Biz buymuşuz peki efendim

KAYDA GEÇSİN Gerçeklerle yüzleşmekte zorlanan toplumlara uyduruk dizilerle işte ‘Senin Gerçeğin Bu ’ muamelesi çekilmesi az rastlanan bir iş değil. Dünyanın...

KAYDA GEÇSİN

Gerçeklerle yüzleşmekte zorlanan toplumlara uyduruk dizilerle işte

‘Senin Gerçeğin Bu ’ muamelesi çekilmesi az rastlanan bir iş değil.

Dünyanın oyunu bitmez .

Ama yüzleşme, hesaplaşma ayaklarına insanların kendilerini mikroskop altına konan böcek niyetine kıçı kırık bir diziyle aşağılayıp ‘Biz buyuz, gerçek bunlar ‘ diye mazo diziler yapıp sonra övünmek az rastlanır bir olay , neyse ki iddia edilenin tam aksi 80 milyonun umuru değil , alan , veren sayısı ulusal güvenlik meselesi olmaktan da uzak .

Popüler kültür ve uzantısı siyasetin etkilerinin sonuna geldi dünya, alem duydu bizimkiler hariç.

Saniyen bu başörtüsü meselesi ısrar ettikçe sevimsizleşiyor , kimse Arabize olmak istemiyor örtünmek farklı , kim ne isterse giyer ama dayatılan biçim

moda olmuş olsa da görgüsüzlerin çocuk mevlütleri defilesine döndü diziler . Son 15 yılın modasını gerçeğimiz diye ısrarlamanın tutacak bir yanı yok ondan önce anneler, neneler saksıyla mı geziyorlardı kafalarında , insaf yahu .

Oryantantalistler bile bu kadarını yapmıyorlardı . Kendine acımasız olmak böyle bir şeymiş .

Dizlerde kendi gerçeğimizi ararken komik duruma düştüğümüz yetmezmiş gibi

Uydurmaca da sınır tanınmıyor , bitiştirmeler , yakıştırmacalar , anlam katmacalar ayrı bir ruh halini yansıtıyor .

Yunanca felsefi kavramlar , psikoloji ilminden deyimler, terimler , sosyolojik tahliller yok yok , hani kırk orospu bir araya gelse ancak böylesini doğurur hesabı bu diziler .

Biz buyuz diye sevinenler, övenler , yazanlar hepsi aa ne tesadüf dikkat edin ‘Laik Eğitimin ‘ eserleri, İmam Hatipli filan değil , zurnanın esas zırt dediği yer burası , biz sorunlu bireylerden bir karmayız diyenleri sevsinler …

Bir şey mi içtinizde dokundu , yoksa akraba evliliği filan mı , artık kafanız ne kadar okusanız da almıyor tatlışkolar esas sorun bu olmasın, dağılın biraz, sevin sevilin her isteyen kaos çıkartamaz ki , yeni düzen gelsin , niye zorluyorsunuz bu kadar becerememeye doyamama hali .

Bu kadar imkan övgüler ama bir Emrah Serbes nerdeee sizler nerede , yanına yanaşamaz bu diziler , Allah Bullak etmişti adam .

Birde bizde bir dizi yapıldı mı , hemen benzerinden serisi çıkar ya ,

Eskiden Samanyolu bir dizi , bir komedyen tuttu varsayılınca kendilerinden bulup buluşturup benzerini yapmaya kalkardı ya ona döndü diziler

aynısından yükleniyorlar.

Allah kimseyi ülkesinden ırak etmesin onları eleştirmenin zamanı değil ancak yaşadıkları bunca acıyı bir kenara bırakıp hemde ‘Hard Talk’ larda konuşmuş yüreği sitemle dolu yeni hayatında dönmeyi düşünmediğini söyleyen akıllısı bile bu psikiyatri kliniği dizileri serisinden yenisini övünce dondum kaldım.

Gerçeğini dizilerde arayan bir toplum isteniyor , kim ister bilemem .

Hepsinde Oyuncular dansöz gibi ‘Döktürüyor’ lar,

Ödül garantili , lobili film ve dizilerden sonra övgü garantili Netflix girdi hayatımıza Netflix bize ayna tutuyormuş , ne aynası be ?

Netflix’in bir elinde cımbız bir elinde ayna , umurunda mı dünya gibi mi ?

Kahramansız ve kendine inanmışlara ceza vermiş tarikalar gibi oldu bu diziler ayna bu mu, çok ayıp .

Gerçeklere gelince buyrun ;

Kabataş 6 Bölüm, Bir spor kulübü ile bir sivil toplum hareketi neden çatışır en az 8 bölüm , Menderes’i asan Cellatın Hikayesi en az 6 bölüm ,

Al sana gerçekleri mesela , Hodri Meydan !

Bu saçmalığın faydalı yanı ise;

inanmanızı istedikleri şeyleri gerçek gibi dizilerde kakalamaya uğraşanlar ‘ikna’ edici dizilerle sizi gerçeklerden uzaklaştırmaya çalıştıkça kendi gerçekleri ortaya çıkıyor.

‘ Bu mesleği seçtiğinize pişman olduğunuz oluyor mu diye sorduğumda ‘ Hiç Pişman değilim ‘ diyen , meydan okuyan kahramanların, doktorların , yaşadığı bir gerçek bizimkisi , kahramansız diziler gibi değil gerçekler .

Gerçek diye kıçını yırtan dizilerde ne çatışma ne kahraman var .

Okumuş yeteneksizliği yabancı kelimelerle örten ,

Ey çok arsız , çaresiz cehaleti övenler ,

dizilere kafa yorduğunuz kadar ülke gerçeklerine kafa yorabilseydiniz bu hale gelir miydi medya .

Biz Buymuşuz , dizilerdekiler bizlermişiz ! Peki efendim , tabii öyledir siz söylüyorsanız .

Saygıyla Kayda Geçsin Efendim necefugurlu@gmail.com

Etiketler
Muş