Kim Öldürmek İstedi ve Yaralı Bıraktı

KAYDA GEÇSİN Bizleri birleştiren ortak nokta ne gariptır ki ihanete uğramış olmamız mı acaba ? Kime rastlasam yaralı , yüreğini tutup geziyor , kalbimiz...

KAYDA GEÇSİN

Bizleri birleştiren ortak nokta ne gariptır ki ihanete uğramış olmamız mı acaba ?

Kime rastlasam yaralı , yüreğini tutup geziyor , kalbimiz, gözyaşlarımız kan ağlıyor. Kim öldürmek istedi bizleri ve yaralı bıraktı ?

‘Ne var ki her insan öldürür sevdiğini

Bilinsin ki ,

Kimileri acı bir bakışla

Kimileri güzel sözlerle

Korkaklar bir öpücükle

Cesur olanlar kılıçla yaparlar ‘

Orijinalinden mealen çevirdim . Ama Çevirisi de var .

Oscar Wilde’ın hapsedildiği Reading Zindanından yazdığı son kitabı ‘ Reading Zindanı Baladı’nı Dedalus Yayınevi, Piyale Server çevirisiyle sunmuş ve tanıtımında ‘dünyanın büyük ozanlarından birisinin aşka, korkuya, ölüme, açlığa, yanlızlığa ve insanlığın kaderine yazdığı devasa bir mektuptur. Her ne kadar okunması sadece bir saat sürse de. Okumayanlar okusun insanlığın kaderini! ‘ diyor , şairane bir tanıtım , kitaptan nerede ise eksiği yok fazlası var, arınmaya hasretiz yüreklerine, kalemlerine teşekkürler .

50 yıl sonra ABD Lunar yani Ay projesine döndü, tekrar gidecekler ve bu sefer kalmayı planlıyorlar . yetkililer 50 yıllık gecikmenin nedeninin tamamen siyasi kararlar olduğunu söylüyorlar, peki 50 yıl sonra ne değişti de yolculuğa hazırlanıyorlar yeniden ?

Rusya, Çin’de var ilerleyen teknolojileriyle , bir işbirliği içindeler Lunar projenin içinde.

Birlikte ayda konuşlanacaklar, dayanışma müthiş . Biz yokuz , hani Antertika’ya eklemlenen grup kadar bile yokuz.

Nerede varız ? Bizim Lunar Projelerimiz Neler ?

Bu sırada Türkiye’de kazanıp Münihte oturup sokakta Arap yapımcıyla öpüşen sarılan , Davos ’da Emirin davetlisi olan ‘Meyrem ‘ bizim son yıllardaki en önemli Lunar projemiz ,

Aya gitmek ‘ gittilerde ne oldu’ dedirtmişti en kral üniversiteden mezun entelektüel ‘artist’lerimizden birine . Vallahi kazandığı ile aya gidilirdi kısmet değilmiş, o da Lunar bir Proje.

Hadise’de Lunar Projelerimizden global olan 2. si .

Adalet sistemimize jüriyi getiremediler ama müzik sistemimize geldi , Jüri Hadise büyük Lunar projemiz !

Ama ‘O ses’ hala saklanıyor bir yerlerde bulamadık !

Başka bir Lunar Projemiz Halit Ergenç’in Atatürk’ü oynaması , Albay Cevdet’ten nerelere gelindi aynı aya gitmek gibi , İncecik dal gibi Kanuni’den sonra 1919 da incecik dal gibi Atatürk yerine şişmanlamışını izleyeceğiz , bire bir benzeme şart değil yorumcu büyük oyuncu olunca önemsiz elbette .

Şimdi böyle yazdım diye çocuğu pehriz yaptırıp açlıktan öldürmeyin !

Bazen sözümü dinliyorsunuz fakat genellikle yanlış anladıklarınız oluyor !

Dünya büyükleri Lunar projelerdeler biz Maltepe’de çöken apartmanın başında yastayız , utanç içindeyiz gerisi tırı vırı .

Aya gidenlerin yanında aşağılanmış , ezik hissetmiyorum , ne tuhaf aptal yerine konulmuşum gibi de bir his yok , keyfim kaçık tamam ama öfkeli sinirli de değilim , kırık kalbimdeki tek his , güvendiklerim , sevdiklerim tarafından aldatılmış , ihanete uğramış olma gerçeğinin sapladığı O bıçak , acıtıyor .

Kan içindeyim .

Ülke söz konusu olunca bunca acı, üzüntü , kan kaybına rağmen sevmeye devam ediyorsun .

Lunar Proje’de sadece batı yok , Asya, Avrupa da var , biz hiç birinin içinde yokuz ama.

Bilim programlarında belki taş, kum çakıl yerine bu rezaletin temelinde ne yatıyor onu konuşabilecek cesarette Bilim Adamı Sunucular çıkar !

Kayda Geçsin Efendim

necefugurlu@gmail.com