Popüler Kültür ‘Gerçekleri’ Aralarında Hiç Yalı Yoktu

KAYDA GEÇSİN Uzun zamandır popüler kültürün hem çoktan amacından sapmış hem çok yetersiz kalan ve kendini tekrar etmekten zavallı bir muhayyelesizlik ve...

KAYDA GEÇSİN

Uzun zamandır popüler kültürün hem çoktan amacından sapmış hem çok yetersiz kalan ve kendini tekrar etmekten zavallı bir muhayyelesizlik ve yeteneksizliğe duçar olmuş elemanlarının elinde perişan olduk .

Ve medya sözde karar vericisinin ; ki aslında bu da emir alıyor ve belki artık kimse vermiyor ama o hala alırmış gibi yapıyor olması muhtemel ,

Velhasıl neticede bu ‘taife’ nin el koyduğu zihinlerimiz onların kıçlarından uydurdurduğu gerçeklerle doldu.

Hiç biri gerçek değildi .

Uydurdukları sözde gerçekler mediokrasileri ile orantılı olduğundan artistik, hayatı yaşanası kılan ne varsa , bayağılıklarıyla yerle bir ettiler.

Kitleleri kandırdılar, eşlerini bile entelektüel olduğuna kandırdıktan sonra neden olmasın , diyeceksiniz onlarda kandırılmasaydı , onlar da öyle diyor zaten ! Eh be kardeşim hırsızın hiç mi kabahati yok .

Tamam doğrudur ;

Kendi araştırmayan , medya önyargılarına teslim bir insan güruhu olduk .

Işıklarda karşıdan karşıya sağdan geçmeyip çarpışan, elde telefon sağa bakıp dümdüz yürürken direğe toslayan , pahallı spor giysilerle yazılı , çizili bisiklet yolunda koşan insanlarla sınırlı değil durum .

Haberlerde hiç olmazsa dudakları şişirilmemiş sunucu rica edecek hale geldik , zaten Türkçe vurguları berbat birde dudaklar yerçekimine sarkarken konuşmaları daha da zor.

Popüler kültür markalarıyla yayılırken pademiyle dünyada tam kıç üstü oturdu , lakin buradaki Danton ve marka manyağı dostlar grubu hala marka yaratırım zannediyorlar

Şu an markayı bırak , yaratmak ,tanıtmak , adını ağzına aldığı her üründen insanlar kaçıyor , aman ha tavsiye filan ettirmeyin ürününüz varsa bu yiyor , içiyor diye inadına yemez içmezler.

Markayla bozdukları için ‘No Name’ demeyi hakaret olarak addediyorlar , tanınmış olmak, bahsedilmek tek dertleri, içinde olmadıkları resimlere bile alaka kurup eklemlenmeleri , birbirleriyle dayanışma sunmaları hep bu yüzden . Seri imalat gibiler .

Son fotoğraf olayı niye şaşırttı bu kadar , Pasternak, Sartre mı bekliyordunuz sofrada , Sayın Aytunç Erkin’in yazısını tavsiye ederim okumanızı https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/aytunc-erkin/sartre-nobeli-reddetti-cunku-gercegi-biliyordu-5504629/

ve birde konuyla ilgili Sayın Nihat Genç’in edebi metnini https://www.veryansintv.com/orhan-pamukun-elit-munevver-aydin-sanatci-dostlari

ama bu fotograf neden bu kadar öfkelendirdi iyice düşünmek lazım .

Popüler Kültür teslimiyeti bitti, kamplara girildi de ondan , artık özgürüz, farkında olsak da olmasak da.

ABD bu teslimiyeti yine popüler kültürün dengeleri ile ayarlamaya çalışıyor .

Dizileri ellerindeki en önemli koz , bizde kamu yayıncılığı , diziler külliyen bu hıyarlara hizmet ettikleri için hepsi sıkıntılı .

Bu oldukça karmaşık bir durum , donanımlı insanlar bile işin neresinden tutacaklarını başlayacaklarını haklı olarak bilemez halde .

Popüler Kültür teslimiyeti klasik bir değer üretemezken (ki üretir ) başımıza ceza oldu .

Gerçeklere popüler kültür karar vermemeliydi , asla.

Ve eğitim görmüşler aldıkları eğitimle gerçekleri sorgulamıyorlarsa ve öğretilenle yetiniyorlarsa vay halimize.

Şimdi bu kültürün var ettiği ahali hayatlarını servetlerini borçlu oldukları bu sistemi ; var oluşlarının tek garantisi olması sebebiyle canhıraş biçimde savunuyorlar .

Çünkü başka bir bok yapamazlar, yapabilselerdi zaten bu pisliğe bulaşmazlardı .

Bizlere yani halka gelince ;

İçimizden kimileri gerçekleri duymak , bilmek istemeyebilirler , hatta duydukları yalan dolanın gerçek olduğuna dair garanti verilmesi onları rahatlatabilir , zaman onların direnişlerine göre durmayacak , akacak.

Ama ne yiyeceğini, ne giyeceğini ne düşüneceğini, geleceğini bu kültürden talimatla yapmayacak bir nesil geliyor.

Haberler artık bazı insanları korumak , bazılarını batırmak için kendi aralarında söz düzenlemesi haline geldiyse bu iyi bir şey değil.

Eski medya kafası insanlara asla istediklerini vermedi , kendi düşüncesine göre sahip olmaları gerektiğini kadarını sadaka attı , buna kendi mi karar verdi hayır elbette.

Sahi , mesela neden televizyonlarda hiç satılık yalı ilanı yoktur , çünkü o parayı ödeyecek güçte insanlar reklamları izleyip yalı almazlar , çünkü TV izlemezler.

TV kimler için bilmem anlatabildim mi, neden kamu yayıncılığı filan diye yıllardır yırtındım ,

Yoksa uzun bacaklı mankenlerin sunduğu ‘ sosyete’ ‘cemiyet’ , açılış , kapanış , düğün, dernek , yazlık, tekne, plaj zenginlik , gösteriş haberlerinin arasına ‘Satılık Yalı’ ilanı almayı bilmezler miydi ?

İlan ederek neler satıldı , göz göre göre ama aralarında hiç yalı yoktu , Kayda Geçsin Efendim Saygıyla