Parsel parsel orman yağması

Türkiye orman yangınlarına karşı, yetersiz sayıdaki uçak, helikopter ve kahraman orman muhafaza memurları ile mücadele veriyor. Her dönemin yandaşı gazeteciyi uçağına alan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bakın sorulara nasıl yanıt veriyor:

Yandaşça soruyor:

- "Bir de bazı eleştiriler var. Yangınları söndürmek konusunda yeterli olunamıyor türünden. Muhalefet liderleri bunu iddia ediyor."

Pakdemirli yanıtlıyor:

- "Önce şunu söylemeliyim. Böyle millî birlik ve beraberlik gününde ağaç üzerinden siyaset yapanları ayıplıyorum. Ağaçların, hayvanların bu şekilde yanmasını kim ister..." (Yazıda soru işareti olmadığından ben de düzeltip koymuyorum - OU)

Yandaşça soruyor:

- "Yeterlilik konusu..."

Pakdemirli yanıtlıyor:

- "Evet... Her ülke yangına müdahale kapasitesini istatistik verilere göre hesaplar ve planlar. Biz de bu istatistiklere bakarak kararlar alıyoruz. O istatistiklere göre yapılan planlamalar doğrultusunda 27 helikopterden 39 helikoptere çıktık. Hatta acaba fazla mı alıyoruz, dedik... Uçakları arttırdık... 9 İHA görev yapıyor..."

Yandaşça soruyor:

- "Peki bu yangınlarda hiç eksiklik hissetmediniz mi?"

Pakdemirli yanıtlıyor:

- "1 günde aynı anda 10 tane yangın çıkarsa yönetmek kolay olmaz. Cumhurbaşkanımızın sonsuz desteği var. Her istediğimizi alabilecek kapasitede bir ülkeyiz."

Bu her devrin her iktidarının yandaşı gazeteci inanamayacaksınız ama şöyle yorum yapıyor:

- "Bakan Pakdemirli ile samimi bir sohbet yaptık... Bendeki izlenim şu... "Uçak azdı, helikopter azdı" falan tartışılır."

Değerli okurlarım

Bu yandaş gazeteci Pakdemirli'ye şunları sormuyor;

- Kaç uçak var?

- Bu uçak ve helikopterler hangi şartlarda kaça kiralandı?

- Kaç orman yangını çıkacak diye istatistik yapılır mı?

- İzmir Seferihisar'daki yangından ders almadınız mı?

- Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçaklarının motorları arızalı demiştiniz. Neden yeni motor alıp taktırmadınız?

- Neden hep kiralık, uçak ve helikopter alıyorsunuz?

- Her yıl ormanlarımız cayır cayır yanıyor neden uçak ve helikopter filosu satın almıyorsunuz?

- İHA'lar neden yangınların başlangıcını tespit edemiyor, neden başlar başlamaz orman yangını büyümeden söndürülemiyor?

- İtibar için cumhurbaşkanlığının 8, bakanlıklarla birlikte 15 özel uçağı varken AKP iktidarı 20 yıldır neden tek bir yangın uçağı ve helikopteri almadı?

Bunları soracak gazeteciyi de bakan uçağına almaz ki…

Bakan Pakdemirli'nin en fazla tepki gösterdiğim cümlesi ise şöyle;

- "Ağaç üzerinden siyaset yapanları ayıplıyorum…"

O halde ben de neyi ayıpladığımı söyleyeyim.

Türkiye'nin dört bir tarafında çıkan yangınlar milleti kahrederken AKP iktidarı tarafından "Yangından mal kaçırır" gibi bir yasa çıkartıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 28 Temmuz 2021'de Resmî Gazetede yayınlanan yasa, orman alanlarındaki yapılaşma tasarrufunu Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkisine bırakıyor.

- Ayıplıyorum ve şiddetle kınıyorum…

Bir dönemin kudretli siyasetçisi Bülent Arınç'ın "Parsel parsel yağmalandı" sözü bu kez ormanlarımız için geçerli olacak.

- Sıra cennet ormanlarımızın parsel parsel yağmalanmasına geldi

Yangın felaketleri sürerken, Marmaris'te Recep Tayyip Erdoğan koruma ordusu ile seçim propagandası yapar gibi otobüsten millete el sallıyor, otobüsün üzerinden de millete çay paketi fırlatıyor…

Tam bir utanç tablosu

Ormanları yağmalama yasa maddesi şöyle:

- "Kültür ve Turizm gelişme bölgeleri dışında kalsa bile orman arazileri kamu yararı kapsamına alınarak turizm yatırımcılarına açılabilecek. Yeri, mevkii ve sınırları Cumhurbaşkanı kararıyla tespit ve ilan edilecek bu alanlardaki bütün devlet taşınmazları da turizm kapsamına alınabilecek."

Ve daha da önemlisi Devlet Bahçeli ve MHP'liler ormanların parsel parsel yağmalanması için bu yasanın çıkartılmasına destek verdiler.

Bitik Erdoğan ve Bahçeli, çökük AKP ve MHP ittifakı giderayak ormanlarımızı parsel parsel yağmalatacaklar.

- Vicdanlarınız da yandı bitti kül mü oldu?