Tecavüz ve Kontrol

KAYDA GEÇSİN Ekranlar ‘Tecavüz Kaçınılmazsa Zevk Almaya Bak ’ sözlerinin bir örneği hale geldi , yeni hedonizm bu kavgalar, bayağılık , Kimbilir elkide...

KAYDA GEÇSİN

Ekranlar ‘Tecavüz Kaçınılmazsa Zevk Almaya Bak ’ sözlerinin bir örneği hale geldi , yeni hedonizm bu kavgalar, bayağılık ,

Kimbilir elkide böyle arınılacak , umarım .

‘İşadamı’ ‘Gazeteci’ benden rüşvet istedi ama vermedim diyor.

Öbürü ben istemedim aldımsa para nerede diyor…

İşadamı ben verdim demedim , ama o istedi diyor ,ölmek gibi bir şey oluyor ama kimse ölmüyor .

Diğer 3 gazeteci , gazeteci – yöneticiye biz telefon konuşmasını dinledik rüşvet istemişsin derlerken , adam hayır istemedim diye ısrar ediyor.

3 meslektaşı duymuş istediğini , peki bizde kendi kulaklarımızla duyalım o zaman işadamı yayınlamıyor diğer 3 gazetecinin dinlediklerine inanmamızı istiyor , bizim kendi kulağımız var .

İşadamı medyayla ‘Abla’ , ‘abi’ muhabbeti olan bir genç , bizim izleyici vatandaş olarak böyle bir muhabbetimiz yok niye olsun .

Laubali olmayan bir yaşam hakkımız değil mi ?

Ortada dönen para çok zengin eder cinsten , kim ne aldı yaşam tarzından anlaşılır mı, elbette ama çok parası olan mütevazi yaşamı olanlarda var ,

ama asıl ortada kazanç varsa vergisi var, kaydı kuydu var saniyen herkes zengin medyada, zengin olamayan bir iki gariban kaldı ,

Ama burada zenginliğin kanıtı palto ve şapka ise :

Bu asrın şıklığı palto şapka, isterlerse 100 bin dolar olsunlar , bu felaket olayı komedileştiren onlar zaten , bir palto ve şapka yüzümüzü güldürdü Allah razı olsun kim giydirdi ise .

Başta televizyonlar , uzun zamandır bütün medya yumurtasız omlet gibi, kamu yayıncılığının esaslarını uygulamadan ehil olmayan ellerde gidiyor. Ortada yumurta yok omlet olduklarını iddia ediyorlar , iyi gazeteciler her gün azalıyor son alanlar gözümüzün bebeği .

Yurtdışından adam getirip af buyrun osurarak happy birthday çaldırmakla başladılar, canlı yayın pırtlarına kadar gitti iş , adamın kıçına mikrofon tutan kadın Atatürkçü olduğu iddiasıyla hala

ortada !

Kıçı sıkışan ilim bilime sığınıp zavallı akademisyenlerden tespih dizip anlaşılmayan programlarla entelektüel profil yaptı aklı sıra.

Ama aynı yerde ‘Mercek’ in icadından haberi olmayan adam çıkardılar bilim adamı diye , büyük şapkalar ekrana sığmıyor küçülttük demişti ! Şapka , başlık , başörtüsüyle bozdular .

Ya O röportajlar , ahh kırk yılın kaşarlarına ‘hanımefendi’ hitaplarıyla kaşar sosyetisini onurlandırmalar, iktidarı kafaya almışlara aile tarihi hikayeler uydurmalar , dahası bok yedirmek işkence değildir demelere varan saçmalamalar aslında dikkat çekecek işler yapma muhayyelsinden eksik kalmış zihinlerin çırpınışları gibi görünsede bırakın kamu yayıncılığını mesleki ahlakı, insan olmanın faziletine sığmayan işler.

Aslında bu da önemli değil , kimseyi etkiledikleri yok .

Naçize fikrim ; önemli olan bütün bunların kontrolden çıkıp çıkmadığı bunun takdirini yapacak olan da ben değilim.

Sadece fikrimi hepimizin yararına olduğu kanaati ile söylerim yoksa topundan bana ne , bunlarla hayatımda uğraşmadım .

Ayrı dünyaların insanlarıyız diyelim geçelim .

Burada önemli olan kontrolü kaybeden medya, kanal yönetimleri olup olmadığı . Bu iş boktan diziler yapmaya benzemez.

Kamunun zihnini kontrol altında tutarak halkı kontrol altında tutanlar medyalarını kontrol edemiyorsa asıl felaket budur .

Kontrolü ellerinden kaçırmış bir avuç tencere için mi bu kanallar açık tutuluyor sorusu can yakıcıdır.

Medyada masum suçlu, suçlu masum hale getirilirken bırakın gerçekleri öğrenmeyi , halkın gerçekleri öğrenme isteği ortadan kaldırılıyorsa hangi kontrolden bahsediyoruz.

Toplumun değerleri , ahlakını manipüle etmek demokratik toplumlarda bilinçle yapılır . Ve elbette kamu yararına.

Bunları manipüle eden mekanizma aslında görünmez , gerçek bir iktidar gücüdür .

Dünyada da böyle .

Bizde kontrolden çıkıp çıkmadığını göreceğiz.

Bazı kanalların hala açık olması çok düşündürücü , kaygı verici zira kontrol kaybedilirse kontrolü bulan kullanır.

Hayatımıza hangi olay kişilerin gireceğini kontrol edemeyiz ama kontrolden çıkanları kontrol edebilen bir mekanizmamız yoksa , bunlar kontrol yok diye pek rahat ederler. Kamu yararı umurları olmamış bize faydası olmayanların bizi kontrol etme hakkı nereden geliyor sormak lazım , aklımızı yitirmedik Hamdolsun .

Saygıyla Kayda Geçelim

Etiketler
Tecavüz