Köpekler, kadınlar ve 2020

Ben ölü bir köpeğin dişlerinde güzellik gören bir peygamberin kalben bağlı olduğum ümmetinde bir katre bile değilim , baştan belirteyim ki diyeceklerim...

Ben ölü bir köpeğin dişlerinde güzellik gören bir peygamberin kalben bağlı olduğum ümmetinde bir katre bile değilim , baştan belirteyim ki diyeceklerim saptırılmasın .

Malum 2020 sallama , saptırma, yalan , dolan, sonra dediklerini unutma kıçını kurtarmak için sağa sola sığınma yeni pozisyon alma yılıydı .

Kadının parasını , malını gasp etmek için evine girip sonra öldüren ahlaksızın haberlerinde kadının iffet ve namusuna türlü gölgeler düşürmek , ilişkisi olduğunu söylemek , ima etmek vakayı adiyeden oldu !

Tıpkı halimize katkıları büyük , kendi kıçından uydurduğu popüler kültürlerin yalakasının kendini aydın devrimci olduğu için öldürülen insanlarla bir tutması ahlaksızlığı , hadsizliği gibi . Bununla da kim baş edecek her gün daha beter oluyor.

Umarım bunların isimleri insanlık ve ülke tarihimizde hak ettikleri yere ibret için kazınır , dünya bunu yapmaya tasfiyeye çoktan başladı .

Bir hırsızlığı ihbar ettiğinizde ‘acaba yalan mı söylüyor , kafadan atıyor mu ‘ diye şüphelenen yok beyan esas, ama eşinin haşat ettiği , dayaktan rapor almış kadın için acabalar nesi oluyor acaba, utanç verici .

Kadın aşağılamak , dövmekten sabıkalıların baş tacı edilmesi ise hele kadınlar tarafından , hiç yakışmıyor , elbette tehdit altında değillerse aynı şey erkekler içinde geçerli , aması maması yok Roman Polanski ülkesine adım atamıyor bu sersemden daha mı az kıymetli sanıyorsunuz ?

Yeni yeni kadına şiddet , kadın cinayetleri nihayet ekranlarda açıkça kınanmaya başlandı ,

Ancak bazı ‘yeni dalga tv spikerleri’ nin aile içi şiddet , kadın cinayetlerini alelacele hayvanlara kötü muamele ile bitiştirdiğini görüyoruz.

Bu konuda araştırmalar muhtelif, eşine kötü muamele edenlerin yüzde kaçının evdeki hayvanlarına da kötü muamele ettiği husunda istatistikler var .

Ancak hayvanseverliği hayvanlara sahip çıkmaktansa , evdeki artık yemekleri önlerine döküp başıboş bırakmak zanneden ,

başıboş oldukları için de sapıkların türlü zulmüne uğrayan hayvanları sahiplenip önce korumak gerekmekte, lakin hayvan hakları meselesi kadın meselesinden çok daha önde yer aldı .

Bu bakımdan iki mesele ile ilgili bitiştirmeler yaparken hayvanlar için yıllardır sokaklara dökülen kadınların kendileri için aynı şekil ve şiddette hak aramadıklarını da kayda geçirmek zorundayız, evet köpekler için istediklerini kendileri için istemediler !

Bu nedenle köpeklerin durumları kadınlardan önde olduğu için bitiştirmelere dikkat edelim , lütfen her gün 2,3 kadın öldürülüyor .

Ve kadınların kaçacak ne dört ayakları , ne ısıracak keskin dişleri ve ne yeri göğü inletecek havlamaları ve üstlerine gelinirse birden sürüler halinde yardıma gelecek dostları yok .

Eşlerini döven , öldüren köpek de henüz duymadık .

Dolayısıyla iki meseleyi ekranlarda bir edip konuşurken iyi düşünün tatlı

kızlar hani işin b…kunu çıkarmayın .

2020’de dünyada 1.6 – 1.8 milyon kişi kovid 19 salgınında ölen sayısı diyor bazı kaynaklar, daha başımıza gelecekler var mı bilmiyoruz.

Salgın yetmiyormuş gibi ;

Irak’ta İran’lı generali insansız dronlar öldürünce onlarda balistik füzelerle Irakta ABD askeri üstlerine saldırıp sonra yanlışlıkla Ukrayna uçağını düşürdüler, masum insanlar öldü .

ABD Afganistan ve Irak’ tan çekilirken neler değişecek ,

Brexit pazarlıkları hangi noktaya getirecek AB’yi ,

Bu arada Trump’ı hezimete uğratan Biden kendine başkan yardımcısı olarak bir hukukçu kadını, Kamala Haris , seçerken ABD halkı 87 yaşında ölen liberalism ikonu , kadın hakları şampiyonu bir başka kadının Ginsburg’un yasını tuttu.

Bizde liberalizm ikonu kadınlar pek kadın sorunlarıyla ilgili değil , dayak filan yok , kim uyduruyor bunları gibi zihniyetleriyle erkekleri felakete sürekleyecek erkek düşüncelerinin değirmenine su taşıyarak varlıklarını sürdüren yaranmacı kadınlar ,

Onlar anlamamakta ısrar etse de dünya ölüm kalım savaşında bile bir kadın ve bir erkeğin bulduğu aşıyla yeni dünyayı şekillendiriyor.

Floyd’un ölümüne neden olan polis şiddeti ABD’yi ayağa kaldırırken 2020 de Oklahoma’da okullarda artık ırkçı katliamlar unutulmak yerine okutulma kararı alınıyor, yüzleşme esas.

Prince Harry ve Meghan Markle ünvanlarından vaz geçerken bizim medyada ne etkisiz köşesinden ne kanaat önderliğinden vaz geçmeyenler iddialarının aksine hayret verici bir gerilik sergiliyor.


Kore dilinde Bong Joon Ho’nun ‘Parazit’ isimli filmi Oscar tarihine Academy Award en iyi filim ödülü alan ilk Yabancı dil filmi olarak geçti . Çakma değil ciddi bir durum.

Holywood Titan’ı Harvey Weinstein cinsel taciz, tecavüz 3. Dereceden 23 yıla mahkume edilirken global ‘MeToo Movement’’unun kıvılcımını yaktı !

Kobe Byrant kızıyla helikopter kazasında , Sean Connary eceliyle ölürken covid 19 yüzünden Olimpiyatlar dahil spor karşılaşmaları kapandı .

Avustralya , ABD’nin batısı cayır cayır yanarken Antartika’da tarihinin en sıcak günlerine dayandı .

Velhasıl saymakla bitmez bin dert ile geçti 2020 , allak bullak oldu dünyamız , bizde her gün kadın öldürülmeye , yeni televizyon açılmaya devam ettiler .

E bu durumda tabii bunca ekrana ağzından çıkanı duyan yetiştirmek zor, filimlere , dizilere de saçmalık yetiştirmek ayrı dert, fark yaratmadan yola devam eski yeşilçama döndü aynı konularla yeni işler !

Yenilmeye doymayan pehlivanlara döndürdüler medyayı ülkeyi , birbirleriyle neyin rekabetindeler komedi konusu, kendi kendilerini tebrikleri ise ayrıca matrak mevzu !

2021 de Allah Sağlık , Huzur, ve Akıl İhsan etsin ülkemize, insanlığa.

Saygıyla Yakarışım Kayda Geçsin

Etiketler
Köpek