MHP fena çatırdıyor

AKP’nin metal yorgunluğu kankası, iktidar dayanağı MHP’yi de fena halde bulaştı… MHP de AKP gibi çatırdamaya başladı… Cumhur İttifakı yerel seçimde AKP’ye de...

AKP’nin metal yorgunluğu kankası, iktidar dayanağı MHP’yi de fena halde bulaştı… MHP de AKP gibi çatırdamaya başladı…

Cumhur İttifakı yerel seçimde AKP’ye de MHP’ye de iyi gelmedi hatta çıkan oransal değil siyasi sonuç her iki partinin teşkilatlarını mutlu etmedi.

MHP’nin ve Devlet Bahçeli’nin, “kayıtsız şartsız” AKP’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemesi partilileri çok fena kızdırıyor.

Genel başkanlığa aday olması beklenen MHP’nin önemli ismi MHP Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan Twitter hesabından AKP iktidarına açıkça savaş açtı.

MHP’nin yapmadığı muhalefeti Oğan tek başına yapıyor.

Terörist Öcalan skandalını, "Eski bir milletvekili, Strateji Merkezi Başkanı, akademisyen bir Türk milliyetçisi olarak televizyonlar bize ambargo uygularken, PKK elebaşının kardeşi, elinde yüzlerce askerimizin ve vatandaşımızın kanı olan Osman Öcalan ile özel röportaj yapıyor! #İşEhlinin mi?" diye AKP iktidarını sert ve imalı şekilde eleştirdi sosyal medya hesabından.

Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu maktu harç tutarı, 500 liradan bin 500 liraya yükselmesine de Oğan'dan şöyle tepki geldi.

“Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen 1 adet telefona bir gecede neredeyse 1.000 TL zam yapmak akla şu soruyu getiriyor: cep telefonu ithalatı yapan firma hangi yandaşın?"

MHP eski Iğdır Milletvekili ve TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, Twitter hesabından Iraklı Türkmenlerin yaşadıkları sorunlara ilişkin eleştiride yaptı.

Oğan, Suriyeli sığınmacıların ücretsiz eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalandığını belirtirken, terör örgütü IŞİD zulmünden dolayı Türkiye'ye gelen Iraklı Türkmenlerden neden ücret talep edildiğini iktidara sordu.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un her vesile ile AKP iktidarını sert şekilde eleştirmesi başkent siyasi kulislerinde, “MHP muhalefet yapmıyor ama Cemal Bey tek başına AKP’ye muhalefet yapıyor” deniyor.

GENEL BAŞKAN ADAYI NİDAİ SEVEN

Çocukluğundan bu yana MHP’nin neferi olan Nidai Seven’in genel başkan adaylığı gösterdi ki MHP’de ittifak ortağı AKP gibi çatırdıyor.

Devlet Bahçeli ile genel merkez yönetimine çok büyük tepki var MHP teşkilatlarında.
Size somut bir örnek vereceğim.

Nidai Seven’in MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladığı yazım sadece Yeniçağ web sitesinden bir günde tam 203 bin 69 kişi tarafından okundu.

MHP fena çatırdıyor - Resim : 1

Yaklaşık 55 bin gazete bayiler tarafından satılıyor bu okurlarımı da eklemeliyim ki asıl önemli olan rakam yazımı kopyalayıp alan yaklaşık 25 web sayfasının okurlarını da Yeniçağ web sayfasının rakamına katmalıyız.

Sosyal medyada paylaşılanların sayısı tabi net değil.

Ancak bu işi bilen uzmanların ifadesine göre Nidai Seven’in Genel Başkan adaylığını açıkladığım yazım yaklaşık 2 - 2,5 milyon kişi tarafından okunmuş.

Nidai Beye Yeniçağ yazımın bir günlük okunma raporunu gönderdiğimde şu yanıtı verdi:

“Şu anda Ağrı dayım. Bütün illerden, ilçelerden aradılar. Binlerce mesaj ve telefon aldım. Herkes benim adaylık durumumu konuşuyor. Tüm MHP’liler ve ülkücü kardeşlerim yazınızı birbirlerine SMS, Whatsapp, Messenger ve sosyal medya ile ilettiler, paylaştılar. İlgi inanılmaz, destek maksimum oldu. Çığ gibi hızla büyüdü ta Köylere kadar gitmiş. Milyonlarca kişi okudu ve çok büyük destek alıyorum.

Allah izin verirse MHP’de çok büyük bir uyanış, çok büyük bir değişim olacak. Acelemiz yok kongreye kadar çalışacağız, ama gece gündüz Türkiye’yi gezerek çalışacağız.

Küskün, kırgın, umutsuz ülkücü genci ile yaşlısı ile elele gönül birliği köprüsü kurmaya başlıyoruz…

Kaleminize ve emeğinize sağlık. Selam ve dua ile…”

Değerli okurlarım,

Övünmek gibi olmasın tevazu ile şunu bilmenizi isterim.

Aylık okunma oranlarına baktığımızda günlük ortalama okur sayım sadece Yeniçağ web sitesinden (https://www.yenicaggazetesi.com.tr/) 50 bin civarındadır…

Yukarıdaki tabloya dikkat ederseniz Ahmet Davutoğlu yazılarımın da en çok okunan 2 ve 3. Sırada olduğunu görürsünüz.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan yazılarımın okunma sayılarının artması da AKP’deki, Nidai Seven yazısı da MHP’deki çatırdamanın net fotoğrafıdır.

Liderleri Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli ne derse desin gerçek budur.

Millet Cumhur İttifakından da, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Rejimi olan “tek adam” yönetiminden de kurtulmak istemektedir.

Bu arada şunu da hatırlatayım ki Nidai Seven’in rakibi sadece Bahçeli değil ayni zamanda Erdoğan’dır.

Bahçeli’nin genel başkanlığı Erdoğan’ın koruması altındadır…