Artık Liyakat Yetmez Üstün Zeka ve Ahlaklı İnsanlar Lazım Lüzum

Türkiye Zeka Vakfı’nın ‘Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası için 15 Ekim 27 Kasım Arası kayıtlar başlamış . Zeka , okul diyince , insan bir...

Türkiye Zeka Vakfı’nın ‘Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası için 15 Ekim 27 Kasım Arası kayıtlar başlamış .

Zeka , okul diyince , insan bir duruyor , öğrencilerin , okulların , akademisyenlerin , öğretmenlerin , eğitimin hali malum .

Ve ayrıca ülkemizde ve dünyada olup bitenlere bakınca bunlara yol açan bunca geri zekalı güç odakları arasından her şeye rağmen kimler , nasıl nasıl sıyrılacaklar umudumuz , bu yüzden bu yarışmayı tertip edenleri , katkıda bulunanları zeka arayışında direndikleri için yürekten kutlarım aman bu işe iltimas karışmasın , malum çakma ödül, başarı hikayelerinden bu hale geldik naylon palavra kültür endüstrisi oluştu .

Artık zeki , yetenekli ve ahlaklı insanlara ihtiyaç var behemehal hemde .

Dünyada neler oluyor özetle okuduklarımı paylaşmak isterim ,

Avrupa’da müzeler açılmış ama ziyaretçi sayısı normalin 1/3 bile değilmiş.

Avustralya’ da 25 km çevresinde dolaşım serbest bırakılmış, 10 kişiyi geçmeyen sosyalleşme de serbest bırakılmış yani özgürlük sınırı bu kadar , hiç söylenmeyelim ama herşey kontrol altındaymış.

Polonya’nın de facto lideri ve başbakanı Jaroslaw Kaczynski covid 19’lularla teması olduğu için karantinada, Güney Afrika Sağlık Bakanı

Dr. Zwelini Mkhize ve eşi Dr. May Mkhize’nin covid 19 testleri positive çıkmış ama moralleri iyi iyileşeceklerine inançları tammış.

Lübnanın Bekaa Vadisinde haşhaş üretenler top atmışlar, artık para kazanamadıklarından artık işte para kalmadı sadece hobi için ekilir demişler.

Bizde ise esas çözüm liyakat değil ‘zeka’ ihtiyacı artık .

Ciddi Zeka sorunu var ama ülkemizde nedense bunları sorun etmiyorlar , hatta zengin ediliyorlar, yazıktır bunlar salak diye acıyan bir irade mi var ki acaba , geri zekalıları abad edip akıllı insanları perişan ediyor Vallahi çözemedim , olmaz öyle şey ama bilhassa ekranlara bakınca oluyor.

Öncelikle kadına şiddet meselesini hala çözemeyen zekalar var , önce lafa ‘Kadına şiddet kabul edilemez’ diye başlayıp sonra özellikle yediği içtiği ayrı gitmeyen arkadaşı ise uygulayan kadının haşat olmuş hali , raporlar, ve en önemlisi beyanı birden önemsizleşip ‘Orada değildik ki , bilemeyiz ‘ diye bir yüksek dostluk dayanışması sergiliyorlar olmayan akıllarıyla . Oysa sadece ünlü avanesi bunlar.

Bu gün bu ünlü yarın başkasısının tefini çalıyor. Zaten ‘Orada değildik ‘ ne demek , Milli Mücadele’de de orada değildin, Hitlerin dünyayı kana buladığındada, yani sen yoktun diye ikiside olmadı mı kabul edeceğiz.

Zeka sorunu var ama ülkemizde nedense bunları sorun etmiyorlar , hatta zengin ediliyorlar, yazıktır bunlar salak diye acıyan bir irade mi var ki acaba , geri zekalıları abad edip akıllı insanları perişan ediyor Vallahi çözemedim , olmaz öyle şey ama oluyor.

Bunlara bir dur neden denmez , adam yerine konup bu kadar niye konuşturulur , hele bir kadının karşısına oturup konuşuyorlarsa gerine gerine konuşturan kadına da yuh olsun .

Hani yarı tanrı - insan ve insanlığın sonunu getirecek mi diye tartışılıyor ya, Yuval Noah’ın kitabından sonra , Allah bilir olacakları ama bizim medyadaki inatçı Homodeus türleri kendileriyle birlikte bu elemanları , avaneleri bizlerin sonunu getirmezse iyi.

Adamını bul , sonra adamı ol böyle bir yantirilik mesleği oluştu medyada.

Avane kadrosu yurt dışı ve yurt içi olarak ayrılıyor .

