Azad ve Bakan; İmamoğlu ve Nagehan Alçı

Azad devlet korumasında bir can çocuk , Yeni Bakan Derya Hanım tanıştırdı , 23 Nisan’da Sayın Bakan koltuğunu ona devretti , çocuk ürkek ve...

Azad devlet korumasında bir can çocuk ,

Yeni Bakan Derya Hanım tanıştırdı , 23 Nisan’da Sayın Bakan koltuğunu ona devretti , çocuk ürkek ve endişeliydi hepimiz gibi .

Üstüne üstlük Bakan Hanım Ramazan dolayısıyla ikramda bulunamadığını daha sonra arkadaşlarıyla geldiğinde çikolata ve çay ikram edeceğini söylüyor.

Çay ve çikolata pek uymaz ama , yanında konyak ikram edecek hali yok ,yine de başka şey bulsa iyi olur çocuklara ikram edecek .

Ayrıca çikolata ve çay çocuklar için beslenme değerleri olan yiyecekler mi,

Çocuksuz bakanları çocukların olduğu yere atamayın demem, çocuklardan anlamak için anne olmak şart değil ama bu menü hiç olmadı .

Çayla çikolata olur mu .

Sabırla bekledim , gazeteciler benim için asıl önemli olan noktayı mutlaka sorarlar diye , Azad’ın koruma altında olduğunu teşhir üzerine çok gidildi haklı olarak , lakin benim asıl merakım ;

Sayın Bakan oruçlu olabilir , bunu belli etmenin yolunu Azad üzerinden yapması nezakete sığmadı peki dine , inanca sığar mı onu da takdirinize bırakırım , hoş AKP iktidarı incelikleri terk edeli çok oldu.

Saniyen Sayın Bakan oruçlu ise, olmayana ikrama mani bir hal değildir .

Ama daha önemlisi Azad Devlet Emanetinde bir çocuk , yoksa ona ve arkadaşlarına oruç mu tutturuyorlar , çocukları aç mı bırakıyorlar.

Öyle ya Bakan oruçlu olabilir ama çocuk ?

Bu iş hiç olmadı , oruç tutulan evlerde yetişen çocuklar çok iyi bilir ki çocuklara oruç tutturulmaz, hatta bizler ısrar edince çocuk orucu tutturup gönlümüzü alırlardı .

Bakan Hanım bunu bilmez mi , kendi tutuyorsa tutmayanları aç bırakmanın hele devletin emanetinde bir çocuğu bırakın yakışık almayı sağlıklı olmadığını ,

Aile ve sosyal Hizmet Bakanı bunu yapmamalıydı.

Bu aslında meselenin sorulmayan esası .

Onun dışında zaten Derya Hanım tuhaf işler yapıyor , o tweetler filan , içinde çocuk olan oruç hikayesi derken daha önce AKP’liler tarafından linçe uğramış imajıyla Bismillah etti Bakanlığa , yani kendi partilileri onu linç ediyorlar , biz koruyalım öyle mi ?

Derya Hanım liyakatına kefil olanlara hayırlı olsun .

Olmadı.

Zaten bin dert ile uğraşıyoruz ;

Paramızın pul olduğu , hem kazığa geçirilip hem soykırımla suçlandığımız , topraklarımızı işgal edenlere karşı şehitlerimizle kazandığımız zaferlerin kahramanları yerine işgal edenlere ağıtlar yakılan filimlerin yapıldığı bir zamandayız.

Atatürk sanki suçlu gibi , nereden babamız oluyor diyen, çocuğuna andı okutmak istemeyen şaklabanlara adam yokmuş gibi Atatürk yorumu yaptırmak da şaka gibi!

Salgın , yalancı pehlivanlardan kahramanlar icat edilen, batı değerleri diyip sonra kendinden olmayanın sanatını tanımayan hödüklük cabası .

Nagehan Alçı böyle bir ortamda Belediye Başkanına çok kırılmış , Haydaaa kırılacak İmamoğlunu mu buldu bula bula !

