiniz.

Cuma akşamı haftanın yorgunluğunu keyifli bir ortamda atmak isteyenlere Şaşkınbakkal’da hizmet veren Cotto Gastro’yu öneriyorum.

Haftaya görüşmek üzere…

Etiketler
Ordu