Kıymayalım ne kendimize ne ülkemize

KAYDA GEÇSİN İnsan çeşitliliği çok memnun etmiş … konser sonrası bir hıyar böyle konuşuyor ne demek insan çeşitliliği , nedir bu çeşitlilik merakı ve mantığı...

KAYDA GEÇSİN

İnsan çeşitliliği çok memnun etmiş … konser sonrası bir hıyar böyle konuşuyor ne demek insan çeşitliliği , nedir bu çeşitlilik merakı ve mantığı insanın çeşidi ne demek , kuyruklusu kuyruksuzu mu var ?

Ordövr tabağında meze olduk bu dangalaklar yüzünden , garson ver bir Çepni yanında iki tane Kıpçak olsun ,

Çerkez üstü az Laz , bir iki dilim Ermeni ayrı getir ortaya , Yahudi istemem nasılsa anayemekte var .

Çeşit çeşit insan ay ne güzel , hangisinden tatsam , benden farklısı da çok tatlı oluyor …

Bu hisler normal değil , güzel laflar edeceğiz diye bunlar ne akım bokum laflardır Yarabbim .

İnsanız yahu hepimiz bunun çeşidi mi var ?

Para mı bozdu bunların kafalarını anlamadım.

Paranın varlığının yokluğundan daha fazla sorun olduğu bizim gibi başka ülke yok .

Para kazandıkça saçmalıyorlar yahu hani biraz susun yok , o da yok .

Şu an sınır güvenliği, güvenlik derken en büyük sorunun para olduğu malum,

‘aman soğukkanlı duralım’ diye uyaran var , ne demek istiyor , al sana bir başka dangalak ….

sanki ‘ avaz avaz bağıralım ‘ , sokaklara dökülelim , parası olanları gırtlaklayalım ‘ diyenler var da, bak , bak , bak bu sakinleştiriyor !

Ayrıca sokaklara dökülünse bu papağanın sözünü dinleyip duracak var sanki ama yok böyle bir şey , olmayan karışıklığı köşe yazısıyla bastırıp , itidal tavsiye etmeler durup dururken değil elbette , iktidar bunun gibi yalakalığa hala para kazandırıyor !

Kendini sahi zenneden o kadar kişi var ki medyada sonra bunları temizleyemiyorlar .

Halbuki insan kendi bilmez mi ; ‘nereden çıktım ben bu kadar ani , bende bir bit yeniği var ‘ diye şüphelenmez mi, bunlar gerçek olduklarına kaptırmış vaziyetteler, gerçekten şarkıcı , oyuncu

yazar , gazeteci, hoca , yönetmen vb gibi filan zannediyorlar kendilerini .

Para kazandırılmaya devam ettikleri için de tam gaz devam !

Para paradan ibaret olmadığı için bunları önemsiyoruz ,

Yoksa elbette züğürdün de dilini yoracak görgüsüz ,hadsizler .

Ama kişiler filan değil sorun , güle güle harcasınlar nerede nasıl isterlerse kimseden izin alacak değiller , bunlara izin veren kazandıran dur durak tanımıyor , hesap sormak bize kalmamış varsa sorulacak hesap bizleri aşar , ama vicdani bir mesele oldular .

Parayı Paranın sahipleri yönetmekle kalmıyorlar artık zihinlerimizi, kültürümüzü , beğenilerimizi , dilimizi de yönetiyorlar , bizi ilgilendiren bu kısım .

Devletlerarası ilişkiler de aslında akıllı insanların pazarlıklar dünyası hepsinin elbette gizli ajandaları olabilir , sonunda akıllı olan kazanıyor ve ülkesine kazandırıyor . Ve içinde büyük paralar olan işler .

Sosyal devlet ise herkesi memnun edemez ama denge sağlar insanı esir olmaktan bir derece olsun korur. Kimsesizlerin kimsesi olmak az buz iş mi .

Zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu bu günlerin hiç mi iyi bir yanı yok , vaaar …..

Sıkı durun , dikkate edin zenginler artık kimseyi eskisi gibi servet düşmanlığıyla , solcu , hatta komünist olmakla suçlamıyorlar , tedavülden kalktı bu sözler .

Bu kadar parayla gösteriş ve övünme sonucu bu suçlamadan vaz geçtiler , görgüsüz yeni zenginler tırstırdı solu suçlayan zenginleri .

Havadan para kazanmak yüzünden artık ‘Kıskanma ne olur çalış seninde olur’ sözleri kamyon kasalarında palavra nostaljisi oldu var mı kullanan yok.

Ancak ,

Zenginlik öyle düşman filan olunacak bir kavram da değil aslında çünkü :

Zenginlik kolay elde edilmez, odaklanma, cesaret, bilgi, uzmanlık %100 çalışma, pes etmemek, ve zengin bir zihin dünyası gerektirir.

Bunları bir araya getirerek zenginlik üreten dünyanın karşısında uyduruk işlerden uyduruk zenginler çıkaran bir sistemle güçlenemeyiz , vaz geçmek lazım .

Tamam fakirlik hiç bir işe yaramıyor ama zenginin de bozuk , boktanı hiç yaramıyor.

Yoksa paradan nefret ederek zenginleşemeyiz .

İnsanların değer verdikleri önceliklerini harcamalarından anlayan telefonlar , aletler peşimize düşmüşken işimiz zaten zor .

Hala birbirimizi aldatmaya çalışmanın , iyileri çelmelemenin , palavra sıkmanın, iftira atmanın anlamı yok .

Kendilerini aldatanlar başkalarını aldatmayı , kazıklamayı aynı kolaylıkta zannediyorlar , galiba asıl bunun sonunu getirmenin vakti geldi.

İş ‘çeşitli’ olmakta değil kim olursak olalım nitelikli insan olma ortak noktasında . Kıymayalım artık ne kendimize, ne ülkemize Allah Aşkına !

Saygıyla Kayda Geçsin

Etiketler
Kıyma