Hangi mücadelenin tarihi yazılıyor?

KAYDA GEÇSİN Önce dünyadan eksik kalmayalım , Papa artık kilisenin rahiplerle sınırlı cinsel istismar suçu kapsamını genişletti bu tür cinsel istismar...

KAYDA GEÇSİN

Önce dünyadan eksik kalmayalım ,

Papa artık kilisenin rahiplerle sınırlı cinsel istismar suçu kapsamını genişletti bu tür cinsel istismar suçları bundan böyle çocuklarla kısıtlı değil , yetişkinlerde taciz kurbanı sayılacaklar .

Yetkilerini kötüye kullanan kilise çalışanları , çeşitli görevlerdeki dini kadrolar , din adamları , ve Katolik hareketinin içindeki lider konumundakiler istismar ettilerse yanlız çocukları değil yetişkinleri de onlara da ciddi davalar açılması bekleniyor .

Lakin ispatı kolay işler değil, yetişkinler söz konusu çünkü ve asıl mesele çocuk istismarını odak nokta olmaktan çıkarır mı genişletme bilinmiyor .

İşin içinde hangi din olursa olsun dini kurumlar, özetle din temel hukuk kavramlarına karışınca işler daha da karışıyor .

İşte tam da bu sırada ;

İngiliz Başbakanı Boris Johnson nişanlısıyla Katolik nikahı kıymış.

E hani katolik kilisesi boşanmışlara izin vermezdi, Edward boşanmış kadınla evlenemeyince tahtı terk etti, VIII. Henry koskoca ülkenin dinini değiştirdi !

Bu İngiltere’nin oyunları çok yaman yahu , ve din üzerinden !

Daha önce 2 defa evlenip ayrılan ayrıca evlilik dışı ilişkisinden de bir çocuğu olan Boris Johnson nasıl oluyorda bu haliyle Katolik nikahı kıyabiliyor diye

kafa yormayın , ilk iki evliliği Katolik kilisesinde olmadığı için o evlilikler sayılmıyorlar !

Bir nevi imam nikahı gibi dini nikah yani , var ama yok !

Sen şu demokrasi beşiği İngiltere’nin din beşiğini sallamasına bak !

Ve Boris ; VIII. Henry’nin yapamadığını yaptı , eski evliliklerini yok hükmünde saydırıp yenisini meşru kıldırdı diyorlar . Katolikliği de anne tarafından ama Eton’da okurken durumu farklı , İngiliz Kilisesine bağlıymış !

Dini yasaklar işin içine girince insanoğlunun bulamayacağı kaçamak yok , bulması bir şey değil başkalarının din yüzünden zarar görmesi fena …

27 yıl evli kaldığı ve başbakan olduktan sonra boşandığı 2. Eşi Marina Wheeler ‘dan 4 çocuğu olan Boris’in ilk eşinden çocuğu yok .

Katolik kilisesi önceki evlilikleri, çocukları yok sayıyor bu durumda , yahu nelerle uğraşıyorlar din adına !

Bizde ise , Din ve devlet işleri çok tartışılıyor ama asıl gırtlağımıza kadar battığımız ‘Din ve Magazin’ sarmalına bir türlü sıra gelmiyor.

Din magazine alet edilemez diyen çok , ama lafta kalıyor .

At bir bakara makara diyeni büyükelçi atandıktan sonra bunu laikliğin güvencesi gören salatalıklar olduktan sonra, ülkeye sövenlerin büyükelçi atanması , bayrak ve Atatürk Allerjisi olanların akil sayılması , Kabataş Yalancılarının medya koltuklarını muhafaz etmesi karşısında ;

Bildiği, hatta içinde olduğu herşeyi Sedat Peker’in ağzından duyduğunda şaşıranlara yarının kısa tarihinde ‘homo deus ‘ olarak mı yoksa ‘gerzek deus’ olarak mı yer olacak yoksa hiç mi olmayacak ben ne bileyim.

Din çeşitli bahanelerle magazine dehşet boyutlarda hem de , alet edilmiştir .

Ve kadınlar maalesef bu konuda kullanılmışlardır .

Nedir o canlı yayın programlarında dehşet sorular , Garfield’in yanıtları !

Dini değerler konusunda hassasiyeti mi , lütfen pardon rant rant.

Ve Laik geçinen (Laik değil geçinen geçimi bundan ) ve dindar geçinen (Dindar değil geçimi bundan ) ortak noktaları nedir ?

Akıllarına Ölme İhtimalinin hiç Gelmiyor olması , bu size tuhaf gelmiyor mu, sabahtan akşama para işleri güçleri , konuştukları para , oturdukları para , kalktıkları para yoksulların çoğunluk olduğu bir toplumda üretimleri verimlilik denetimi asla yapılmamış tabanı olmayan uyduruk baskı grupları halinde akıllarına ölümlü oldukları gelmeden parayla yaşayıp gidiyorlar sanki .

