Medyayı bırak seçmene bak

Efsane Günaydın Gazetesinin efsane Genel Yayın Koordinatörü duayen gazeteci yazar Rahmi Turan ustamız, “anketlere, radyo, televizyon ve gazeteleri bırakın...

Efsane Günaydın Gazetesinin efsane Genel Yayın Koordinatörü duayen gazeteci yazar Rahmi Turan ustamız, “anketlere, radyo, televizyon ve gazeteleri bırakın, seçmene bakın” derdi her seçimde.

Boşuna dememiş.

Baksanıza % 95’i tek kişinin emrinde olan Türk Medyası seçmeni nasıl etkilemeye çalışıyor.

Baksanıza AKP reklamları ülkeyi yine ötekileştiriyor.

Türk halkı enflasyon ve hayat pahalılığı altında eziliyor, Faiz % 25’lere çıktı ki AKP’nin umurunda değil okullara alınmayan Türbanlı kardeşlerimiz reklam filmlerinde, “unutmayın” denilerek kindar yayınlar yapılıyor.

Neyse sahaya döneyim.

CHP Konya Milletvekili adayı Abdüllatif Şener’i köyleri gezerken buldum ve sordum, “siyasi hava nasıl oralarda?”

Türk Tarımının Başkenti Konya’da Şener şunları söylüyor:

“Bir dokunuyorum, bin ah işitiyorum. Çiftçi perişan, mazot, tohum, gübre, işçilik fiyatları almış başını gitmiş. Üstüne üstlük mahsul de para etmiyor, tüccar elinde oyuncak oldu çiftçi. “

İstanbul 98 milletvekili ile partilerin gözbebeği kentimiz.

İYİ Parti İstanbul 1. Bölge 2. Sıra adayı Ahmet Çelik’i de Şile ilçesinde yakaladım ve aynı soruyu sorarak şu yanıtı aldım:

“Meral Akşener’e ve İYİ partiye halkımızın büyük teveccühü var. Müthiş bir dip dalgası görülüyor. Seçmen, ‘bugün geldiniz ama seçilirseniz kaybolursunuz’ diyor. Biz de yeni olduğumuzu ve kesinlikle her zaman yanlarında olacağımızı anlatıyoruz.

Şehitlerle ilgili vakıflara gittik ki durum facia. 15 Temmuz Şehitlerinin yakınlarına terör şehitlerine bağlananın 2 misli maaş bağlanmış. Bu konuda çok şikayet aldık.

Esnaf, tüccar, işçi, emekli herkes dert küpü, gençler işsiz, emlakçılar yaprak kımıldamadığını yeni veya kullanılmış evlerin de satılamadığından şikayetçi.

Yaşları uygun vatandaşlar, ‘40 yıldır böyle ekonomik kriz yaşanmadı’ diyorlar.

Bizde İyi Parti gelecek Türkiye İYİ olacak diyoruz.”

Erdoğan 16 yıllık iktidarları sonunda seçmene yan gelip yatacakları “Kıraathane” vaat ediyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu hastane yerine, “şifahane” adı kullanacaklarını vurguluyor.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise fabrikalar vaat ediyor ve Özgür Özel’in dediği gibi Erdoğan’ı çıldırtıyor…

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ise AKP döneminde Yunanistan’ın işgaline uğrayan 18 Türk adasını işgalden kurtarmaya söz veriyor.

MHP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmayan Devlet Bahçeli olması mümkün olmayan iktidarlarında “af” çıkartmayı vadediyor.

Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, “AKP iktidarına son vermek için şartlar oluşmuştur” diyor.

İYİ Parti Genel Sekreteri sağ olsun yazımdan, “AKP metal yorgunu, Erdoğan mental yorgunu” sözümü demecinde kullanmış. Tabii Çıray tıp doktoru olduğu için benim görüşümü o da teşhis etmiş ama tedavisi için ne yapılması gerektiğini yazmamış.

Ne dersin Aytun Hocam, mental yorgunu Recep Tayyip Erdoğan nasıl tedavi edilebilir?

Şimdi seçmene bakacağız, hangi adaya inanıyor hangi adaya inanmıyor.

24 Haziran anketini bekleyelim.