Köy Enstitüleri Gerçeği

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım yazdı...

Kurtuluş savaşını; asker ve silah olarak kat ve kat fazlası olan emperyalist Ülkere karşı sayısız şehit vererek kazanan Genç Türkiye cumhuriyetinin asıl savaşı Cahillikle olmuştur.

Okulsuz,öğretmensiz yurdun her bir köşesini imece usulüyle okullar yaparak Köylü çocuklarınız İle köylülerimizin tarım ve hayvancılık alanında gelişimini sağlayan ana unsur ,hiç kuşkusuz ki yerli ve milli Olan KÖY ENSTİTÜLERİDİR.

Köy Enstitüleri Gerçeği - Resim : 1

Bugün Türkiye Ortadoğu ve yakın Asya ülkelerinden eğitim -bilim -sanayi olarak farklıkalmışsa bu farkı sağlayan tek gerçek vardır o da çok kısa süre varlığını sürdüren köy enstitülerinin eğitim ve öğretim yaşamımızda var olmasıdır.
Her fırsatta ‘geçmişimizi yok sayamayız ‘ diyerek iyi ya da kötü Osmanlı’nın tüm padişahlarını yâd eden kişiler ,iş eğitim alanında bugüne nasıl geldik? Konusu ne zaman açılsa ‘köy enstitüleri ‘ gerçeğini yok saymayı marifet sayıyorlar.

Köy Enstitüleri Gerçeği - Resim : 2

Ne yazık ki 17 nisan 2020 de 80. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız günlerde ,kendini bilmez zihni bozuk,bilimsellik ve çağdaş Türk Aydını kimliğinden uzak Tarikatların Uşaklığını yapan densiz bazı gazeteci ve iktidar yakalığı yaparak ‘yasadışı atanan torpilli rektör’ ile hormonlu büyüyen sendika yöneticileri
Dar kafalı camialarına mesaj göndermek için hayatları boyunca ‘EZİK’ yaşamışlığını kusmuşlardır.

Köy Enstitüleri Gerçeği - Resim : 3

Eğitim İş sendikası olarak;

Anlamayanlara bir kez daha hatırlatmak isteriz .Bizler iktidar olunca konuşanlardan hiç olmadık .Doğruları ve de gerçekleri yüksek sesle söylemek için kimseden cevaz almadık .Cesaretimizi ülkemiz kurucularının cesaretinden ,vicdanımızı güzel ülkemizin tüm yurttaşlarının sevgisinden aldık almaya da devam edeceğiz.

Köy Enstitüleri Gerçeği - Resim : 4

Nasıl ki ülkemiz kurucularını saygı ,sevgi ,minnet ve Özlem’le anmaya yaşadığımız sürece devam edeceksek ,yoksul köylü çocukları İle Dünya’nın en önemli eğitim DEVRİMİNİ gerçekleştirmiş olan her bir köy enstitülü büyüğümüzü de sevgi,saygı ,minnet ve Özlem’le anmaya devam edeceğiz.

Beyinlerini örümcek ağları kaplamış olanlar ne kadar içlerindeki ‘kanalizasyonu’ kusarlarsa kussunlar, Türkiye Cumhuriyeti muasır medeniyetler arasında yerini alacaktır.

Köy Enstitüleri Gerçeği - Resim : 5
Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım