Sandığa Gitmeyecek Seçmenler Terelelli mi ?

KAYDA GEÇSİN Efendim , pazartesi akşamları Gürkan Hacir’ın Halk Tv’deki programı kaçırılır gibi değil , izlemiyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz ! Bu pazartesi...

KAYDA GEÇSİN

Efendim , pazartesi akşamları Gürkan Hacir’ın Halk Tv’deki programı kaçırılır gibi değil , izlemiyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz !

Bu pazartesi mesela CHP’nin yönetiminin küskün seçmenlerin haleti ruhiyelerini çözmek için psikiyatristlerle görüştüklerini bu programdan öğrendim , mamafi haber Saygı Öztürk haberiymiş , ama ben bu programda duydum ve akşam çayım burnumdan çıktı .

Siyasi bir parti küsen tabanı ile ilişkisini psikyatra soruyorsa demek neden küsüldüğünü bilmiyor hatayı seçmenin ruh durumunda arıyor, çok yaşasınla

emi ! Hep beraber grup terapi yolda herhalde.

Seçmeni kafayı uçurdu mu , manyak mı da küstü diye ruh doktoruna baş vuran başka parti var mı bilemem , beni aşar , ama bu mantık küskün CHP seçmenini ki gün sonra ruh ve sinir hastalıklarına da yatırır !

Yağmurdan kaçarken doluya mı tutuluyoruz demiyeceğim çünkü sandığa küsen Ak Parti seçmeni yok zannedenler yanılıyor olamaz mı ?

Ya iki tarafta birleşirse , hiç düşündüler mi ?

Sanki muhalefette , iktdarda herşey yolunda da seçmenler sorun , aaa niye küstüler, küsmek için deli olmaları lazım öyle mi ?

Psikiyatrların tavsiyesine göre yeni bir strateji ve seçmenin sandığa gitmesi için algı oluşturulacak herhalde bildiğim işler değil.

CHP’nin gözde düşünürü Sedef Kabaş’ın videosu dolaşımda , Sedef Hanım sahne almış , adeta Dilek Türker tek kişilik oyun oynar gibi algı yönetimini Kleopatradan başlayarak anlatıyordu tatlı tatlı kendisine yakıştırdğı tonlamalarıyla , lakin bize niye anlatıyor onu hiç anlamadım , algılarımızı yönetenlerle mücadele edecek olan partilere , iktidar olmaya taliplere anlatsa daha iyi değil mi ?

Neyse biz konuya dönelim ; Hazır psikiyatrları bulmuşken küstürenler kendilerini güzel güzel muayene ettirseler daha iyi değil mi ?

Bakın belediye seçimleri iktidar açısından bin tane utanç , çelişki taşıyor ama CHP’nin adaylarının hali de pek parlak değil .

Belediyecilik dışında hayalleri sınır tanımıyor , sanki belediyeyi değil ülkeyi yönetmek ister gibiler .

Adayların içinde belediyecilikten , çöp , hijyen , sağlıklı su mesela bahseden çok az.

Akılları fikirleri kültür, kültür merkezleri faaliyetlerinde , yani aslında adamlar Devlet Tiyatrolarına Genel müdür olmak istiyorlar sanki de mecburen Belediye başkan adayı olmuşlar gibi . size ne kardeşim bırakın bunları sanatçılara devlet , belediye sanata burun sokmasın , halk evleri ayrı bir konu , onları kapatıp belediyelerle sanat hangi akla hizmetse .

Ve ilginçtir CHP ve İktidarı sanki aynı PR mantığı yönetiyor , adaylardan kahraman yaratma sevdası , hepsinde aynı laflar, ‘Enerjisi yüksek’ ne demek bu

Aday priz herhalde seçmen fiş gibi takılıp enerji alacak ! ‘Şarz’ olacağız herhalde .

Adayların hepsi çalışkanım diyor , tembelim diyecek halleri yok ama ‘çalışkanım’ ın başına ‘Türküm Doğruyum..’ diyemiyor , seçmen alınır sonra , üçün birini çalışkan olmayı seçmiş sonra seçilmeyi bekliyor , bu durumda küsüp sandığa gitmeyenin psikolojisi bozuk öyle mi ? Vallahi ben ülkemizde tahmin edilenden daha fazla Türk olduğunu ve itilip kakılmaktan yorulduklarını düşünmeye başladım.

Bir kentin belediye başkanı adayı ‘Adalet Getirmeyi’ vaad ediyor , fırsat eşitliği de verecekmiş , Allah Razı olsun tuttuğu altın olsun demek kurtarıcımız geliyor ama bunlar belediyelerin görevi mi , demokrasilerde bu haklarla doğarsın belediye başkanı vermez eğer belediye başkanına kalmışsa yanmışız diyen yok ….

Tıpkı tamamen ticari kaygı ve stratejilerle hareket eden bir kuruluşun kendi çıkarı için aldığı sıradan bir filimini gösterim kararını ‘ sinemayı ayakta tutmak adına ‘ yaptığını söylemesi , anlaşmasının ‘ Türk sinemasını daha iyi yere taşıyacağına eminiz ‘ fahiş sözleri gibi .

Siz kimsiniz de Türk sinemasını ayakta tutma gücünü kendinizde buluyorsunuz , bu sözleri söyleme yetkisini size kim verdi diyen yok , mevcut duruma bakılırsa kendileri ayağa kalkmış ama filimciliği kıç üstü oturttukları açık iken ‘ ayakta tutma ‘ iddiaları, Rubikon’u nehrini aşma durumları , geri dönüşü imkansız hadsizlikler bunlar .

Belediye Başkan Adaylarına dönecek olursak , eğlence , kültür sanat , mutluluk , birlikte yönetmek … doğa , köpek , kedi hayvan sevgisi peki kurban bayramı ne bok yiyeceksiniz , kediler ve köpekleriniz kurbanlıkların karşısına geçip ohh mu çekecek , var mı buna dair bir vaad ?

Kestikleriniz hayvan değil mi ? Kurbanlıklar hariç bir hayvan sevgisiyle karşı karşıyayız .

En tehlikelisi de eğitim yerlerde , cehalet kepazelik halde iken doğru olanı , gereğini yapma cesareti olanı seçememek . Bu yüzden sandığa gitmiyor olacak seçmen olamaz mı ?

Kalkınmanın topyekun olabileceğini ; bu işlerin belediye başkanı , oyuncu yönetmen sinemacıya bir başına kalmadığını bilen adamları seçme mecburiyeti var artık , yoksa küsecek elbette seçmen AKP’lisi de CHP lisi de .

Sonra İstanbul’a tutkuyla bağlı olmak ne demek , Yahya Kemal gibi ise buyrun şair olun görelim tutkunuzu mısralarınız , saniyen belediye başkanlığının tutkularla değil akılla işi var bu durumda sizin neişiniz hangisi ?

İstanbul’a ‘ihanet’ kelimesi kullanımda , hepsinin dilinde , boşuna demiyorum sanki aynı PR şirketi hepsini yönetiyor diye , Saadet Partisi hariç .

İstanbul’u hala bir kentten ibaret zannediyor adayların çoğu , bari Tevfik Fikret’i ‘Sis’ i Okusalar …

‘ Ey Marmara’nın mavi kucaklayışı içinde ölmüş gibi dalgın uyuyan canlı yığın

Ey köhne Bizans , Ey büyüleyici koca bunak , ey bin kocadan arta kalan bakir dul

Güzelliğinde henüz tazeliğinin sihri aşikar; hala seyreden gözler üstüne titrer’

Ne İmparatorlar gelmiş geçmiş İstanbul’dan , belediye başkanları ne ki , doğru kentleşme , göçe çare bulmak yerine Doğu Roma imparatorluğunda inek besleyip süt dağıtmak mı yeni yüzyılın vizyonu ?

Pes , sonra seçmen sandığa gitmeyecek , kafayı mı uçurdu diye psikiyatra soruyorsunuz öyle mi, ya rakip aday o da trafiği düzeltecekmiş , belediye başkan adayı olmayı niye bekledi orası meçhul !

Şükredin ki Ak Partilisi, CHP’lisi, İyi Partilisi bu millet kafasına hunisini takıp sokaklara inmiyor .

Sayın Kılıçdaroğlu bu halka cesaret isteyen çok şey anlattı ısrarla , yılmadan yetmedi , sitemlerinde haklıdır lakin bu adaylar işini hiç kolaylaştırmıyor .

Şimdi sandığa gitmeyecek seçmenler terelelli mi iyi düşünelim .

Saygıyla Kayda Geçsin Elimizden Gelen Budur , Kayda Geçirmek .

necefugurlu@gmail.com