Gündeme dair kısa başlıklar…

Bazı konular var ki özne bu topraklarda yaşananlar, mekân bizim ülkemiz ise bir sayfalık yazı ne ki ciltler dolusu kitap yazsanız yetmez!

Özellikle mecliste muhalefet partilerince gündeme ilişkin, ülke sorunlarına değinen gerçekler dile getirildiğinde bazıları koro halinde niye bağırır, ya da bazı konular ilgi ve bilgi alanlarının dışında olduğu halde niye durmadan bıkıp usanmadan konuşanı susturmaya, bağırıp çağırmaya, yetinmeyip sıra kapaklarına vurmaya çalışırlar? Bu davranış biçimi için ben bir şeyler bekliyorlar diyeyim? Siz ne demek istediğimi anlayın!

Her zora düştüğümüzde ve her alanda dünden bugüne, ülkeden dünyaya; ününü, büyüklüğünü, düşüncelerini taşıdığımız liderin varlığıyla hala nefes alabildiğimiz kesin. Ben bu kararlılık, yüreklilik, tutarlılık bize ışık tutuyor diyeyim. Siz kimden söz ettiğimi, o adresin kim olduğunu anlayın! (zaten biliyoruz da benimki de soru işte!)

İŞKUR Nisan ayında 1.1 milyon kişi daha işini kaybetti, artış sürecek diye açıklama yaparken, ben daha kaç kişiye yol görünecek diye sorayım! Siz işin vahametini, boyutlarını ve bizi daha nelerin beklediğini anlayın!

Ülkenin yeşilliklerini siyaha boğan yangınlar, cennet ormanları cehenneme çevirince, küle dönen geniş alanda dağ keçileri, ceylanlar, kaplumbağalar, sincaplar, börtü böcek, meşe, kızılçam ağırlıklı ormanlar heder olunca ilgili bakanın; “Çok şükür mal ve can kaybı olmadı!” şeklindeki açıklamasına bizler şaşa ve baka kalırken, kimlerin bu kıvrak zekâya şapka çıkardığını anlayın!

Bazı belediyelerin yüksek tepelerden gelen emir üzerine millet kıraathaneleri, millet bahçelerinden sonra şimdi de ata sporları için okçuluk, at biniciliği, ok atıcılığı, güreş okulu, cirit gibi yönetici çocuklarının başında olduğu vakıflara bütçe ayırmaya başladığını duyunca bazıları eyvah derken, kimlerin “işte bu!” dediğini anlayın!

Krizle boğuşan ülkemizde artan maliyetler, ödenemeyen borçlar, yükselen kur, inmeyen enflasyon, alım gücü düşen halkın alışveriş yapamaması gibi nedenlerle 5.5 yılda iflas eden esnaf sayısının 570 bine ulaştığını, bu yılın ilk yarısında bu rakama 53 bin esnafın daha kepenk kapatarak katıldığını duyunca bazıları ne olacak diye kaygılanırken, siz işin devamında nelerin olabileceğini anlayın!

Sıralananların eksiği, fazlası nedir diye üzülüp dururken ola ki gözden kaçmıştır diye masaya yatırılması gereken bir konu da şu!

Efendim! Mevcut 353 cezaevi kapasitesi 218 bin mahkûm ve tutukluya yetmediği için 90 bin kapasiteli yeni cezaevleri yapılacakmış. Yani 137 adet daha yeni cezaevimiz olacakmış. Hapsetme oranında OECD ülkeleri arasında dünyada ikinci sıradaymışız, 1.lik b ABD imiş! Bu arada ABD’ye fark attığımız bir alanı yakaladım! 17 yılda elektriğe yapılan zam oranı yüzde 307’yi bulmuş. Bu alanda OECD şampiyonu olmuşuz!

Yine işsizlikte tüm zamanların rekoru kırılmış. 1 ayda 333 bin kişi daha işsiz kalmış, İŞKUR verilerine göre Haziran ayında işsiz sayısı 4 milyon 417 bin olmuş, işsizler ordusuna 1 yılda 2 milyona yakın kişi katılmış. Yani kayıtlı işsiz sayısı 4.5 milyona dayanmış. Buna bir de iş aramaktan yorulan, bıkan, umudunu kesenleri katın, en az ikiye katlanır. Bu yazılık ve bugünlük hepsi bu kadarcık!

Bu haberler karşısında isterseniz küplere binin. Ayrıca küplere binseniz ne olur? Hem tansiyonunuz çıkar, hem küpler kırılır, hem de öfkeyle kalkan zararla oturur! Paşa gönlünüz bilir, benden söylemesi ama bir de ipucu! “Değişirsek değişirler”…

Zorunlu Açıklama: Bazı konuları sıklıkla ele almam; okurlarımdan gelen uyarı, bilgilendirme ve “bu konu çok önemli, yine ve yeniden işleyin” mesajları doğrultusundadır. Bilginize…