Uyduruk Medyacılar Donanımlı Yayıncılar Prens’in Ölümü

KAYDA GEÇSİN Pandemi ile ilgili enfeksiyon uzmanları Proflar. Artık anlatmaktan yorgun düşmekten olacak susarlarken ekranlarda ortaya karışık konuşması...

KAYDA GEÇSİN

Pandemi ile ilgili enfeksiyon uzmanları Proflar. Artık anlatmaktan yorgun düşmekten olacak susarlarken ekranlarda ortaya karışık konuşması ünlü bir kardialogu dinlemekten bizde bitap düştük , niye böyle şeyler yapıyorsunuz yayıncılar .

Luzumsuz konuşmalarla dolgu yapmak böyle kritik günlerde yakışıyor mu ?

Bu kime faydalı , yapmayın Allah Aşkına .

BAşta finansal suçlar , güçlü bağlantıları olanlara , çürümeye karşı kamu yayıncılığı yapmak asla kolay değil ,lakin işiniz bu .

Pandemiyi şöhret fırsatına dönüştürmek isteyen zaten çok ,

Dizi kurtarmaya eski ünlü eşinden tutun , ki belki adamın böyle bir niyeti de

yok , 65 üstü yasaklara karşı kendisini demokrasi mücadelesi veren kahraman ilan edenine kadar ,

Önüne geleni Nazım Hikmet nitelikleriyle donatıp överse büyük şair yapar zanneden ahmağına usandık bu başıboşluktan .

Onun için son kalan bir iki değerli programın , programcıların üzerine titriyoruz.

Merkel’in ülkesinde bölge bölge kısmi tamamen kapatmalar planladığı bir dönemde demokrasi ve özgürlükleri pandemi yasağına karşı çıkmakta arayan zihniyet acınası , kimseyi kırmak istemem ama yeter !

65 üstü yurttaşlık mükellefiyetlerini (vergi yatırmak gibi) yerine getirmekte zorlananlara yardımcı olmanın çeşitli yolları vardır , erteleme, veya bilgisayar kullanamayanlar için yardım hizmeti ilk akla gelen .

Yok şayet 65 üstü hala çalışıyorsa ve genç nüfus işsiz ise aydın olanın buradaki yanlışı irdelemesi daha isabet olmaz mı ?

Ve aynı 65 üstü yasaklara rağmen kongrelerde boy gösteriyorsa , düğünlerde zil takıp oynuyor ise bunlar akıl işi değil .

Ama Pandemi yasağına karşı gelmek kimseyi demokrasi kahramanı yapmaz hele 65’ine kadar eline kahraman olmak , itiraz etmek için çok fırsat geçmiş ama hep kendinden taraf olmuş ve isyan için pendemi yasaklarını bekleyenleri dinlemek dinletmek bile ayıp.

Kimsenin yediği yok zaten .

Pandeminin dini imanı , zengini fakiri , aptalı akıllısı yok hala buradan ekmek çıkartmak isteyenler var , hepsine kalpten yuh .

Paris’de covidden günlük vefat sayısı 61 idi geçen hafta , evinden 6 mil uzaklaşamıyorsun , daha uzağa ancak izinle gidebiliyorsun , gerekli olmayan bütün iş yerleri kapatılmış ,

bizde ; yeni Porshe arabası için ‘ihtiyaç’ diyen düşünceli ünlü var ,

Porshe ile doğduğu anlaşılan ünlümüz için lüks tüketimin açık kalması o zaman şart, bakın bu mantık iktidar şöhreti ve aydın geçineni nasıl buluşturuyor değil mi !

Asıl sorun bu , birbirlerine gıkları çıkmıyor .

Kimdir bu saçmalama imtiyazlı kitleyi koruyan , medyanın basının işi tam aksi olacak iken .

Allahın garibanını Montrö ile ilgili alaya alırken neden gözden kaçırıyorsunuz bunları ve onu yanlız bırakıyorsunuz ve beni üzüyorsunuz .

Dönelim Paris’e , gece sokağa çıkma yasağı devam ediyor .

Milano’ya gelince virüsün en sert vurduğu yerlerden biri , sadece eve götürmek için açık olan yiyecek satan yerler dışında kafeler , restoranlar kapalı .

Günlük vefat sayısı geçen hafta 89 , covide yakalanan kişi günlük sayı 667 , New York data Base’e göre.

Yeni kapanma kurallarını uygulamak için İtalyan Hükümeti 70 bin kamu görevlisi görevlendiriliyormuş !,

Londra aylardır son derece sıkı bir kapanma, yasaklar uyguladığı için , parkta aynı banka oturma yasağı dahil , vakalarda günlük ölü sayısı 3 inince , ve günlük covide yakalanma sayısı 200 küsurlarda seyir gösterince dış mekanlarda bira yasağının kalkmasıyla ödüllendirilmiş halk !

Her yüz kişiden 59’una aşı yapılmış bu sayı İspanya’da 22, Fransa ile İtalya’da ise 21 imiş .

Madrid yasaklardan kaçanların sığınağı olmuş, müzeler kafeler açık olunca geçen hafta günlük ölüm sayısı 18 , covide yakalanların günlük sayısı ise 1654’e çıkmış !

Hindistan’da günlük vaka sayısı 145 bin üstü dahasını yazıp moral bozmayayım ama bizde demokrasi mücadelesi pandemi kısıtlama ve yasaklarına karşı gelerek mi başarılacak .

