Acaba ne yapsak Allah affeder mi ?

KAYDA GEÇSİN ‘Şizofreni ‘ ‘Anksiyete’ her evde olması gereken kitaplarmış ,zaten okulunda oku , staj uzun iş alırsın okursun ! Peki bu işin uzmanları...

KAYDA GEÇSİN

‘Şizofreni ‘ ‘Anksiyete’ her evde olması gereken kitaplarmış ,zaten okulunda oku , staj uzun iş alırsın okursun !

Peki bu işin uzmanları doktorları ne iş yapacak , onlarada dizi yazdırıyorlar bulanmış kafalar için, ne dediği belli olmayan uygunlukta burada boş yok herkes bir işe yarıyor ancak bildiği işte değil ! Ee o kadar kusur kadı kızında da olur , bu kadı kızınıda anlamış değilim her kusur ondadır hep onun üstüne kalır bahtsız bir kızdır.

Olsun , kıymetini bilelim bunlar ancak ülkemizde olur.


Düşmana karşı düşmandan taraf olmak da ancak bu ülkede oluyor , rahmetli Fesli Yunanistan’ın ülkemizi işgali hasretiyle , göremeden hakkın rahmetine kavuştu . Çok seveni de vardı , ödüm kopardı hep kırmayalım gönlünü hoş edelim diyenler olursa diye .

Türk Yunan ilişkilerinde aramızdaki sorunlar zaten Berhan Şimşek’in bitmek bilmeyen sevimli ve yarım saat arayla sürekli ‘Bitiriyorum’ diye anons verdiği ve asla bitmeyen ekran sohbetleri gibidir.

Bitimsiz , sonu gelmez ve sonuçta kötü bir şey çıkmaz ama bir şeyde fark etmez. Kıymetini bilelim ancak bu ülkede olur böyle şeyler.

Yunanistan kararsız çelişkilerle dolu bir ülke , ısmarlama kralları bile oldu İngilizlere iç güveysi verdiler, derken cuntalar, derken ana karada işleri sanki yolunda Kıbrıs’ın tamamına talipler bu şartlarda girdik Kıbrıs’a ve sonrası bitmeyen dostluk tiradları , aydınların gidip gelmeler , fikir teatileri , şiirler ve sürekli Yunan kızla Türk oğlan aşklı filimler ki asıl iki ülkeyi bu boktan filimler perişan etti ama olsun böylesi de her yerde olmaz.

Yabancı kelimelere dili dönmemesi olabilir ama anadiline e dili dönmeyeni az bulunur ve o minnoşlarda bizde , hele bunlardan sunucu yapılması ancak bu ülkede olur.

Kariye diyemiyorlar, ilk hece hani kardan adam yapılan ‘kar’ gibi söylenince karı ye gibi oluyor , hayır Kariye Kutuplarda olsa bilmiyorlar diyelim , ama değil burunlarının dibinde , canlarım benim oturduğu , çalıştığı şehri tanımayan ancak bu ülkede olur , kıymetlerini biliyoruz biri gidiyor biri geliyor ekranlara birde hiç gitmeyenler var .

POLİSİLOKSAN , Silikon moleküllerinin çoğunda silisyum atomlarına bağlı metil ya da fenil grupları yer alan bal dudaklılar var .

İnşaallah bizimkiler bu estetik müdahelelere 50 yıl yetecek alın , yanak , dudak dolgusu bulurlarsa deymeyin keyfimize . Bunlara silikon yetişmiyor , kendilerine sıkmaktan pencere , kapı pervazına bulamayacağız yakında.

Ekralarda sık kullanlan ‘İsim Vermeyin , söz hakkı doğar ‘ ihtarı da bir tek bizim ekranlarda kullanılır , bir iddiada bulunacaksın ama isim vermeyeceksin , yani boşa konuşacaksın , harika yahu .

Son yıllarda yine ülkemizde bir belgesel merakıdır gidiyor , yanlız bazı biyografk olanlar gerçekler, nesellikten uzak daha ziyade söz konusu şahısların yedikleri naneleri anlatmayan tam aksi kıçlarını kurtarmaya yardımcı yalan dolan .

Bunları yapmak , pazarlamak, utandırmıyor , iki gün sonra aynı çocuk itabı gibi bilmiyorduk derler çıkarlarsa işin içinden şaşmam .

Bir gün gerçekler mutlaka ortaya çıkar beşlik simit oluruz demiyorlar da cehaletin özgüveni bu da ancak bu ülkede olur cinsten .

Ülkeler zaferlerini kutlarlar , zaferlerin kutlanması nerede ne zaman kabahat olmuş ki , olmayan zafer kutlamalarının serbest

gerçek bir zaferin kutlanmasının kabahat olması yine bir bizde var aman kıymetini bilin çünkü bu şartlarda bile dimdik ayaktayız.

Kültür diyince ayakta emanatçi sultana gibi iliştirilmiş kalbi temiz belki ama Kültürle alakası olmayan bir kardeşimiz Yılmaz Güney’den girdi işi Fatih sultan Mehmet’e bağladı ortak noktaları olarak ikisinin de entelektüel ve ‘ Bizim insanımız ‘ olmasına getirdi, Fatih Sultan 7 dil bilirdi , sonra insan hakları filan dedi , canım benim ısmarlasan böylesi dünyaya gelmez , birleştireyim derken böyle mi bölünür , saçmalanır yahu merak ettiğim 1071 den beri mi toptan böyleyiz yoksa bu kardeşimizin ‘obası’ mı farklı.

Yeterince cahilleştirememenin acısını yaşayanlar neden medyada varlar ?

80 küsur yaşında eceliyle ölen bir kadının cenazesinden siyasi kahramanlar çıkartabilen ‘ Müslüman kadınlar ‘ açlık grevine girip sağ çıkamayan , çıkarılamayan genç bir kadının yasını korkudan tutabilirler mi acaba ?

Bütün bunlar ancak bizim ülkemizde olabiliyorsa , neden Rabbim bütün bunlar bizi buldular.

Acaba ne yapsak Allah affeder diye mi düşünüyorlar.

Yanıtı Bilsem Söylemez Olur muyum .

Bilmediğim Cevaplar Kayda Geçsin , Saygıyla efendim