Nereye sürdünüz siz bu merhemi

‘ Türkiye cumhuriyeti son iki yüzyıllık geri kalmışlığımıza itilip kakılmışlığımıza karşı çare olarak tam yüz sene kafa patlatarak bulabildiğimiz merhemin...

‘ Türkiye cumhuriyeti son iki yüzyıllık geri kalmışlığımıza itilip kakılmışlığımıza karşı çare olarak tam yüz sene kafa patlatarak bulabildiğimiz merhemin adıdır.’

İlhan Kesici Bütçe konuşması 16.12.2016

TBMM ‘de söylenmiş en anlamlı en güzel sözlerden, belkide ‘ taç beyit’ olanıdır .

Parlamentolarda dünyada da zaman unutulmaz sözler söylenir ,bazen de edebiyatçılar o sözleri uydurur , aslında hiç söylenmemiş ama etkileri edebi yanlarında olan sözlerdir bunlar , tıpkı ‘Sen de mi Brütüs ‘ sözlerinin Cezar değil aslında William Shakespeare’e ait olması gibi .

Ama İlhan Kesici’nin sözleri kendisine ait ,

Ve içinde insanı üzecek, düşündürecek ama bir o kadarda silkeleyip kendine getirecek gerçekler var.

‘İtilip Kakılmışlığımız’ meselesi beni yaralar ve kabahati kendimizde bulurum .

Hoşumuza gitmeyen gerçeklerde ararım , bir türlü yüzleşemediğimiz gerçeklerde , başımıza gelenler bunlardandır diye düşünürüm.

İlhan Bey vatanına hizmet vermek için politik arenada muhtelif görüşlerde yer alabilmiş ‘Pro Patria ‘ diyebilen bir bürokrat , bir Anadolu çocuğu .

Birikim , hizmetleri , görevleri hepsi ortada .

Sağcı mı solcu mu diye en çok tartışılan ve siyasette her yıldızı parladığı an bu temcit pilavı tartışmanın odağı yapılan bir siyasetçimiz.

Bu doğrusu çok ilginç ,

İşi gücü bırakıp sağcı mı solcu mu tartışmasını ortaya atanlar acaba nasıl adamlar bunu tartışamadık bir türlü .

Sağcı olsa ne olur solcu olsa ne olur, Kesici ortaya her çıktığında nedense hep şartmış gibi sağcı mı yoksa solcu mu testine tabii tutuldu .

Tuhaf olan onun yolunu tıkamak için ortaya sürülenlerin hem solcu hem ABD hayranı nasıl oldukları , veya liberalim diyenlerin nasıl bu kadar muhafazakar İngiliz hayranı olabildikleri , hiç tarışılmıyor aa ne tuhaf değil mi ?

Hele liberal maskaralığı inanılır gibi değil , ayar vermeleri filan çok tatlı.

Aslında liberal diye bir şey yoktur onlar tutuklanmış konservativlerdir derler. Bizde bu da biraz karışık ver ters.

Sola laf yok o bizim en güzel masalımız , solun ikonunun eşi, yıllar önce bir yazarımızın eşine ‘siz kimlerdenseniz’ diye sormuş olduğunu okuduğumda çok gülmüştüm, olay Nişantaşı’nda geçer. Sol dağlarda ölürken bir damar Nişantaşı sosyetesinde iyi mi, iyi çünkü iş Wall Street’e kadar uzar gider.

Bu ülkeyü yönetmeye talip kadrolar ise iş ciddi olmasa siyasi mizah konusu ,

özel durumundan dolayı kırmak aklımdan geçmeyen bir tanesi 17 yaşında evlendiği için eşiyle devlet terbiyesi gördüğünü söylüyor , ikide bir ‘Ben Arnavud’um sözleri ise ‘şaka’ ymış, aslında Balkan Türk’ü imiş, yahu bunlar nasıl sözler Nihal Hanımefendi .

Düşünün T.C. Vatandaşıyım diyemeyenlerin Türkiye’yi yönetmeye talip oldukları bir ülke olduk , İlhan Kesici ise melhemin adını koymuş söylüyor, adam nerede bunlar neredeler .

Ve atasözümüzün aksine hç bir şey inceldiği yerden kopamıyor,

Ama köpeği öldürene süründürmeleri güven ve saygıyla izliyorum.

Uykusu kaçan çocuklar için sabaha kadar yayın yapan çocuk kanalımız var , saat farkı bütün dünyada ki Türk çocukları için herhalde , mesela Uygur çocuklar mı izliyor …çocuklarımızı gece hayatına hazırlıyorlar herhalde.

