AKP sporun çöküşünün şifreleri

Binali Yıldırım’ın AKP sporun Kızılcahamam kampına götürülmemesi siyasi sakatlığı nedeniyledir.

İzmir deplasmanında sakatlanan her görevin adamı AKP sporun 10 numarası Binali Yıldırım, Ulaştırma spordaki kaptanlığından, Başbakanlık sporun kulüp başkanlığına getirildi.

Başbakanlık sporun kulüp başkanlığında öyle bir icraata imza attık ki kulüp kapandı, koltuğu elinde kaldı.

10 numara olduğu ve her mevkiinin adamı olduğu için bu kez TBMM spor kulübünün başkanı yapıldı ama bu göreve de doyamadan yeni bir görev emri verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye spor başkanlığına aday gösterildi.


Yıldırım’ın 25 yıldır bu kulübün yönetiminde olan ve Başakşehir gibi futbol kulübünü de şampiyonlar ligi şampiyonu yapma gibi bir iddiası oldu ki 31 Mart’ta taraftarlar isyan ederek başkanlığa Ekrem İmamoğlu’nu seçtiler.

Meclis Sporun başkanlık koltuğu da elinden kaydı gitti.

Koltuk gitti geri gelir mi bilmem ama AKP sporun 10 numarası İstanbul müsabakasında çok ciddi bir sakatlık yaşadı ki Kızılcahamam kampına davet edilmedi.

Ben bilmem AKP spor başkanı Recep Tayyip Erdoğan bilir ama Başkan yardımcılığı kadrosunu ihdas etse de Yüksek Spor Kulübü’nün (YSK) İmamoğlu’nun kulüp başkanlığını onaylamasından sonra 10 numara Binali Yıldırım’ın yeri de hazır olsa.

Değerli okurlarım,

Çöküş başlayınca ne kamp fayda eder, ne de kadro değişiklikleri fayda eder.

Spor kulüpleri kulüp başkanını değiştirerek bu çöküşü durdurabilirler.

İşte AKP’deki bu çöküşü gören kulüp üyeleri Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan kendi kurdukları ekipler ile Kulüp Başkanı Erdoğan’a bayrak açtılar.

11 Büyükşehirde CHP sporun başarıya oluşması, MHP sporun giderek yükselip AKP sporun geride kalmasını hazmedemeyen Davutoğlu ve taraftarları daha aktif bir şekilde kapalı kapılar arkasında toplantılarını yoğunlaştırdılar.

24 Haziran öncesi Cumhurbaşkanlığı spor başkanlığına heveslenen ancak İYİ spor başkanı Meral Akşener’den veto yemesi bir yana MİT ve Genelkurmay başkanlarının baskısı altında, “aman aman ben yokum” diye havlu attı.

Erdoğan’ın, “Yedek kulübesini terk edenler bir daha takım kadrosuna giremezler” demesi ile AKP sporun gelecek yönetiminin nasıl şekilleneceği önem kazandı.

Kimi spor otoriteleri Erdoğan’ın, Gül, Davutoğlu ve Babacan ile ekiplerini AKP takımından diskalifiye edeceğini başkent spor kulislerinde dillendirmeye başladılar.

Bu durumda yeni bir spor kulübü kurulması ya da Saadet spor başta bazı spor kulüpleri ile de görüşmelere başlanabileceği başkent spor kulislerinde konuşuluyor.

18 yıllık AKP spor kulübünü zor değil, çok zor günler bekliyor 2023 rövanşı öncesi.

Çünkü AKP TBMM grubundan yaklaşık 50 yöneticinin Davutoğlu’nun safına geçmesi tehlikesi hiç de göz ardı edilecek bir gelişme değil.

AKP sporun TBMM’de çoğunluğu kaybetme ihtimaline karşın Başkan Erdoğan’ın yeni bir Kızılcahamam kampı düzenleyeceği de konuşuluyor.

Sonuç olarak söylemem gerekirse sportif başarı ile siyasi başarı birbirine ayni yumurta ikizi gibi benzerler.

Bu arada Pelikan Spor var ki AKP’yi her daim fena sallıyor. Bugünlerde onların da derin bir hazırlık için olduğu ve çok yakında önemli adımlar atacaklarının bilgisini de vereyim…