Bu ülkede önce parayı götürmen şart

KAYDA GEÇSİN Ekonomi lime lime vatadaşın üstünden dökülüyor , ama sen zenginsin . Elbette kötüsün anlamına gelmez , yalaka , rezil , ikiyüzlü , kalitesiz...

KAYDA GEÇSİN

Ekonomi lime lime vatadaşın üstünden dökülüyor , ama sen zenginsin .

Elbette kötüsün anlamına gelmez , yalaka , rezil , ikiyüzlü , kalitesiz bir servet olmayabilir seninki .

Ama;

Demokrasi kalitesi düşerken ay be ay, yıl be yıl sen bu ortamda zenginleşmişsen , hiç işsiz kalmamışsan sendeki de ne şans , şaibe olur hiç kızma …

Her türlü tören , şölenlerde ödül almışsın , ya da vermişsin …yani ya takdir eden ya takdir edilen olmuşsun hak ettin etmedin ayrı konu , son 15 yılın ‘Ortam çocuğu’ olmak nasıl bir vicdandır ?

Fazlası değil kamu yayıncılığı için elzem olan ahlaki değerlerimiz , dilimiz paramparça edilirken sen paraları istiflemeye hiç istifini bozmadan devam ederken umurun olmamış …

Duymamışsın , bu gidişattan bihaber ve durumdan memnun yaşamışsın , gıkın çıkmamış , ama göz yummanın seni zengin edeceğini pek güzel görmüşsün be güzel kardeşim ….

Bu işte hiç mi bir bokluk yok ?

Ayırmacılık , kayırmacılık, türlü yalancılık, sahtekarlığın kol gezdiği

Ve şimdi belli kesimlerin , kendi çıkar , canları derdinde bıldır yedikleri hurmaların hesabı sorulursa kaygısıyla ,

Bir çete dayanışması ve yavaş yavaş birbirlerini gammazlamaktan çekinmedikleri hale gelinen bu süreçte hiç bir şey olmamış gibi yapmak mümkün mü ?

Rakiplerin hunharca yasaklanırken bu hoş ve meydanı boş ortamda sen güzelce gökten inen paraları, altınları kovalara doldurmaktan yorulmuşsun ee bu biliniyor nedir şimdi birden eleştirel , karşı gelmişmiş ayakları , hele o bayat espriler filan ! Çakma millilik , Atatürkçülük , sosyal demokratlık hele cabası , bu nasıl vicdandır .

Bölgemizdeki savaşların , göçlerin , yoksulluğun güvenlik tehlikesi haline geldiği bir süreçte bu kadar servet sahibi olmak vallahi cesaret işi , risklide .

Bunlar ne cesur insanlar ….ama ya evdeki hesap çarşıya uymuyorsa arkadaş , ya yanılmışsan ?

Çünkü , küçük hesaplarınla , para , mal mülk , araba , ünlü olma , adam harcama yerine geçme gibi hırslarından çok daha büyük bir şeyin ,

Hatta belki hesaplayamadığın , hissedarı yani ortağı olmuşsan vay haline .

Malum senin üstün zannettiğin zekan , yeteneğin vasat altı olmasa belki bu duruma hiç gelemeyecektin bunun farkına varmak için artık çok zenginsin!

Bana bir şey olmaz diyorsan başka tabi, fakat büyük devletler daima bir noktada bana olacağına sana olsun demişler asırlar boyu .

Kader ne gösterirse artık ….

Paralı okulların sınavlarını kazanıp girememiş çocukların kaderi ise kendi bahtsızlıklarıyla sınırlı değildir, toplumsal bahtsızlık var ortada , sınavlar , eğer doğru yapılıyor ise , en iyilerin en iyi eğitimi parasızlıktan alamadığı gerçeğidir .

Onlar bir şekilde hayat mücadelesine çetin sınavlara , hükmen malup olmaya alışık oldukları için aslan gibi devam ederler ama biz toplum olarak onlar hakkını alamadan zor yürürüz ileriye , çürürüz .

Asıl krema tabakamız onlardır , hayatı zorlaştırılıp , ziyan edilenler .

Ve böyle bir zamanda Milli eğitim bakanından sihirler bekleyen yazılar yazmak

için köşelerin , ekranların yazmayı düşünmemeyi becerebilenlere terk edilmiş olması lazım .

Yazı düşünmeyi becerebilenlerin işi olmazsa , kimi servet sahibi yapacağını şaşırmış bir patron düzeneği medyayı hayra çıkarmaz çıkartamadı zaten .

Maddi sıkıntıların kol gezdiği bir ortamda servetini saklamak için pahallılıktan şikayet eden , hayatın kendisi içinde pahallı olduğundan dem vurarak dangalak örnekler verenlere hele ‘ iyi ki arabayı değiştim 3 gün sonra zam geldi ‘ tarzı kendisini tarihe not düşüren dangalaklara bayılıyorum . Keşke pırlanta almasaydın bak onlarda yarıya düştü tatlışko . Yurtdışında sana kendi halkına duyarsızlık eğitimi mi verdiler ?

‘ Bu ülkede önce parayı götürmen şart , parayı elde edince gücü de elde edersin gücü elde ettiğinde ,işte o zaman kadınları da elde edersin Tony Montana böyle diyor .

Bu sözler ABD için söylenmiştir .

Bu ülkede ise , parayı götürüyorlar ama gücü elde edemiyorlar , itibar hele sıfır yahu medya da ellerinde , atış serbest , birbirlerine hatta kendi kendilerine övgüler tamam ama güç ve itibar kısmette yok anlaşılan .

Durumu Saygıyla Kayda Geçtik efendim , Elimizden Gelen Budur

Etiketler
Para