İyi insanlar kendinizi küçümsemeyin kayda geçsin

Bazı insanların zorbalıkla işlerini götürdükleri, para kazandıkları ve toplumu kemirdikleri toksik bir dünya karşısında, özellikle kadınlar ve...

Bazı insanların zorbalıkla işlerini götürdükleri, para kazandıkları ve toplumu kemirdikleri toksik bir dünya karşısında, özellikle kadınlar ve çocukların bu zorbalıklardan ızdırap çeken çoğunluk olması dünya nüfusunun ciddi bir bölümünün esir durumda olduğunu gösteriyor .

Peki neden seslerini çıkartamıyorlar , neden kadınlar karşı koymuyor gibi bir soru biraz temerküz kamplarında onca sivil, masum insanın neden sustuğu, itiraz etmediği benzeri kaba bir sorudur. Dünya utanmadan izledi yahu , dahası ticaret yaptı , para kazandılar.

Asıl sorgulanması gereken zaten zor durumda olan insanların konuşmalarını isyanını beklemek yerine diğerlerinin nasıl bunu görmezden geldikleri daha beteri kendi konforları uğruna razı olmalarıdır .

Zor durumdakiler konuşamıyabilir peki siz nasıl görmüyorsunuz sorusu daha doğru olmaz mı?

Bu soruları siyasetçiler kadar dünyanın iyi insanları, sanatçıları sormak zorunda , insanın ahlakı , mesleki ahlakı bunu zorunlu kılıyor , öyle meydanlarda para karşılığı belediye konserlerinde eller havaya göbek attırmak ya da anlatacak hiç bir derdi olmayan dizilerin , filimlerin zenginleri olmakla sanat olmuyor .

İnsan ise hiç olunmuyor sadece ‘predator’ olunuyor , yani yırtıcı bir tür insan hayvanı.

Aynı şey ağzından çıkanları duymayan sağır kulaklı ekran predatörleri içinde geçerli , ne çok bilgili olduklarını belli etmek için nefes nefese konuşurlarken gidecekler .

Ancak bütün bu olanlar ve fazlası çok çaresiz bir tablo oluşturmuyor .

Türkiye’nin , dünyanın iyi insanları üzülmeyin boşa kürek çekmiyorsunuz ,

Arsız takıma uyup ar damarınızı çatlatmadınız

Ne varlığınızla övüdünüz , ne sizi yoksullaştıranlar karşısında dövündünüz ,

Ne kadar tahrik ederlerse etsinler beceri, yetenek, mesleki haysiyetinizi çektiğiniz onca sıkıntıya rağmen çetelere yem etmediniz ,

Havadan gelen paraların şehvet ve şöhretine kanmadınız ,

Gönüllü isyonculuk yapmadınız , kendinizi kullandırmadınız

ise ;

Belki ülkeyi, dünyayı değiştiremediniz ama sizi çürütmelerine de izin vermediniz demektir .

Bu az buz şey mi , sakın kendinizi küçümsemeyin .

Haram nedir bildiniz, elinizi sürmediniz, sizden inançlısı varsa yan baksın

Az buz şey mi , sakın kendinizi küçümsemeyin .

İnsanlara cinsel ayrımcılık yapmadınız , eşcinselleri en temel haklarından mahrum etmeye kalkmadınız, el kaldırmadınız , insanlığı cinsiyeti ne olursa olsun eşitiniz bildiniz ve Yaradandan ötürü kalpten sevdiniz, sizden daha inançlısı var mı …

Varlıklarınızla sabahtan akşama övünüp teşhir etmediniz, aileleri parçalamadınız, kıskançlıktan başkalarına iftiralar atarak kendinize yer açmadınız , içinde kendinizin olduğu uydurma hikayelerle kariyer yapmadınız …

Atatürk’e sövüp sayıp sonra sanki hiç bir şey olmamış gibi tramola atmadınız ise daha ne olsun …

Havaalanına verilecek isimle laik , devrimci , Atatürkçü olunmayacağını bilecek idrakteyseniz ,

Hem havaalanına muhalefet etmek hem Atatürk adının verilmesini istemek nasıl bir Atatürk’çülük oluyorsa , bu tutarsızlardan değilseniz ,

Daha ne , az buz şeyler mi bunlar .

İçki içmemek Müslümanlığın delili , şartı ise o zaman bütün Yeşilay’cılar Müslüman ‘dır diyebilir miyiz , diyemeyiz , tıpkı her bikinili, mini etekli , dans eden kadının Atatürkçü olması iktiza eder diyemiyeceğimiz gibi .

Hatta bunlar arasında istisnasız dudak silikonlatanları Gazi Hazretleri görse ‘ Nedir bu Türk Kadınının hali dudaklarını eşek arıları mı soktu , kaldırın bu kovanları ‘ demez miydi?

Bir hayat sınavıdır başınıza , başımıza gelenler, alnınız ak çıktınızsa ülkenizde çıkacaktır, iyi insanlar daima çoğunluktur , her çoğunlukta olduğu gibi saksıyı az çalıştıranlar vardır ama bir gün uyanırlar , sanatın görevi bu uyanışı çabuklaştırmaktır düğün eğlencesi kıvamında göbek attırmak el çırptırmak moral filan da değil uyutmadır karıştırmamak lazım .

İnşaallah gelecek bu iyi insanların Türkiye’sinin zamanı olacak , parti ideoloji filan bir kenara.

Bu andan korkanlar Hukuk’un intikama dönüşmesinden endişeleniyorlar kendileri için , başkaları ne umurları , ve açıkça olmasada ‘Hukuk , İntikam’ bağlamında konuya giriyorlar

Hani eden bulur mu endişesi , alıştılar kendilerine bir bok olmamasına ve şimdi ‘Hukuk , İntikam olmasın’ filan demeye başladılar .

‘Yaparlar yanlarında kalır , bunlara hiç bir şey olmaz’ sözlerinin böyle bir dar çevresinin canlı tablosudur zaman zaman ekranlarda izlediklerimiz .

Elbette kurunun yanında cayır cayır yanan yaşlar olur , şimdi yok mu geçmişte olmadı mı ama yine hukuk temizler dünya iade-i itibarlar planeti .

Kendimizi devlet , hukuk yerine koymadan , yurttaşlık sınır ve haklarımızdan asla vaz geçmeden bulunduğumuz yer ve görevlerin icabı neyse yaparak güçlüyüz, bir atom parçası gücündeyiz , ve İnşaallah hayırlara çıkacağız.

Public Agenda yani kamunun gündemi duvarlar dolusu afişlerdeki güya sanat etkinliklerinden biri bile değilse bir düşünmek lazım .

Saygıyla Kayda Geçsin

necefugurlu@gmail.com