Medya ünlüleri arasında bilhassa böyle ‘maiyet’leriyle ayakta duranlar var , Yakın çevreleri hep iş verdikleri para ilişkileri olan insanlar , avanelerin bunlara dost olması bedavadan değil , çoğu da işverenleri gibi uyanık ama zeka sorunlu, zaten hayırlısıyla patronlarını bu avaneler batıracak , eh kimselerin yapamadığı bu iyiliği bize istemeden de yapıyor olmaları güzel bir şey tabii ağızlarını açınca fena batırıyorlar .

‘Avane ‘nin lugat anlamını bir daha anımsayalım ; kötü bir iş için oluşturulan birliktelikler için "yardımcı" anlamında kullanılır. yardakçı, kafadar, işbirlikçi anlamında .

Kimi medya ünlülüleri bunları yanlarında çalıştırıyorlar.

Artık komediye değil bunların ‘ciddi’ fikirlerine güler haldeyiz .

Zeka şart .

Başına gelenlerden ders almak da zeka ister , başına henüz bir şey gelmemişler için değil bu sözlerim , gelmişler için .

Ekonomi ne halde malum , pay kavgasının yalan dolanı bitmiyor , Cumhuriyetin pek çok assetleri satılmış bu halde hala Çankaya Köşkünün parası ödendiği halde ödenmedi diye Mustafa Kemal Atatürk ile uğraşan zekalar var , ne diyeyim ,

Mustafa Kemal Atatürk’e tuvaleti dışarıda bağ evini çok görenler , o da millete kaldı akrabaları üstüne site yapmadı , hala ders almadınız mı başınıza gelenlerden nasıl bir zeka bu , yazık değil mi size , perişan olmakta ders olmuyor .

Zeka önemli , vasat altı daima saçmalar, üstün zeka ise kanıtlamak zorunda değildir, aptalları muhatap alan politikacılar ise bilmezler mi muhatap aldıkları an onlardan olurlar . Yapmayın Allah Aşkına.

Hele şöhret görünce eriyen politikacılar dünyada bütün gelişimleri popüler olmayan insanlar yaptı ben hatırlatayım da siz gene değersiz

ünlülerle , ne medet umuyorsanız bir araya gelin isterseniz , yıllardır sizler yolcu onlar hancı oldu hep ne garip ….yakında sizleride kutuya koyarlar ve tabutta rövaşata ancak filimde olur ...

Tarih Hafızamızı kurtarmak için ise artık yasa lazım ,

Mesela :

Cennet mekan olsun Rauf Denktaş için şimdi methiyelerde bulunanlar yıllar önce bir üniversitemizin toplantı salonunda Allahın çapsız bir ünlüsünün terbiyesizliğine kurban edilirken gık çıkartmadıklarını unuttular herhalde daha fazlasını hatırlatıp rahmetlinin ruhunu muazzep etmek istemem .

Toplumsal bir amnezi geçirmemiz isteniyor , ama hala hatırlıyoruz kim olduğumuzu , çektiğimiz acıları, sevinçleri yediğimiz kazıkları yaşadıklarımızı henüz unutmadık sadece şaşkınız , yanlış zamanda doğru işler yapmaktan kendimizi alıkoyuyoruz .

Özür dileriz, gerekiyorsa da diletiriz çünkü hala biz aynı güzel insanlarız , bizi yapmak istedikleri değil.

Zeka meselesine dönecek olursak ,

TV’de Sahte içkiden ölenlerin haberini veren akıllı kızımız bağlandığı muhabire neden öldüler diye soruyor, biraz önce kendi verdiği haberi soruyor , ya haberi yok , ya anlamamış ya kendini dinlememiş iş buralarda silikonlar beyne doğru tazyik oluşturmuş durumda.

İlk kınama cümlesinden sonra dünyaca kınan bir kabahate kadına şiddete mazeret arayanlar ise bilin ki aynı şeyleri tekrar edecektir.

Pandemi devam ediyor , köklü sosyal , ekonomik değişimler öncesinin sancıları her yerde , eski hareketlilik , bin uçağa nereye istersen git devri sanki kapanıyor bakmayın açın olduğu yerde kolay kazanıp kuzey ışıklarını görmeye gidenlere , parayı nereye süreceğini şaşırmış fırsatçılara , artık çığırdan çıkan ne varsa gözden geçirecek zekalara ihtiyaç var .

Zeka .. insanın en önemli cevheri , yoksa hayvanlarda yönetirdi dünyayı nerede kalırdı ‘Eşrefi Mahlukat’ın değeri . Hayvan sevgisi tamamda , dünyayı zeki insanlar yönetsin…