Emeklilerden Kamuoyuna Duyuru

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın “Emekliler en iyi gelir seviyesine sahiptir,” “Emeklilerin bayram ikramiyesini enflasyon oranında artıracağız”...

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın “Emekliler en iyi gelir seviyesine sahiptir,”

“Emeklilerin bayram ikramiyesini enflasyon oranında artıracağız” açıklamaları biz emeklileri düş kırıklığına uğratmıştır.

Emeklilikte insanca yaşama hakkının, her ay ödenen sosyal güvenlik primleri ile peşin satın alınmış bir hak olduğu göz ardı edilmektedir.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, 25-30 yıl topluma hizmet vermiş olan biz emekliler, fiyatları sürekli yükselen temel tüketim maddelerine dahi erişememekteyiz.

Emeklilere bir müjde verilecekse 3000 TL olan bayram ikramiyesi talebimiz karşılanmalıdır. Üç yıldır eriyen bayram ikramiyesini bu yılın enflasyonuna göre artırmak, geçim derdine düşen biz emekliler için bir anlam ifade etmeyecektir.

Üç yıl önce 1.000 TL bayram ikramiyesi verildiğinde,1 dolar 4,80 TL idi. Bu gün 1 dolar 8,15 TL seviyesindedir. Üç yıllık enflasyon farkı ve emekli maaşlarındaki aşınma da dikkate alındığında 3.000 TL bayram ikramiyesi talebimizin karşılanması gerekmektedir.

İlgililerin dikkatine ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla.

12.04.2021

Tüm Emekliler Dayanışma Ağı (TEDA) adına

Tarık Bozkurt