FETÖ'cü paşalarda kilit isim: Erdoğan

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Tümgeneral Mehmet Dişli ile ilgili açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Tümgeneral Mehmet Dişli ile ilgili açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kendisinin FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şu çağrıyı yaptı:

"Bizimle birlikte devlet görevi yapmış olan bu mücadelede omuz omuza yürüdüğümüz insanların, bu mücadele içinde o zaman yer almamış bir siyasetçinin ithamı karşısında sessiz kalması da beni derinden yaralamıştır. Sayın Cumhurbaşkanı böyle itham karşısında sessiz kalamaz, kalmamalı…"

Dönemin Başbakanı Davutoğlu, 2015 yılı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında MİT'in hazırladığı FETÖ'cü listesinde yer alan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin emekli edilmesi için MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile kendisinin ısrarlı olduğunu belirterek "Ancak son gece engellendi" demişti…

Geçtiğimiz gün bu engellemeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığını yazmıştım ki belgesi de ortaya çıktı. Dönemin Genelkurmay Personel Başkanı Orgeneral İlhan Talu'nun mahkeme savunmasında verdiği ifade şöyle:

Sayın başkanım, Genelkurmay Personel Başkanı olarak görev yaptığım 2015 ve 2016 yılları askeri şura çalışmalarında, komuta katının yani Genelkurmay Başkanı ve Genelkurmay 2. Başkanının da verdiği emir ve talimatlar doğrultusunda aldığım tedbirler ve bu zamana kadar hiç yapılmamış uygulamalarla FETÖ/PDY ile etkin bir mücadele yürütülmüştür.

2015 şurası, daha önceki yıllarda icra edilmiş şuralardan farklı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerindeki paralel devlet yapılanmasına yönelik ilk ciddi tedbirlerin alındığı ve uygulandığı şuradır.

Bundan önceki şuralarda, maalesef bu şuradaki gibi radikal kararlar alınmamış. Bu kapsamda neler yapılmıştır; 2007-2014 yılları arasında şurada değerlendirmeye girecek personelle ilgili MİT'ten hiç bilgi alınmamış iken, uzun yıllardan sonra 2015 şurasında değerlendirmeye girecek 582 kişi hassas kaynak araştırması kapsamında MİT'e sorulmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetlerindeki PDY ile mücadelenin ilk ciddi adımıdır.

Soruşturma kapsamında hakkında istihbari bilgi gelen 148 kişinin durumu değerlendirme yapacak YAŞ üyeleri ile paylaşılmıştır.

Bu kapsamda terfi kotasına girmesine rağmen hakkında kuvvetli PDY kaydı bulunan 14 general-amiral emekli edilmiş, durumu netleştirilememiş şüpheli general-amiraller kritik görev yerlerinden alınarak pasif görev yerlerine atamaları yapılmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde deprem etkisi yapan bir uygulama olmuştur sayın başkan. Daha önce hiç kimsenin beklediği bir şey değil, terfi sırasındaki bir insanı o sene emekli etmek hattı zatında çok beklenmeyen, sıra dışı bir olay.

Aynı işlem terfi kotasına girmesine rağmen kaydı bulunan kurmay albaylar içinde uygulanmıştır.

2015 şura çalışmaları, YAŞ toplantısından önce Sayın Cumhurbaşkanı seviyesinde siyasi irade ile koordine edilmiştir.

Siyasi iradenin şerh koyduğu hiç kimse terfi ettirilmemiştir ancak bazı şaibeli isimlerin bu dönemde terfi ettirildiği görülmektedir.

Bu isimler bizzat ilgili Kuvvet Komutanlıkları ve Genelkurmay Başkanı tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşülerek terfi ettirilmiştir.

Yani Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları bu şahsa kefil oldukları için Sayın Cumhurbaşkanı terfilerini onaylamıştır."

Değerli okurlarım,

Önce şunu vurgulayayım.

PDY'nin açılımı "Paralel Devlet Yapılanması"dır…

Yani bir zamanların Fethullah Gülen Hocaefendileri (!) için AKP'lilerin söyledikleri tanımdır…

Orgeneral İlhan Talu'nun "Çatı Davası" diye bilinen Genelkurmay'daki olayların yargılandığı 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir dava şimdi istinaf mahkemesinde karar bekliyor.

Birinci önemli konu Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun peş peşe yaptığı Mehmet Dişli açıklamalarıdır.

İkinci önemli konu, Erdoğan'ın "sükût ikrardan gelir" sözünü hatırlatır şekilde Davutoğlu'nun çağrısına rağmen benim sorularıma da yanıt vermeyerek sessiz kalmasıdır.

Üçüncüsü İlhan Talu'nun ifadesinde ad vermemesine karşın Davutoğlu'nun ismini açıkladığı, Erdoğan tarafından bırakın emekli olmasını engellemesini, tuğgeneral iken tümgeneralliğe terfi ettirdiği Mehmet Dişli'nin 15 Temmuz hain darbe girişimindeki rolü nedir?

Erdoğan, "Sırdaşım…" dediği MİT müsteşarının resmi rapor ile "FETÖ'cü damgası vurduğu Mehmet Dişli'yi;

- Neden korudu?

- Neden terfi ettirdi?

- Dişli FETÖ'cü mü? Değil mi?

- FETÖ'cü ise Erdoğan'ın bile bile emekli ettirmemesi hatta terfi ettirmesi ihmal mi? Suç mu?

- MİT listesinde olan ancak Erdoğan'ın emekli ettirmediği, bazılarını da terfi ettirdiği "Şaibeli…" yani halen FETÖ'cülükten mahkum olan ya da yargılanan başka generaller de var mı? Kimler?

Not: Yazımda sehven FETÖ davalarının 1 numaralı sanığı Mehmet Dişli yazmışım. Fethullah Gülen olması gerekirdi. Düzeltir özür dilerim…

Etiketler
FETÖ