Hayat çok acımasız…

Çok değerli, çok sevdiğim çocukluk arkadaşlarım olan iki can kardeşimi üç gün ara ile kaybettim. Çok üzgünüm çok…

Ankara'nın Bahçelievler semtinde eski 36. Sokak'ta 11 Haziran 1951'de doğdum. Ulubatlı Hasan İlkokulunu bitirdikten sonra Deneme Lisesinin ortaokuluna 1962 yılında kaydoldum. Okul açılır açılmaz merhum beden eğitimi öğretmenimiz Basri Gürkan uzun boylu olduğum için okul basketbol takımına seçince 1950 doğumlu ve orta ikide olan Ilgaz Köksal'la tanıştım.

Merhum TRT spikeri Arman Talay'ın başkanı olduğu Yenişehir takımına da Ilgaz ile beraber seçildik.

Sokakta, okul takımında, Yenişehir yıldız, genç ve A takımında yıllarca basketbol oynadık. O Galatasaray'a transfer oldu. Ben son yıllarımda MTA Basketbol takımına transfer oldum.


Ilgaz Köksal İktisat Fakültesini bitirdi, Kırıkkale rafinerisinde uzun yıllar çalışıp emekli olunca Rusya'da iş buldu ve maalesef Taşkent'te geçirdiği kalp krizi sonucunda 70 yaşında 9 Ocak 2020'de hayatını kaybetti.

Kazandığımız maçlarda beraberce sevinmek, kaybettiğimiz maçlarda beraberce ağlamak, o amatör sporcu ruhunu yaşamak ne demek bilir misiniz?

Hayat çok acımasız… - Resim : 1

Kardeşlikten de ötedir…

Ilgaz 29 Ocak 2020'de şu mesajı göndermişti:

Orhan,


Gazetecilik hayatında çok şeyler gördün biliyorum. Bu konuda "Asrın projesi" diye Erdoğan seçimlerde konuştu.

Bu konu o kadar önemli ki, Türkiye'den Özbekistan'a TIR 15 günde 6.000 Dolara geliyor. Tren ile bir haftada 3.500 dolara gelecek.

Avrupa malı Çin'e, Çin malı Avrupa'ya gidecek. TCDD'nin 2020 sonunda özelleşeceğini diyorlar.

Bu ne demek?

Next Level'ın sahibi bu "İpek Demir Yolu" işinin gümrük işlemine başlamış bile RTE'nin yakını. Simdi zamlar (DDY'nin son zamları) ile ortamı hazırlıyorlar. (Not: Açıklama gönderirlerse yayınlarım)

Tank palet gibi zarar ediyorduk diye Katar'ı işin içine KHK ile sokacaklar İstanbul boğazından geçecek gemiden alınan para bunun yanında çok ufak kalır.

Bu işi mutlaka yaz Orhan kardeşim.

Bizim vergilerimiz ile Kars-Tiflis-Bakü demiryolu açıldı tüneller yapıldı.

Simdi bu işin karı Katar'a gidecek

Katar bu iş için 20 tane jet uçağı verir

Sağol Orhan vakit ayırdın."

Yazdım işte canım arkadaşım, mekânın Cennet ruhun şad olsun…

Off, of bir acı kaybımız daha

Bahçelievler'den canım kardeşim Abidin Aydoğdu da hayatını kaybetti.

Çocukluğumuzda Cino kahvesinde hayali öyle güzel maç anlatırdı ki etrafına toplanıp heyecanla dinlerdik...

TRT'nin en başarılı spor spikeri oldu, gururumuz oldu...

Hayat çok acımasız… - Resim : 2

Şu son mesajını ağlayarak okumuştum

Merhum kardeşim Abidin Aydoğdu vefatından kısa süre önce sosyal medyadan şu mesajı paylaştı:

"Sevgili Facebook arkadaşlarım yaklaşık 20 gündür İstanbul'da Yeditepe üniversitesinde karaciğer kanseri ile uğraşıyorum bütün tedavileri reddederek sessiz sakin hayatın sonunu bekliyorum sayfa arkadaşlarım.

Hepinize bin selam olsun,

Atatürk'e bin selam olsun,

Laik cumhuriyete bin selam olsun

Sonunda ölümde ikinci büyük gerçek sonunda doğum da nasıl gerçekse yaşamımı teraziye koydum çok karlıyım çok güzel insanlar tanıdım inanılmaz güzel bir hayat yaşadım.

Borga gibi bir oğlum Can Bora gibi torunum, Esra gibi bir geline sahip oldum. Hastalığım sırasında bana çok iyi bakan eşim Ferhan Aydoğdu'ya hastalığımı haber verdiğim dört kişiden biri canım arkadaşım can arkadaşım Merih Ünver'e, Yalova'dan arkadaşım Oğuz ve Melda Yılmaz'a sonsuz teşekkür ediyorum.

Şairin dediği gibi bir namazlık saltanatın olacak o musalla taşında...

Elveda sevgili arkadaşlarım elveda

Güle güle kardeşim

Ve Türk spor basını usta bir ismini kaybetti. TRT'nin emekli spikerlerinden Abidin Aydoğdu kardeşimi maalesef kaybettik.

Aydoğdu, rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir İstanbul Koşuyolu Yeditepe Hastanesi'nde tedavi görüyordu. 72 yaşında hayatını kaybeden Abidin Aydoğdu, 1972 yılında TRT'de spiker olarak göreve başladı.

Aydoğdu, uzun yıllar ekranda maçların heyecanını yansıttı. Duayen spor spikeri, lig karşılaşmalarının yanı sıra Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonalarında da görev yaptı.

Mekânın Cennet ruhun şad olsun canım kardeşim.

Değerli okurlarım,

İki can kardeşimi üst üste kaybettim. Allah ailelerine sevenlerine sabır ve sağlıklı uzun ömür versin.

Not: Yarın önemli bir resmi belge ile İlker Başbuğ'un ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun "O gece, o yasa maddesini kim istedi?" sorusuna yanıt vereceğim…