‘Yıllardır siyasetçilerle çok sayıda program yaptım. Her görüşten isme sorular sordum.’ Diyor yazısında .

Doğru yazmış , yaptığı yıllardır bu ama sanki gazetecilik değil !

Yazının devamında sanki İmamoğlu ve Nagehan Alçı Rating rekorları kıran bir TV ikilisiymiş ya da dizi oyuncularıymış da şimdi biri kadrodan istenmediği için çıkarılmış gibi sitem ediyor ;

‘Başka hiçbir televizyon kanalındaki İmamoğlu yayınları böyle izlenmiyor. Hatta bizim yayınlarda alınan reytingin yarısına bile yaklaşılamıyor. Kimi kanallarda ya da Youtube platformlarında baştan sona ağırlama programı olan ve hiç izlenmemiş İmamoğlu yayınları da var. ‘ diye İmamoğlu’na ben olmazsam izlenmezsin diye ihtar ediyor adeta .

Medyanın son yıllardaki kurgusuna örnek bir yazı bravo yazdığı içi

Asıl bu oyunu ortaya çıkardığı için tebrik edilmeli , ee demek Aydın Doğan’ın ayağına ziyarete gelmesi filanda kurgu olabilir . Ben pervasızlığına güvenerek bekleyelim onu da yazar diyorum.

Yazının devamında ;

‘Geçen Perşembe de yine çok izlendi ama birçok insana göre bu sefer İmamoğlu benim üzerimden bir siyasi hesap yaparak bu ortak izlenme oranı yüksekliğini istismar etmek istedi.’ Diyerek istismarla suçluyor İmamoğlunu .

Gazeteci tarafından hele bir ‘kadın gazeteci ‘ tarafından istismarla suçlanmak şaka değil.

Tekrar edeyim , dizilerin ömrünü uzatmak için kadro değişiklikleri yapılır değiştirilen oyuncular sitem ederler ya , bu öyle bir şey değil .

Şüphesiz İmamoğlu Nagehan Hanım olmadan da pekala İstanbul Belediye Başkanı olmaya devam edecek , ama insanın içine bir kurt düşüyor Aydın Bey devam edemeyince …

Biri seçilmiş Belediye başkanı öbürü Nagehan Alçı şu olanlar ve medyanın haline bakın , çöz çözebilirsen yazık değil mi bize.

Nagehan Alçı İmamoğluna ‘ters tepecek’ diyecek kadar kendinden emin ve kırılmış, kırılgan bir insan demek ki , hay Allah nasıl gönlü alınacak acaba

Yoksa cısss hımmm Muharrem’e olanlar olur der gibi ne olduysa Muharrem Beye , demek Nagehan Hanıma yaptıklarındanmış peki ne yapmış vallahi bilmiyorum yoksa yazarım yazısında okudum .

Hayatımızı o berbat dizi kurgularına çevirdiniz yahu , biri biz ayrı dünyaların insanıyız der, öbürü giyotinde ölen eşlerinin yaslarının simgesi boynuna siyah kurdele bağlayanlara heves eder, öbürü ekomoni der, diğeri kırık Türkçe ile kendi anlamadığı ABD’yi bize izah eder, derken Vak’a yerine hala Vakaa diyen dilini eşek arısı sokmuşlar yetmezmiş gibi 85 yaşındaki insanları sözlerinden dolayı soruşturmalar, 85 yaşında her vatandaş istediğini söylese ne olur ki , rapor almadan tapu muamelesi yapamıyorlar .

Bir uzun yanlızlık bizimkisi

Hayaller çoktan terk ettiler bizi , hayalsiz yaşıyoruz.

Erkek ve erkek kadınlardan arta kalan

Cehennemden korkmayan kadınlar var , çünkü zaten cehennemdeler.

Her şeye rağmen devletimize sağ duyusuna , zamanı geldiğinde sabrınında bir sonu olduğuna inanmaya devam ederek Kayda Geçelim Efendim.

Etiketler
Nagehan Alçı