MİT operasyonları neden açıklanıyor?

Meslek hayatım boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) çalışmalarına destek verdim, yasalar çerçevesinde gizlilik kurallarına uydum.

Vatani görevin en önemli güvenlik kurumlarıdır ki dün olduğu gibi, bugün de yarın da milletçe destek vermemiz gereken anayasal kurumlardır.

Geçtiğimiz günlerde MİT'in verdiği şehitler konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açıklamalar yapıldı.

ODA TV'den Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, gazetemiz yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam gazetesinden Ferhat Çelik ve Aydın Keser MİT haberi konusunda tutuklandılar.

Peki, size şimdi devletin bakanlıklarının MİT operasyonlarını ifşa ettiğine dair devletin resmi habercisi Anadolu Ajansı aracılığı ile yaptıkları açıklamalardan örnekler versem ne diyeceksiniz?

MİT operasyonları neden açıklanıyor? - Resim : 1

Tarih: 07.07.2019

PKK'nın sözde başkanlık üyesi MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi

Ankara-Zafer Fatih Beyaz'ın haberi:

Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde başkanlık ve yürütme konseyi üyelerinden Diyar Garip Muhammed (Diyar Ghareeb Mohammed), Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, MİT ve TSK tarafından tamamen yerli ve milli imkânlarla tamamlanan ortak operasyon, 27 Haziran Perşembe günü Kandil'in Kortek Virajları bölgesinde gerçekleştirildi.

TARİH: 07.08.2019

Askerleri yaralayan terörist Jandarma ve MİT'in ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi

Ankara - Muhammed Boztepe'nin haberi:

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 26 Temmuz'da Şırnak'ın Silopi ilçesi Ortaköy Jandarma yol arama noktasında iki jandarma personelini yaralayan PKK/KCK terör örgütünün sözde Cudi cephesine bağlı teröristleri takibe aldı.

TARİH: 03.01.2020

MİT'ten Irak'ın kuzeyinde nokta operasyonu

Ankara - Zafer Fatih Beyaz'ın haberi:

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonla, terör örgütü YPG/PKK'nın sözde istihbarat sorumlusu "Koçer" kod adlı Metin Arslan etkisiz hale getirildi.

TARİH: 08.01.2020

PKK'nın üst düzey kadın yöneticisine MİT ve TSK'dan ortak operasyon

Ankara-Ferdi Türkten'in haberi:

PKK'nın en üst kadın yapılanması PAJK'ın sözde yöneticisi Esme Erat ve şoförü, MİT ve TSK'nın Kandil'deki ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK'nın en üst kadın yapılanması PAJK'ın sözde yöneticisi "Delal Nurhak" kod adlı Esme Erat ve şoförü, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, geçen yıl eylül ayının ikinci yarısında Irak/Kandil'de MİT ve TSK tarafından ortak operasyon düzenlendi.

TARİH: 24.02.2020

Milli Savunma Bakanlığı: Tel Rıfat'ta ikisi sözde yönetici 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Ankara-Muhammed Boztepe'nin haberi:

Milli Savunma Bakanlığından, Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat'ta, MİT ile koordineli düzenlenen operasyonda, 2'si sözde yönetici 6 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Değerli okurlarım,

MİT'in yaptığı her operasyon gizlidir. Açıklanması suçtur.

Anadolu Ajansı muhabirleri bu haberleri, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı açıklamalarına dayanarak yapmıştır…

7 Temmuz 2019'da başlayan bu haberler konusunda MİT'ten bir açıklama gelmesini hep bekledim ama yapılmadı.

MİT bu haberlerin yapılmasına itiraz da etmedi. Neden etmiyor?

Cumhuriyet başsavcılıkları da haberleri verenler ve yayınlayanlar hakkında bir işlem yapmadı. Neden yapmıyor?

Peki, açıklaması kanunen yasak olan MİT operasyonlarını bakanlıkların açıklaması suç olmuyor da gazeteciler "şehit MİT mensubu var" diye paylaşınca neden suç oluyor?

MİT kanunu hiçbir bakanlığa ya da devlet kurumuna MİT operasyonlarını açıklama yetkisi vermiyor.

Bu konuda tek yetkili kurum MİT'tir ki, o da resmi açıklama yaparak duyuru yapabilir.

Hukukçular mecliste siyasetçiler tarafından yapılan açıklama sonrası gazetecilerin sosyal medyada MİT şehitleri haberlerini paylaşmalarının, "gizlilik ortadan kalktı" gerekçesi ile suç teşkil etmeyeceğini vurguluyorlar.

Meslektaşım gazetecilerin avukatları da, bu yazımdaki haber örneklerini delil olarak yüce mahkemeye sunmalı, hâkimlerin de yazımı dikkate almalarını sağlamalıdır...

Kanunlar herkese eşit uygulanmalıdır…

Etiketler
Operasyon