Partili devlet, ezildi millet...

WhatsApp arkadaşlarıma, "Haydi yazımda kullanmam için bana birkaç cümle yazın" diye mesaj atıp 30 dakika süre verdim. İşte gelen yanıtlar:

Ahmet Okumuş: Esnafa TESKOMB ve Halkbank ası aracılığı ele verilen kredi faizlerinde yeni ekstra bir düşüş yok. Geçmişte uygulanan faiz oranları aynen uygulanacak 2020 yılında da. Ancak geçen hafta basın yeni bir uygulama gibi servis edip insanların kafasını alt üst etti. Basın haber yaparken haberin önünü ve arkasını çok iyi bilmeli. Yapılması gereken esnafın kara liste uygulamasına son verilmesidir.

Neşe Yavuz: Yüzde yüz İtalyan arabaya bayıldım nokta. Konu kapanmıştır. Lütfen gündemden kalksın. Sarayın ışıkları sönsün. Biz artık ( işçi ve emekli) karşılayamıyoruz. Çok pahalı…

Ersin Özbey: Ülkemizin kurtuluşu eğitimde reform ve üretim ekonomisindedir. Üretmeyen toplumlar tükenmeye mahkûmdur.

Nursun Erel: Özel hastaneler dışında (onlar da hastayı ticari meta olarak görüyor) devlet hastanelerinde durum kötü. Hacettepe Hastanesine 10 dakikada bir ambulans hasta getiriyor. Devlet hemşire tayin etmediği için hastanenin 2 katı çalışamıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor.

S. Levent Uğurlu: Bir çorba parasına muhtaç Anadolu çocukları, samimi vatanperver duygularıyla kirli siyasetçilerin tetikçiliğini yapıyor. Gazeteci darp ediyor, aydınlara saldırıyorlar. Bu yüzden Meral Hanım'ın ezber bozan söylemlerinden rahatsızlar.

Hacı Kenan Aşar: Bunlar Muş'u talan ettiler, sesimiz olun yeter artık DUR diyelim.

Alâeddin Kuday: Sevgili kardeşim aynı duyguları paylaşıyoruz her şehit haberinde gözlerim yaş doluyor her aç yoksul gördüğümde lokmalar boğazımda düğümleniyor. Üşüyen bir çocuk görsem içimde fırtınalar kopuyor. 2020 yılının tüm bu kötülüklerden uzak bir TÜRKİYE getirmesi dileğiyle sevgiler mutluluklar diliyorum Ne mutlu TÜRKÜM diyene.

Rıza Sümer: Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı olarak, insanların, sevgiyi, şefkati, barışı, adaleti, özgürlüğü yeni yıldan değil, yeni yılda kendilerinden beklemeleri, bunun için bir araya gelmeleri gerektiğini anlamalarını diliyorum. Ayrıca, silahlı örgütlere ve herkese, insana yakışmayan silahı ve şiddeti bırakmaları çağrısında bulunuyorum.

Aziz Gürsoy: Sistemin muhaliflerden kurtulma yolunu buldum, AKP'ye öneriyorum: Kamu bankalarından 3 yılı ödemesiz, 0 faizli, Malta vatandaşı olmaya yeter miktarda 20 yıl vadeli kredi verilsin.

Canan Güllü: 2020'den bir şey istemiyoruz. Çünkü biz isteyerek değil mücadele ederek kazandık tüm haklarımızı. Dolayısıyla sağlıksa kendimize bakarak, paraysa bulduğumuz işte çalışarak, mutluluk ise mutlu olmak için çabalayarak ve kısaca insanca ve hakça bir düzen için mücadele ederek yaşayacağız... Çünkü biz mücadele kazandırır diyoruz ve ekliyoruz: Biz kazanacağız.

Ahmet Arapkirlioğlu: Kanal İstanbul aslında zihninizi bir "kanala" mahkûm ediyor! Böyle olunca da düşünceler "fiziki olarak kanala" ve onun yaratacağı etkilere zincirlenip kalıyor. Oysa gerçek durum bambaşka olabilir mi? Bence büyük bir EVET! Kanaldan kim geçer ki? O kadar yatırımın karşılığı ne ki? Kanal geçişi mi? Rant mı?

Neşe Akdoğan: Ülkemi bu hale sokanlardan kurtulmak dileğiyle…

Mehmet Akça: Sayın Cumhurbaşkanı ve M.S.B. Hulusi Akar Astsubaylara bir çok sözler verdiler fakat ne yazık ki verilen sözlerin hiç birisi yerine getirilmedi. Yıllardır. Sistem hep subaylara çalıştı hem de sanki otomatiğe takılmış gibi. Tüm ihtilallerden sonra general ve subaylar hep yeni haklar ve tavizler elde etmişlerdir. Bazen ihtilale dahi gerek kalmamıştır Etimesgut'ta tankları yürütün yeter durumuna dahi gelmiştir.

Gelelim 15 Temmuz kalkışma eylemine; yine yağlı ballı ekmek subaylara verilmiştir. Generaller ve subaylar elleri kolları bağlanıp başarısız olmalarına rağmen yapılan şura toplantılarında yine subaylar ödüllendirildi ve astsubayların yaptıkları yok sayıldı. 15 Temmuz'da ülkenin geleceğini değiştirecek hain girişimde cumhurbaşkanı, genelkurmay başkanı, kuvvet komutanlarının makam ve belki de hayatlarına mal olacakken astsubayların şanlı kahramanca tutum ve davranışları gözlerini kırpmadan hayatlarını feda etmeleri ülkemizi büyük bir kaos ortamından kurtarmıştır. Astsubayların yaptıkları hemen unutulmuş haklarının verilmesi yönünde hala bir adım dahi atılmamıştır.

Sayın devlet erkânından beklenen şehit cenaze törenlerinde verdikleri değeri onlara yaşarken vermeleridir.

Yüksel Işık: 2019, şehirlerimizin daha iyi yönetilme iradesini gösterdiği bir yıl oldu. Umarım 2020 de, Türkiye'nin daha iyi yönetilmek için iradesini gösterme fırsatı bulabileceği bir yıl olur. Bu duygularla sizin şahsınızda herkesin yeni yılını kutlarım.

Ahmet Saruhan: Partili devlet, ezildi millet, her gün zamlar tam bir illet, geçinemiyor millet…