Rabbim aptalları sever

KAYDA GEÇSİN Rabbim , aptalları seviyor , bunu geç anladım , hikmetinden sual etmek ne haddime ama öyle olmasa bu kadar aptalı yaratır mıydı ? Bunu anlamakta...

KAYDA GEÇSİN

Rabbim , aptalları seviyor , bunu geç anladım , hikmetinden sual etmek ne haddime ama öyle olmasa bu kadar aptalı yaratır mıydı ?

Bunu anlamakta bir sıkıntım yok ama neden çoğunu bizim buralarda akıllılar yerine ikame etti , bunu çözemedim .

Mesela bir türlü ıslah edilemeyen dereyi ıslah etmek yerine üstündeki köprüyü 2 geliş 2 gidiş genişletmek hangi akla sığar , bokun üstünden kokular arasında geniş geniş köprüden geçmek akıl işi mi ?

Kimin seçilmesi gerektiğine, neyin doğru olduğuna medya karar verir , bu medya özgürlüğüdür zannedenler de var , akıl işi mi bu ?

Şu seçim ortamında kendisini Cumhurbaşkanlığına aday zannedip nerede ise ekranlarda nefes nefese ya kaybedersem diye bayılacakmış gibi olan , çene krizi geçiren ‘gazeteciler’ var . Bu akıl işi mi ?

Örneğin makinalı tüfek gibi konuşan bir tane var konuşurken hık diye gidecek diye artık izlemiyorum , Muharrem Bey ve ‘kadın’ diye bahsettiği Meral Akşener’e takmış vaziyette , program arkadaşı hatalarını düzeltmekten yorgun düştü , sonunda dayanamayıp ne zaman arkadaşının iyiliği için gerçek bir dost olarak tutuklatacak diye bekliyoruz , sen sağ ben selamet hepimiz kurtulacağız o zaman .

Bir kısım ‘medyacı’ ise olumsuz gerçeklerin üstünü iyilik, barış , kardeşlik, aman huzursuzluk çıkmasın modunda ve kendi öyküleriyle , dans, şiir, müzik sevimsiz şirinliklerle kapatıklarını kendilerini iyilik meleği zannederek yola devam ediyorlar ….akıl işi mi ?

Derken Muharrem Bey’e şiir yazdığı için takanlara ne demeli ? Bu akıl işi mi ?

Hem de bir ‘kadına’ şiir diye gözleri fal taşı olanlar var , bir kadına şiir yazmak bu kadar mı ürpertiyor yahu , kime yazacaktı , katıra mı ?

Sonra nerede kaldı Müslümanların Mona Rosa , Rita ve Tüfek , Sezai Karakoç, Mahmud Derviş zerafeti ne oldu sizlere , aklınıza yüreğinize ?

Aklınızı mı kaybettiniz yoksa doğuştan mı yoktu ?

Erkeğe şiiir yazılınca oluyorda kadına yazılınca neden olmuyor , iltifat yasak illa dayak kötü muamele mi kadına ?

Sayın Cumhurbaşkanı da Mahmut Derviş şiiri okumuştu , sene 2012 Şubat’ın 7’si üstelik tuhaf olan yine Kılıçdaroğluna hitap ediyor, Filistin meselesi üzerine nasihat veriyordu Mahmud Derviş şiiri üzerinden ….

Şiir de ‘anam’ olunca oluyor , sevgili olunca mı olmuyor, yapmayın Allah Aşkına bunları duyan Müslümanları homongolos zannedecek en hafifinden .

Mahmud Derviş ne diyor ‘ Rita ile Gözlerimin Arasında
Bir Tüfek Var ‘ şiirinde :

Ve her kim tanıdıysa Rita’yı
Eğilir ve dalardı
O bal-renkli gözlerindeki tanrısallığa
Ve öptüm Rita’yı
Gençliğinde onun….

devamını Türkçe’ye çeviren bir cesur adam çıkmış internette fakat adama takarlar filan , işinden olursa diye ismini yazmaya çekiniyorum .

Mahmud Derviş Ramallah’ta gömülmüş , Arafat’tan sonraki en görkemli devlet töreniyle , Filistini anlatan filistin’lilerin kalbindeki şairleri ve sevmiş Rita’yı , Rita Yahudi yazmaya gerek var mı , İngilizce bilenler bilmeyenlere çevirsin bari ‘

Rita’s name was a feast in my mouth
Rita’s body was a wedding in my blood
And I was lost in Rita for two years
And for two years she slept on my arm
And we made promises
Over the most beautiful of cups
And we burned in the wine of our lips
And we were born again…’

Çok tuhaf insanlar çıktı aramızdan , sanki bizden değiller, sanki aşk nedir bilmezler, sanki ruhları kabalıklara teslim , bunlar bizden olamazlar dedirten insanlar çıktı aramızdan bizlere , ülkemize sadakatleri çok tartışmalı içimize kurt düşüren insanlar , ve çoğunun ünü ünlü olmaktan ibaret !

Evet nesi meşhur diye sorsanız mesela Sarıyer’in akla gelen böreği vardır bunların sadece ünlü olmak gibi bir ünleri var akla hiç bir değer getirmeyen !

Kendini iktidar sanan medya cinneti partisini bile aştı .

Bir kısım gazeteciler de soramamaktan şikayetçi , fakat neyi, kime soracağını bilen az… Bunlar akıllı işler değil.

Cehaletten en fazla şikayet edenlerin ekran cahilleri arasından çıkması da çok enteresan …. Pek akıl işi gibi gelmiyor .

Derken biz LAST mışık ..WASP ile asorti …

Atilla Yayla okulundan ROK’un , Nazlı hanımın deyişiyle ‘Biriçimsu’ eşleri Barry White’ın You’re My First, My Last, My Everthing şarkısına nazire olsun diye herhalde bizleri LAST yaptı …..

Soma faciasında durumu Potosi Madenleriyle karşılaştırabilen o müthiş zeka ve entelektüelizminden çıkan LAST elbette son olmayacak , daha parlak fikirler de bekliyoruz kızımızdan . Aman akıllı işi olmasın aman sakın , karizmayı çizmeyin bunca yıllık haklı şöhret bozulmasın .

İskele sancak Programının ismini koyan Mehmet Altan içeride, ama Program marka değerine sığınılmış devam …hem de VİP konuk ediyor ….ismi koyan adam içeride program ekranda hemde kiminle …., ne akıl değil mi ?

Hoş telefondan mesajla ilanı aşk etti diye tacizden mahkum ettiği adamı akil yapan akılda aynı akıl, biri doğru ama hangisi … vallahi çık akıl bin kazıklara ….

Rakibini alt edemeyen rakibi gibi yaparmış , CHP neden şikayet etse AKP ertesi gün aynı şeyden şikayete başlıyor . ne akıl ama !

Velhasıl ünü ünlü olmak olan ünlüler endüstrisi ve onlar gibi olmak isteyen gazeteci habercilerin , ve yerel yönetim , belediyeler , kültür işlerinin baskın olduğu bir düzeneğe rağmen seçimlere giriyoruz, bu medyayı elinin tersi ile reddeden kazandı !

Bizlerden aklı başında olanların seçimi hayırlar getirecek ülkemize İnşaallah . Sahada yokmuşuz ama , bir turp kafa öyle söyledi göreceğiz , var mıyız yok muyuz ? Yoksa biz var olacağız o mu yok olacak ! Artık hayat memat meselesi …

Saygıyla Kayda Geçsin necefugurlu@gmail.com