Serenay‘ın öğrenme tutkusu ve Döngel Üniversitesi

Kadıköy’de kaldırımda yürürken kamyonet çarpan Mine Kırıkkanat’a geçmiş olsun demek isterim . Defalarca Kadıköyde yaşadığımız kaldırım dehşetini yazdım...

Kadıköy’de kaldırımda yürürken kamyonet çarpan Mine Kırıkkanat’a geçmiş olsun demek isterim .

Defalarca Kadıköyde yaşadığımız kaldırım dehşetini yazdım durdum .

Mine Kırıkkanat’ın ucuz atlattığı (umarım ) bu kazaya Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Bey’in gösterdiği hassasiyeti ayrıca kutlarım ,ve ilgisinin devamını dilerim çünkü uygarlıklar kaldırımları yayaların rahat yürümesi için yapar, bizde ise bisiklet, scooter, kuryeler için yapılmış gibi , ve anlaşılan kamyonetlere de kullanıma açılmış , bizim sokakta inernetten sipariş dağıtımı yapan firmanın mal indiren TIRları , kamyonları zaten kaldırımı yaya ve kendileri dışında tüm araçlara kapatmış durumda .

Birde bütün bunların üstüne üstlük ;

Elinde telefon önüne bakmadan üstünüze gelenler, arkanızdan üstünüze çıkanlar , dört kişi yanyana yürüme duvarı kuranlar ise Belediye kültür hizmetinden uygarlaşma adına yararlanamamışlar herhalde , ya da daha da kabalaşıp detone şarkı alkışlaya alkışlaya kültür uru çıkmış beyinlerinde , Belediye başkanı ne yapsın .

Kaldırımların büyük bir bölümü zaten açıkhava lokanta, kafe olarak kullanılıyor çok merak ediyorum ranta açılan bu alan acaba hava alıp rüzgar satan hangi zekanın ürünü ve toplam görünmeyen kaç dönümlük bir rant acaba ?

Medyamızda ise yalanlar uçuşuyor artık nerede ise doğru söylemenin ajerji filan yaptığına kanaat getireceğiz. Elbette istisnaları tenzih ederim, ama ciddi bir kesim hani bir iki de doğru laf sıkıştırın araya ağzınıza mı yapışır midenize mi dokunur hayır sallıyorlar …

Bu arada sabahtan akşama bölünme sözleri, etnik bölünme, mezhepsel bölünme , cografisi, cinsiyeti bitmiyor bölünme çeşidi çok uzattılar ve aslında bölünmenin ana hattı namussuzlar ve namuslular arasında bütün dünya da , gerisi ayrıntı , yan tesirler !

Medyamızın kendi çalan kendi söyleyen , icabında kendine ödül veren ünlülerine gelince;

Yaşadığı aşk bitince imaj değiştirdiği haberi favorim !

İnsan aşkı hüsranla bitince neden imaj değiştirir ki,

tipsiz olduğundan terk edildiği zannıysa üzülürüm , görmeden mi birlikte oldu senle kardeşim ,

ama böyle bir şüphe var idiyse , keşke daha önce değiştirseydi tipini belki terk edilmezdin..

Bir de başkalarından duyduklarıyla anılar anlatan sentetik ‘Bilge Hödükler’ çoğaldı , ölmüş insanlar arkasından taklit , oturan diğer öküzler de kırılıyorlar gülmekten , dostlar arası zevkzeklik ekranlarda kamu yayıncılığına yansırsa demokrat olunur zannıyla herhalde bunlar , niyeti kötü değil hödüklerin , tükendiler konuşacak hiç bir şeyleri kalmadı aslında hiç olmadı sağdan soldan kendilerine ait olmayan anılar derlenip minder komiklerine anlattırılıyor yapmayın Allah Aşkına yazık bu millete .

Eziklik ise çapsızlık ve dangalaklığın ekran yansımaları olarak üzüyor insanı ,

İlla birileriyle argo deyimiyle ‘sidik yarıştırmak’ milliyetçilik mi oluyor , bu ne aşağılık kompleksidir.

Şavşat varken İsviçre’ ye gitmeye gerek yokmuş , hani bizim memleketin yoğurdu gibisi var mı gibi olmuş , ama dünya yogurt piyasası bizde değil !

Sizden de bir cacık olmuyor !

Şavşat güzel de Davos’da toplanıyorlar Şavşat’ta değil ., nasıl yapacağız değerli kardeşim , sen sanat yapacaksın da hayrını göreceğiz !

Bu luzumsuz aşık atmaların en beteri Pavarotti Tatlıses kıyaslamasıdır , şimdi bir de başımıza çok değerli dostum Rahmetli Zeki Müren ile Freddy Mercury mukayesesi çıktı , ‘ Hop bir dakika Freddy, senden önce Zeki Müren vardı ‘ gibilerden dur durak yok zırvalamada.

Güzeller güzeli Serenay yine yüzümüzü güldürdü , o olmasa ne yaparız Elle Dergisinde kendisiyle yapılan röportajda sorulan “Arkadaşların neden senden yaşça büyük?” sorusuna Güzel Seranay, ‘ Öğrenmeye meraklı olduğumdan. Bir de galiba yaşanmışlığı ve tecrübesi olan, karakterleri oturmuş, dolayısıyla daha temiz enerjili insanlara çekiliyorum.’ Demesin mi !

