Ulusal eylem planı maalesef yok

Halkı paniğe sevk etmek için alçaklar, vatan hainleri sahte belgeler üretip tamamen yalan mesajlar paylaşıyorlar sosyal medyadan. Devletin televizyonu TRT'den öğrencilere eğitim verilecek. Tamam, güzel ama neden TRT bu koronavirüs salgını geçinceye kadar Sağlık TV ve Sağlık Radyo olarak yayına geçmez?

İktidarların yandaşı ve yalakası olmak çok kolaydır.

Sabahtan akşama kadar iktidar partisinin tüm bakanlarını, yandaş gazetecileri ekrana çıkartır, muhalefetin eleştirilerini de görmezden gelirsin.

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgını dünyanın tüm ülkelerini tehdit ettiğini açıklamasına rağmen, AKP iktidarı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca dışında görüldü ki hala daha konunun önemini kavrayamadı.

İlk ve orta dereceli okulları 2 hafta kapatma kararı doğrudur.

Ancak üniversiteleri 3 hafta kapatıyorsunuz ama sanki onlar insan değilmiş, sanki onlar virüs kapmazmış gibi idari elemanlar ile öğretim üyeleri ve görevlilerini okullara devam mecburiyeti koyuyorsunuz.

Utanmasanız " öğretim üyeleri odalarında değil öğrencisi olmayan boş dersliklerde ders varmış gibi bulunacaklar" diyeceksiniz.

AVM'ler caddeler bomboş, alışveriş neredeyse tamamen durmuş. Peki, bu esnaf ve tüccar kiralarını, SGK primlerini, vergilerini nasıl ödeyecekler?

Mahalle pazarları açık ama hiçbir önlem alınmamış durumda.

Sağlık Bakanlığı, 65 yaş üstü kronik hastalığı olsun olmasın insanların sokağa çıkmamasını öneriyor.

Bu insanlar zorunlu ihtiyaçlarını nasıl temin edecekler?

Bu koronavirüs salgını gösterdi ki, Türkiye'nin bu tür salgın hastalıklar karşısında uygulayacağı "Ulusal Eylem Planı" maalesef yok.

Umre'ciler otobüse, öğrenciler sokağa

Sağlık Bakanı Koca tarafından koronavirüs salgını 24 saat büyük bir özveri ve dikkatle takip ediliyor ki kendisini yürekten kutluyorum.

Ama televizyonlarda seyrettiğim görüntülerden de anlaşıldı ki üniversite öğrencileri yurtlarından apar topar sokağa atıldı. Bu uygulama nedeniyle AKP hükümetini şiddetle kınıyorum.

Umre yapan binlerce kişi belli ki Türkiye'ye dönecek ve karantinaya alınacak. Peki, 14 gün boyunca öğrenciler nerede ikamet edilecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı zaten Allah'a emanet ki düşünmemiş.

Akıllara üniversite öğrencilerinin yurtları gelmiş.

Memleketlerine gitmeyerek yurtlarında kalmaya devam eden öğrencilerin sokağa atılmasına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu karar vermiş.

Şu fotoğrafın videolarını bütün televizyonlar verdiler:

Ve bu fotoğraf da Yeniçağ web sitesinden:

Ulusal eylem planı maalesef yok - Resim : 1

Ulusal eylem planı maalesef yok - Resim : 2

Bakan Kasapoğlu'na soruyorum:

- Sokağa bırakılan bu öğrencileri neden diğer yurtlara yerleştirmediniz?

- Neden Umre'den dönenlere tahsis ettiğiniz gibi belediye araçları tahsis etmediniz?

- Karantina süresi ve sonrasında yapılacak dezenfekte çalışmaları nedeniyle öğrencilerin yurtlara girişi 20 gün boyunca yasak ise bu gençler nerede ikamet edilecekler?

Değerli okurlarım,

Havalar, "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" sözünü doğruladı.

Bu kışı doğalgaz ve elektrik zamları nedeniyle soğukta geçiren vatandaşlar için koronavirüs kat kat fazla tehlike yaratacak.

AKP hükümeti dünya petrol fiyatlarının büyük oranda düşmesi nedeniyle benzin ve mazot fiyatlarında indirimler yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a öneriyorum:

- Mart-Nisan aylarında geçici de olsa doğalgaz ve elektrik fiyatlarını yüzde 50 düşürün.

- Okulların kapanması nedeniyle çocuklarımızın da evlerde olduğunu dikkate alın ve sosyal devlet olmanın gereğini yaparak doğalgaz ve elektrik faturalarının yüzde 50 düşmesi ile milletin bu virüs salgınını sıcak evlerinde geçirmesini, sağlayın.

- Ve hemen bu tür salgın hastalıklara karşı "Ulusal Eylem Planı" hazırlanması için Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde konunun uzmanları ile çalışma başlatın…

Unutmayın, "Atalarımız bir musibet bin nasihat" derler