Çok Şeysiniz….

Çocukluğumda , abuk sabuk davranışta bulunanlara fena söz sarfetmeden laf çakmak istiyorsan ‘Çok Şeysiniz’ denirdi. Masum yıllardı , henüz küfür edebiyatı...

Çocukluğumda , abuk sabuk davranışta bulunanlara fena söz sarfetmeden laf çakmak istiyorsan ‘Çok Şeysiniz’ denirdi.

Masum yıllardı , henüz küfür edebiyatı günlük yaşama girmemiş Türkçe özenle korunurdu .

Bu bakımdan ‘Çok Şeysiniz’ anlarımda çok değerlidir.

Karşındaki saçını mı çekti , elindeki pamuk helvayı mı kaptı , ya da kitabını alıp yırttı mı , yalan mı söyledi, iftira mı attı döner yüzüne ‘Çok şeysiniz ‘ derdik .

Dangalak , hırsız, pislik , cahil , vahşi , arsız , fırsatçı , fitneci , alçak , puşt demeye gerek yoktu , ‘Çok Şeysiniz’ yeterliydi.

Şimdi bu sözleri sandıktan çıkarıp havalandıralım .

Haberlerde Haber yerine kendi kanaatlerini söyleyenlerin aslında niyetleri kötü değil gazeteciden sayılmak istiyorlar , hırslılar tıpkı bitmeye şarkıya dönen guruları gibi, hepiniz ‘ Çok Şeysiniz ‘ .

Sanattan ne anladığı anlaşılmayan , ota boka sanat sanatçı demekten yıllardır yorulmayan tv programcıları sizde ‘Çok Şeysiniz ‘

Sanki medyada bir mutabakat hükümeti medyası var , bu algıyı yaratıp , siyasetin kendilerini örnek almasını isteyenlere de ‘Çok Şeysiniz’ demek lazım.

Aralarında ayar verenler var , kime veriyorlar muhaliflere , iktidara verecek hali yok ! Ayy Çok Şeysiniz.

İktidarın bir gün bile sıkıntı çektirmediği , işsiz parasız bırakmadığı insanlar nedense sanki sıkıntı çekmiş, şimdi muhalif ayaklarına yatmasınlar mı , Vallahi Çok Şeyler.

Ünlülerle fotoğra çektirip sonra onları yayınlayıp kendilerini önemsetmek isteyen medya yöneten zavallılar içinde ‘Çok şeysiniz’ demek hakkımız .

Salgın bir hastalıkla boğuşurken çalgıcılar çalsın halk oynasın isteyenleri dangalak deyip incitmeyelim ‘Çok Şeysiniz .’

Millet açlıktan ne yapacağını bilemezken sabahtan akşama yemek programı yapan medya katiyen kötülüğünden yapmıyor bunu , muhayyeleleri kıt içerik üretmeme üzerine sıkıntıları , onları da kırmayalım ‘ Çok şeysiniz’ diyip geçelim.

‘Gezi’ ye eklemlenmek isteyen pırlanta reklamcılarına ne diyelim, ‘Çok Şeysiniz ‘

lüks plajlarda şişe suyunu pahallı bulup plaj sosyal demokrasisi derenlerin , her an Soviet devrimdeydik demelerini bekliyorum, Çok değil Muazzam Şeyler.

Tarihte kendi ordusunu tasfiye eden kimler var diye merak ettim , okudum okudum , bulamadım , niye okudun derseniz ; onlara da ‘çok şeysiniz ‘ demek için ama yoklar.

Dil, din , ırk , her sekte , hatta lider olmak isteyen her siyaset sevdalısına bir parti kurunca herkes kendine yer bulabilir böylece demokrasi olur diye düşünenlere

‘ çok şeysiniz ‘ dersek kalplerini kırmış olmayız herhalde.

Plasibo aşıya döndüler . sonra gerçek aşı olmadıklarını anlayınca ağlıyorlar, sizde çok şeysiniz.

Halbuki iki parti olsa ve yönetim prensiplerine göre ikisinden birini seçip dağılmasak ‘çok şey ‘ olmayacağız .

Günümüze medya imalatı realitelerle dayandık ,

yanlız onlar mı , siyaset, büyük şirketler, tarikatlar, , dini gruplar, , politik gruplar hepsi bu olgunun parçası oldular. Şimdi bunların elbirliğiyle uydurdukları sözde gerçeklerle yarattıkları üniversten çıkmaya çalışırken kan ter içindeyiz , yazık değil mi bizlere . Ellerindeki sofistike araçlar ve imkanlarla eriştikleri güç korkutuyor artık …. bunlar korkarım kendilerini bile yok edebilirler. Don lastiğine döndüler çek çek uzuyorlar.

Gördüğümüze inanmamalıyız, yalanlarla yaratılan tv üniverslerinde resimler bile fotoshoplu , gerçek olan ise ; bulaşmayan insanlar, biziz .

Dayanacağız Allahın İzniyle , inanmayan başka yerden izin alabilir ama bu ülkenin dünyanın iyi insanları kazanacak güzel günleri, yoksa hapı yuttuk.

Çünkü bu gidişle söyleneni yapmak özgürlüğüne doğru gidiyoruz.

Allah Muhafaza ‘Çok Şey’ oluruz sonra , Kayda Geçsin Saygıyla