ÇYDD Maltepe Şubesi Seminer Günlerinden İzlenimler…

El vererek, dokunarak, arka çıkarak; bakışları, gülüşleri, duruşları, kaderleri değiştiren, merakları artıran, hayalleri- ufukları geliştiren ÇYDD, yine...

El vererek, dokunarak, arka çıkarak; bakışları, gülüşleri, duruşları, kaderleri değiştiren, merakları artıran, hayalleri- ufukları geliştiren ÇYDD, yine sonsuz duyarlılık, bilimsel merak ve insan sevgisi odaklı bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Sorunun değil, çözümün bir parçası olmayı amaçlayan, eğitim alanındaki problemlere odaklanan ve bu konuda akıllı ve akılcı projeleri hayata geçiren ÇYDD Maltepe Şubesi 16. Seminer Günleri’nde yine geniş katılımlı, ilginin yoğun olduğu 2 gün süren bir kültürel etkinlik düzenledi.

Bugüne kadar 16 kez yapılan konu ve konukları dikkat ve özenle seçilen, “çağdaş eğitim ve çağdaş toplum” hedefini güden bu çalıştayınbu kez konusu; “Var Olmanın Gücü ve Değerler” olarak saptanmıştı.

Akademisyenlerin, yazarların, gazetecilerin, iletişim uzmanlarının konuşmacı olduğu toplantıda; kültürden sanata, bilimden doğaya, evrensel değerlerden, yargıya, hukuktan sağlıklı yaşama, liderlikten stratejik pazarlamaya pek çok konu işin uzmanları tarafından masaya yatırıldı.

Özellikle ÇYDD bursiyeriöğencilerle, salonu dolduran konukların sorularıyla renklenen çalıştayın ilk gün ilk konuşmacısı idim!YehudiMenuhin’in; “Sanatçı kuşa benzer, “Kanatlarım yoruldu, uçamam!” diyemez. Sözünden esinlenerek, konuşmamda ülkemizden dünyaya geniş bir pencereden bakmaya çalıştım. Şiirden romana, tiyatrodan sinemaya, kültür ve sanatın insan yaşamındaki yerini örneklerle anlatırken,kitaplar varsa, müzik çalıyorsa, resimlere bakabiliyorsan mutlusun. Düşsüz, ütopyasız, hayalsiz edebiyat ve sanat olur mu? Sorusuna yanıt aradım.

Gözlem ve izlenimlerime gelince;

Hep yinelerim, bir görev tanımı vardır, bir de görevi kendine göre tanımlayarak durumdan vazife çıkaran, bundan yakınmayan ve bunu başa kakmayanlar vardır. Yıllara ve yollara dayanan dostluğumuza baktığımda ÇYDD’ye emek veren, omuz veren, arka çıkan, el uzatan, destek sağlayan herkes bu tanımın sınırları içindedir.

Yıllara dayanan geçmişiyle, maddi ve manevi destekleriyle, müthiş emek- sabır- sağduyu ve özveri gerektiren hizmetleriyle ÇYDD bu tanımın sınırlarını aşmaktadır.

Bana görsel ve estetik bir şölen gibi gelen çalıştayda yapılan konuşmaları izlerken; başa sorumluluk bilincini koydum. Ekilenlerin nasıl biçildiğine ve biçimlendiğine tanık oldum. Uzmanlıkla duyarlılığın, insan sevgisiyle cesaretin nasıl firesiz ve ödünsüz harmanlandığına tanıklık ettim.

ÇYDD bursiyeri olan öğrencilerin; umutlandıran sorularını, kürsüdeki konuşma rahatlıklarını, oturum aralarında ki ayak üstü sohbetlerde; karanlıkları aydınlığa çeviren ve yüreğe dokunan sözlerini, zihnimde ve belleğimde iz bırakan övgülerini dinledim.

ÇYDD Maltepe ŞubeBaşkanı Tülin Okay ve üyelerinin sonsuz bir çalışkanlık ve sorumlulukla insanların önüne açtıkları bu ışıklı yolda; yer yer gün ve gelecek kıyaslaması yapılırken, bazen duygu fırtınasına dalıp giderken, sık sık hüzün buluşması yaşarken sergiledikleri ev sahipliğine, özveriye ve içtenliğe hayranlık duydum…

Özetle; Dinleyici olarak tat, konuşmacı olarak keyif, izleyici olarak yeni dostlar kazandığım bu çalıştaydaülkece çok gereksinim duyduğumuz umudu ve güzelliği yaşadım.

Hatırlatma Notu: Başta ÇYDD Küçükçekmece Şubesi olmak üzere sık sık gittiğim, eğitim verdiğim, konuşmalara çağrıldığım bu dernekkurulduğu günden beri tüm şubelerinin sergilediği performansla, büyük çaba ve özveriyle ortaya koyduğu çalışma gücü ve disipliniyle, azim- sabır – sağduyu ve ekip çalışmasıyla hedefe ulaşmada öncü ve diğer STÖ’lere örnek olduğu için alkışlıyorum…

Teşekkür Notu: Azimle, inatla, tutkuyla, dirençle, cesaretle, çalışma disipliniyle, duygu ve düş gücüyle; Yaşamı, çok renkli, çok sesli, çok boyutlu bir şölene çeviren ÇYDD Ailesini yüreğimden kalemime akan sevgilerle selamlıyorum.

Kutlama notu: ÇYDD 13. Cumhuriyet Ödülü’nü 13 Nisan Cumartesi saat 14.00’de Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak törenle Müjdat Gezen’e veriyor. Ustayı ve ÇYDD’yi kutluyorum…

Etiketler
Maltepe