Bu mu ağzınızdan düşürmediğiniz bilim , ilimden anladığınız sizin , pes !

Ekranlar bu gibi hallerle baş etmeye hazırlıklı yeterli donanıma sahip mi biraz düşünün artık ,

Bu kadar ciddiyet kisvesinde labubalilik hayra alamet değil.

Ekranlarda anadili berbat edenlerden sonra yepyeni bir dalga yayılıyor , Türkçe bitti yabancı dilleri berbat ediyorlar , Möntürö diyenler, Buckingham Sarayı ve Chatham House yerine telaffuzu mümkün olmayan söylemesi orijnalinden zor yepyeni uyduruk isimler bravo vallahi !

Dünya ‘Durayım biraz Türk’ler kendilerini toparlasındalar hele sonra dönerim ‘ demiyor ve ;

Dünyanın derdi bitmiyor , ABD başkanı Biden Afganistan çıkarken bir yandan

İsrael ABD’nin İran ile nükleer konusunda yaklaşmasından memnun değilmiş. Bu arada zenginleştirme tesisinde bir patlama oldu biliyorsunuz İran’da , tamirat 9 ay sürecekmiş .

Bu sırada Kraliçe Elizabeth’in eşi Edinburgh dükü 99 yaşında sizlere ömür .

Taçlı Başların Demokrasi hayranlarının başı sağ olsun , hani demokrasinin beşiği derler ya ….. Anzak sever rektörümüz herhalde saygı duruşunda bulunmuştur diye içimden geçiyor , hani uluorta yapmasada makamında mesela kendi

kendine .

Ha birde Krallıklar artık bitmedi , bütün hızıyla devam ediyor , aksini söyleyen bazı arkadaşlara hatırlatayım , Avrupa etkin ülkeleri İtalya ve Fransa dışında hepsi akraba krallık ! Dünya akraba krallıklarla devame diyor .

Dük Rahmetli; Avrupa’nın ‘derin asalet , akrabalık kökleri ‘ olan bir adamdı , malum Korfu doğumlu ama Danimarka asıllı , Yunanistan’a Danimarka’dan kral ithal edilmişti , işte o kral dedesi .

Neyse , İngiltere Kraliçesi uğruna soyadından , ünvanlarında feragat etmiş bir asil, babası savaş kaybetmiş bir komutan , kim olduğunu Yılmaz Özdil yazınca yazılanları okudu ondan adam kalpten gitti diyenler var , nereden duydun diye uzatmayın lütfen , ben uydurdum .

Malum kadınlara haddini bildirmek için fırsat kollayan manevi maçolar var etrafta , her kadında Özlem hanımın gücü nerde görevden aldırsın adamları geçen hafta Meral Akşener bile epey azar işitti mesela , siyaset arenasında uçuşan bunca sözler arasında ‘zevzek kelimesi yüzünden hemde .

Bu durum beni aşar.

Prince Philip , Duke of Edinburgh sarayda reformlarıyla ünlü ,

Kraliçe ile kendi dairelerine mutfak yaptırmış sabah yumurta pişirirken Kraliçe çay demlermiş, çocuklar sarayda özel eğitim yerine normal okullara gitmişler, telefon bağlatmış çalınca kendi cevap verirmiş ‘Alo ben Philip’ diye , hatta Kraliçeye hediye çamaşır makinası bile almış , ama kraliyetin pahallı oyuncakları yatlar, uçaklar , atlar , safariler, yarışlar , arabaları lüks tüketimi kullanmaktan da geri kalmamış .

Aile ismi sık değişmiş, Yunan Kraliyetinde 6. Sırada ama Yunanca bilmiyor , anne tarafından Kraliçe Vittoria’nın torunu tıpkı eşi gibi.

Yüzlerce hayır hasenat işinin hamisi, banisi …

Babası Türkler tarafından yenilince Yunanistan’dan Fransa’ya sığınıyorlar , daha sonra annesi babası ayrılınca büyükannesinin yanında İngiltere’de okula gidiyor, kendi yaptığı binlerce açılış kapanış ve ayrıca Kraliçeye eşlik ettiği törenler sayısız.

Gafları ise çok ünlü ; Kanada’da bir açılışta burayı açıyorum her neyse artık demiş .

Binicilik sporu meraklısı kızı için ‘ Osurmayan ve saman yemeyen hiç bir şeyle ilgilenmiyor ‘, ‘ Elton John konserinde mikrofonu keşke kapatsa ‘Oğlunuz ne zaman tahta geçecek sorusuna ‘Benden Kraliçe ne zaman ölecek tahmin etmemi mi istiyorsunuz ‘ sözleri ona ait.

‘ Ben Dontopedalogy yapıyorum yani ağzını açarsın ayağını içine sokarsın bu benim yıllarca uyguladığım bir bilim ‘ diye bir mazeret bulmuş .

Kenya’da kendisine armağan sunan yerli bir kadına ‘siz kadınsınız değil mi’ diye sorması , Kırmızı halıyı icat edenin aklından zoru olmalı demesi, Aborigine tercümana birbirinize hala mızrak atıyor musunuz diye sorması aşağılayıcı mizahın da kralı yapıyor Prensi .

Topunu Kayda Geçelim Saygıyla Efendim, Taklitlerim köftelerden , uyduruk Pandemi kahramanları yalancı pehlivanlardan sakının tekrar saygıyla necefugurlu@gmail.com