Gençleri mafia dizileriyle başka bir hukuka hazırladıkları gibi .

Aklıbaşında ve farklı olduğu rivayete edilen devlet adamının ise oturmuş çok başarılı olduğu saz çalması üzerine saçma sapan soruları yanıtlarken yahu bu kadın programında 50 kişiyi temizleyeceğini söyleyen kadın, benım ne işim var karşısında diyemeyen bir ülke .

Tıpkı Kabataş yalancısının yanında ferasetten bahsedebilen bir başka siyasetçi gibi ve hepsinde kadın var , üzücü yan bu .

Devam edin İlhan Kesici Sağ cı mı solcu mu diye sormaya , kıt akıllılar mı yoksa kurnazlar mı desek .

Sonra Pazar sabahlarını bekleyin , Aaa Aaa neler olmuş meğer, Söylemese duymadan idare ediyorsunuz , yaptıklarını başkasından dinlemeden inananmayanlar iyi manyak bunlar.

Türkiye’de Petrol bulunmasın , sanayisini geliştirmesin , harp sanayi olmasın diye isteyenler varmış , şahsen rastlamadım , saniyen Batman Petrolleri orkestrası bile vardı , ama varsayalım var böyle manyaklar

lakin adaları vermek isteyende var , ailesiyle 50 kişiyi öldürmek isteyen de , Bush’un karşısında 3 parçalık ingilizce şarkı söyleyip sonra İslamiyeti seçen de Cat Stevens değil aman ha .

Milli Mücadeleyi kazanmış olan bu milletin ,

Başkomutanına söven de var hem de kutsiyet atfedilen devletin temsilcilerinin ve aziz milletin gözü önünde . Çanakkalede filmlerde utanmasalar İngilizleri kazandıracaklar .

Siz İlhan Kesicinin söylediği ilacımız , Cumhuriyetimiz yani merhemi yüzünüze gözünüze bulaştırdınız iyice.

Geçenlerde ekranlarda bir haber kanalının Güvenlik Uzmanı Sayın Yarar psikolojik harekatlarda etkili insanların öncelikle susturulduğunu söyledi mealen.

Doğru.

Koskoca Soğuk Savaş kültürü neleri var etti, neleri yok etti tartışılmıyor hala bu bağlamda , zaten etkili olmadıkları için seçilmişlerin etkili olmak gibi bir sorunu olmadı hiç . Sadece yüzsüzce hak etmediklerini kazandı bir de filantropi ayakları …

Artık öyle bir noktaya geldiki yılbaşı hindisi gibi kesilmek üzere beslenen etkisiz şöhretler sağlam saçmalasalarda etkileri olmadığı için fark bile edilmiyorlar.

Bu da onların avantajı oldu .

Ülkenin krizlerini fırsata çeviren zenginlik, hayırseverlik yapmak için yaratılan yoksulluk , heceleri uzatıp konuşmayı marifet sanat dil düşmanları , meslekleri şerefli şerefsiz diye ikiye ayırabilen siyasetçi, gazeteci , siz bu merhemi yüzünüze gözünüze bulaştırdınız , hatta nerenize sürdünüzse kedi gibi yalatmak lazım.

Tartışacak hiç bir şeyiniz kalmadı , Pekerin ağzına bakar haldesiniz , hele ekran gazatecisi eğer isim vermeden konuşmayı korkaklık değil kibarlık zannediyor başkalarının söyleme cesareti gösterdikleri üzerinden ancak konuşabiliyorsa evde otursa daha iyi değil mi ?

Ee ne mi tartışsınlar beklesinler , Sedat Bey pazar sabahı söyler.

Ban sorarsanız ne tartışsınlar diye , ‘ Bütün Fahişeler Vatansever midir, veya vatanseverler arasında fahişeler olabilir mi, Bütün fahişeler vatansever çıkarsa bu demokraside bir yanlış yok mu bu tartışılsın isterim .

Ama Allah aşkına artık İlhan Kesici sağcı mı solcu diye tartışmaya son verin , 30 yıl öncenin ‘cold case’ dosyalarını zamanında açamamış aynı kadro her an Kesici Sağcı mı solcu mu diye tartışma başlatabilir, Kesici çok net melhemin adını koymuş bir adam bana sorsanız bu bile yater.

O merhemi kimin neresine sürdüğü de belli.

Allah cümlemize sabırlar ihsan etsin, yakarışım kayda geçsin .