Gıda yardımı isteyen sanatçılarla bir yanda her birine banka kampanyası bağlanmış zengin ‘Sanatçı’ bir yanda uçuruma bakın , sendika, meslek birliği başkanları nerede ?

Para para para

Ekranlarda ekonomi haberlerinde görüntüde para yığınları , balyalar, para sayan makinalar , hem de muhalif kanal bunlar ,subliminal algı yaratma değil de nedir sabahtan akşama para saydırma , Ertan Özyiğit nasıl yorumlar acaba ?

Bu arada Biden global tax getiriyor bizimkiler daha duymadılar herhalde para balyaları saymaktan duymadılar .

Geçenlerde beğenin beğenmeyin canını dişine takmış muhalefet yapmış içeri girmiş çıkmış , kitaplar yazmış Murat Ağırel karşısında Hadise’yi neredeyse İktidar mağduru yaptılar kulaklarıma inanamadım .

Hadise eurovison’a gitti , o elbisesiyle , Düm Tek tek şarkısını söyledi , dans etti tombul tombul , hatta daha önce Belçidan girerim ama teklif gelmedi gibi bir beyanıda oldu ! Sonra yarışmada başarıs ız oldu , açık net.

Her başarısızlık gibi dönüşünde ödüllendirildi.

Acun Medyanın en demirbaş jürisi olarak yüksek müzik bilgisinin seçkileriyle uzun yıllar koltuklarda yerini aldı , Ebru Gündeş yanında .

Şimdi yani bula bula AKP mağduru Hadiseyi mi buldunuz mağdur , bunları eski köşemizde öyle değil böyle kayda geçirelim .

Biden global tax getirirse Biden uluslararası ortak kararla, Hadise’nin durumu ne olur onu konuşun cır cır böcekleri.

Zenginliklerden mutsuz olanlarda var , gıda yardımı isteyelerden ar etmiyorlar hatta her an sadaka vermeyi teklif edebilirler iftar çadırlarından antremanlılar ama hak verme yok .

Servetlerinden mutlu olmayan zenginler açıklamalarıyla adeta yoksulları teselli ediyorlar , ne kadar iyi kalpli bir zenginliktir bu yoksullara teselli veren .

Sanatçılar , müzisyenler muhtaç halindeyken bazı zenginlerde ‘bizde zor durumdayız ‘ dercesine dolar üzerinden bağlanan nafakalarını indirmeye dava açıyorlar, bu da nasıl örnek bir tesellidir .

Düşünün birincil ihtiyaçlarınızı karşılayamaz haldesiniz, işsiz , yasaklı halinizle üç kuruş birikimleri satmış savmış kalmışsınız , sağlık sigorası nasıl ödenecek sorumlu olduğunuz aile bireylerine katkınızı nasıl yettirecek , masaya yiyecek ne koyacaksınız bunları düşünürken açıklamaları ciddi felsefi temellere dayanan ‘ bakın çok zenginiz ama mutlu değiliz ‘ diyen zenginler teselliniz oluyor .

Öyle ikna ediciler ki neredeyse bu sözler üzerine zil takıp oynayacak hale geliyorsunuz iyi ki param yok sürünmek üzereyim diye .

Külliyen üşüttü bunlar .

Üşütmeyen dimdik ayakta duran gazeteciler yanlarında bombalar patlarken yürümeye devam ediyorlar , bu kapitalizm ile baş etmeye çalışmak , aynı zamanda toplumun dünyadaki değişimine ayak uydururken değerlerini korumak için çalışmak , bu değerleri ezikler karşısında anlatmak kolay iş değil, Gürkan Hacir ve Barış Yarkadaş’ı kastediyorum ,ve Ahu’dan ve diğerlerine Allah kolaylık versin.

Ama bu mutsuz çok para sahiplerinin kederine de bir son vermek gerek ,

Biden yetmez global vergi hımmmm buna bakmak lazım ve nasıl kazandılar ve servetlerinin boyutu nasıl onları bile rahatsız edecek hale geldi.

Kaç yılda oldu ve zaman dilimi hangi iktidarlardı burada milat AKP önce ve sonrası zenginlik mi ?

Hayır belki bu yükten onları toptan kurtarmak lazım .

Pazar sabahlarımız ise yıllar önce ‘Kaçak’ dizisi oynarken boşalan sokaklar gibi oldu . Yaşı 40 üstü olanlar hatırlar !

Peker analistleri diye bir meslek grubu oluştu , benim gibi kendi halinde kırk üstü insanlara ise Peker ,

‘Bildiğimizi sandıklarımız’ gerçek durumla ne kadar ‘örtüşüyor?’ sorusunu sorduruyor bu yaştan sonra , gecikmiş itiraz ama hiç yoktan iyidir.

Acı içindeyiz ama öğrenmek istiyoruz .

Toplumların tarihleri mücadelelerinin tarihidir , bizim yaşadıklarımız hangi mücadelelerin tarihi olacak , bilmeden gidersek olmaz .

Dinliyoruz .

SAYGIYLA KAYDA GEÇSİN

Etiketler
Papa