Öğrenme arzusu saygı duyulacak bir arzu , para pul , şöhret, yatlar, lüks , güç değil demek kendinden büyük arkadaşların özelliği , ee lüks teknede eğitim püfür püfür fena olmaz tabii , tecrübe hangi konuda anlaşılmıyor eğitimli kızlar böyle anlaşılmaz laflar söylerler, karakteri oturmuş adamlar olmaları da ilginç, yavşaklarla genç veya yaşlı ne işi var zaten Serenay’ın ,

‘oturma’ meselesi ise önemlidir bazen kilo ve yaştan oturmuştur ama kalkamaz o zaman eğitim aksar ama bu centilmeneler zaten çok yaşlı değiller , temiz enerjili olmalarına gelince Serenay bunu nasıl anlıyor , kriterleri nedir açıklamamış, temiz enerji önemli , plastic atık ithaline karşı çıkacaktır herhalde Serenay Hocalarıyla ….

Serenay ile daha çok röportaj yapın lütfen …

Medyada dur durak yok Serenay ile sınırlı değil herşey haksızlık etmiyelim ;

Banyo Pozuna Beğeni Yağanlar

Mini giyip olay olanlar

Dekolteli elbisesi önünde beğeni kuyruğu oluşanlar

Kutlama gününde kızının dekoltesi karşısında hıçkırık tuttanlara analar neler doğurtuyor dedirtenler…

Analı kızlı baş döndürenler

Bilmiş , bilmiş haber sunarken ‘Vak’a’ yerine ‘Vakaası’ diyen bilmiş geçkin kızlar,

Aralarında zayıfladıkça kafası büyüyüp dülger balığına dönen kıymetli kadınlarımız ön planda. Burada önemli olan bu şartlarda hayranları oluşuyorsa , hayranların tedaviye ihtiyacı var , yani iş bunlarla bitmiyor .

Bu arada Şeyma ve yanındaki ‘erkek güzeli milyarder ‘ , yani sen burada bulama dünyada bula bula bunu bul gibi bir bıkkınlık yarattı .

Halka yakın olmak için zengin ünlülerin ‘pazar’ alışverişleri ise bari orayı halka bırakın dedirtiyor, hani yayıldıkları yetmiyor bir de halkın pazarına musallat görüntü iyi PR olmuyor…değişin bu fikri .

Kontrollü POP Kültüründen magazinde maalesef çürüyor.

Reklamlar ise yakında boykot nedeni olursa şaşmam , aynı şahıs aynı reklamda 3,4 marka reklamı yapınca aslında sevimsizlikten yana eşit bir dağılım olmuyor değil, bu herifin oynadığı reklam markalarını almayalım diye bir sıkıntı isyanı başlayabilir , güvenlik sorunu reklam olur mu yahu , o da var !

Yemeni takıp hamur açan, pişi, dürüm yapanlar, aa bu ne değişim eskiden tost yerdiniz ne oldu size dedirten görüntüler.

Medyanın büyük bölümü duyurmamaca, örtmece telaşında ya , ne luzumsuz bir çaba meclisimiz artık soruşturma açamıyor nedir bu telaşınız size ne oluyor Allah Aşkına , zaten iki gün sonra gerekliyse Bir şey Örgütü Lideri tam neydi aklıma gelmedi yanlış örgür yazarım ayıp olur , Sedat Bey bize anlatır.

Gazeteci geçinen kimilerinin illa devlet büyüklerinin sevimli bulunmayan sözlerini tevil , ağızdan çıktığından başka şekilde yorumlayarak akıllarınca yaranmaları durumu işleri daha da beter yapıyor.

Yüksek öğrenim sistemimizdeki yeni buluşları ise Bir Şey Örgütü Lideri Sedat Bey sayesinde öğrendik, burslu fakir ama güzel kızlarımızın hem okuyup hem zengin olmalarının sırrı meğer isteyen zengin erkeklere yarı zamanlı özel eğitim vermelerindenmiş , böylece adamlar eğitilmiş oluyor . Ee adamlar eğitmenlerin kul kölesi oluyor fena mı ?

Öğrenme iştahını açan bir uygalama , öğrenci telefonu açıyor mesela bana astronomi bölümünden kızılsaçlı, balıketi yollayın diyor , şayet yoksa gemi inşaattan sarışın hoca geliyor eğitim verip gidiyor, ee eğitim bedava değil tabii özellerde , devlet zaten yetişemez bu işe aman bulaşmasında .

Döngel Kerhanesi’nin devamını isteyen çok oldu , lakin kısmet olmadı şu an ‘Döngel Üniversitesi ‘ üzerinde çalışıyorum ,

bu özel bir üniversite , diğer üniversitelerle ilgisi yok ,tamamen hayali bu sefer gönlümce kendim çekip para kazanmayı deneyeceğim, olaylar çok ciddi ilim, irfan yuvası yüksek öğrenim kurumunda geçiyor , rektöre bayılacaksınız , tiril tiril marka giyen ve giydiği markaların reklamını alan bir adam , rektörüm filan demiyor, şarabın iyisi , avantanın yenisi , elinden kaçan yok , eskilerden . Bastil isyanın kuramcısı olduğunu anlatıyor , çok atıyor her attiğinda alkışlanıyor , gaza getiriyor fırlama öğrencileri , İsmi Batur Diego Bey , neyse filmi anlatıp tadını kaçırmıyayım demem , çünkü anlatırsam perşembeye kadar çalıp gösterime sokarlar apışıp kalırım.

Kayda Geçtik Efendim , bizde geçmesek dön baba aynı şeyler …

Etiketler
Üniversite