O ilmik söyleyenin boynuna geçer

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, medyanın Ankara Temsilcilerini öğle yemeğinde ağırladı. Hakkındaki FETÖ iddiaları konusundaki bir soruya Akşener, ...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, medyanın Ankara Temsilcilerini öğle yemeğinde ağırladı. Hakkındaki FETÖ iddiaları konusundaki bir soruya Akşener, "Sürekli olarak aynı şeye atış yapıp herhangi bir somut delil olmadan, imalı imalı konuştuğunuz zaman sulandırırsınız, ciddiyeti ortadan kaldırırsınız, bir bumerang yaratırsınız. O ilmik gün gelir söyleyenin boynuna bumerang gibi geçer" diye yanıt verdi.

Akşener'in basın toplantısı ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ne de bakanlarının yaptığı gibi "yandaş medya" daveti değildi.

Akşener yandaş ya da özgür medya ayrımı yapmadan tüm medyanın Ankara Temsilcilerini öğle yemeğine davet etti. Yemekten sonra konuşma yapmaya karar verince medyadan sorumlu baş danışmanı Murat İde, kameraman, foto muhabiri ve muhabir meslektaşlarımızı da yemeğe davet etti.

Değerli okurlarım,

Kızması gereken en ağır soruya dahi gülmeyi bırakın kahkaha atarak yanıt veren Meral Akşener gerek Türkiye'nin sorunlarına hâkimiyeti gerekse gazetecilerle diyaloğunu müthiş geliştirmiş.

Sözü Akşener'e özetleyerek bırakıyorum:

FETÖ Suçlaması : Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bunu benden çıkaramayacaklar. Bunu da en iyi Sayın Erdoğan biliyor.

Amma velakin bir dava var hakkımda 15 Temmuz 2016'dan beri tek şüpheli açılmış bir dava var. Bu sırada abim öldü. Velhasıl bütün bu aile fertlerini saysanız 5 kişidir. Bunları 5 dakikada bulursunuz.

3,5 yıldır tek bir içine belge bilgi konmamış, iddianame de yok ortada. Şimdi 40 günde bir adıma dilekçe veriyoruz benim ifademi alın diye. Yasak var üzerinde, gizlilik var. Tek kişi kardeşim bu iddianame hazırlanamaz mı?

Vallahi ağa bizle eğleniyor. Bütün bunlar sulandırmaya dayanan işler.

İYİ Parti: Biz otoriteye itiraz ederek yola çıktık, pek çok şeyler yaşadık. Şimdi partimizde demokrasiyi içselleştirmeyi çalışıyoruz.

Yeni Partiler ve İttifak: Kurulmuş ve kurulacak partilerin oluşmasının faydalı olacağına inandık bunu da söyledik. Biz rakibiz. Hepimizin bir Türkiye tasarrufu var. Yarının ne göstereceği konusunda bugünden konuşmayı doğru bulmuyorum.

Parlamenter Sistem: Ben iyileştirilmiş parlamenter sisteme Sayın Erdoğan'ın geçeceğini düşünüyorum.

Saray: Sayın Erdoğan'ın Türkiye'nin bu nefes alma problemini gördüğüne inanıyorum. Saray Erdoğan'ı kapattı, steril bir hale getirdi. Çünkü saray öyle bir şeydir ki, kendisine ait bürokrasi ve kültür yaratır, hayat tarzı yaratır, tabiri caizse paralel evren yaratır, koparsınız. Uzun zamandır Sayın Erdoğan'ın vatandaşla hasbihal ettiğinizi gördünüz mü? Koptu gitti.

Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?: Benim kişisel olarak inatlaşmak huyum yok. İnatla ben, "ben, ben, ben" deme yönüm yok. Bu milletin hepimizin nefes almaya ihtiyacı var. Bu seçmenin tekrar mutsuz olmasına sebep olmayız.

Erken Seçim: Kendimi Sayın Erdoğan'ın yerine koyuyorum, empati yapıyorum. Elinizde 2023'e kadar bir süre var. Niye seçim yaparsınız?

Şeytanlaştırma Yaptı: Bizim partimize ve bana çok rasyonel bir strateji yaptı. Görmedi duymadı tek kelime etmedi. Ama aşağı tarafta inanılmaz bir Akşener şeytanlaştırması oldu. Meral Akşener bu kadar şeytansa neden bir şey yapmadınız?

AKP İle İttifak: Siz bu soruyla 'illet zillet' diyen küçük ortağı neden huzursuz ediyorsunuz? Erdoğan'ın bugünkü sistemle seçime gittiği vakit seçilemeyeceğini matematiksel olarak biliyorum. Bizim ittifaklar için ön şartımız iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönmek şartıdır.

Şehir Üniversitesi ve Vakfa Kayyum Atanması: Devamı gelecektir. Bizim kurulduğumuz dönemdeki atmosfer çok daha sertti. Emniyet müdürlerini, valileri etkiledi.

Erdoğan'a 3. kez Seçilme Şansı Yok : Hukukçular da böyle görüyor.Ama burası Türkiye olarakbaktığımız için bizgerçekleşebilecek hadiseler üzerindenkonuşuyoruz. Olması gereken başkabir şey, bir de olanlar var ne olurne biter diye. Dediğiniz doğru, pekçok hukukçu da aynıfikirde. Olmaz dediğiniz şeyler oluyor.

Erdoğan Seçilemez: Erdoğan'ın 2023 veya ne zamansa bugünkü cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle seçime giderse seçilemeyeceğini görüyorum.

Kanal İstanbul: Bu taraftan sevdiğim insanlar üzerinden bir rant aktarımı olabilir. Ayıp olanı yanlış olanı orada insanlar yaşıyor. Bu kutuplaşmadan böyle olmaktan yorulduk. Yumruklarımızı, dişlerimizi sıkmaktan yorulduk. Benim önerim şu ağalar biraz dişlerimizi ellerimizi gevşetmeye izin versinler. Kanal İstanbul doğru dürüst tartışılmalı. ÇED raporunda, Hz. Nuh'un Drone kullandığını söyleyen bir bilim insanı var."

O ilmik söyleyenin boynuna geçer - Resim : 1