Sayın Kılıçdaroğlu Mutlak Hakim Hesaplar Sayın Erdoğan’dan mı?

KAYDA GEÇSİN Bu ülkede yaşamaya doyamadan gözüm arkada gideceğim ona yanarım , Okumuşu , okumamışı Zengini Fakiri Tutucusu , liberali hepsi aynı gülün...

KAYDA GEÇSİN

Bu ülkede yaşamaya doyamadan

gözüm arkada gideceğim ona yanarım ,

Okumuşu , okumamışı

Zengini Fakiri

Tutucusu , liberali hepsi aynı gülün soyu bir gül bahçesi ülkem.

Plajlar dolup taşıyor, Bodrum’da sabaha kadar eğlence dans, Gülhane parkında ortahalli insanımız piknikte , ortak noktaları maske filan yok , diz dize, yüzyüze , gönül gönüle birlik olalım diye diye bu hale geldik .

Dindarı , çok dinlisi , az dinlisi , dinsizi , dindarmış gibi yapanı

bunca farklılıkları olup ama aynı davranışlarda bulunan insanların yaşadığı

bir ülkede doğmak şans değilde nedir.

İktidardan şikayet edip muhalefet liderine öfkelenen ,

Şikayet ettiği iktidar liderini delice seven ,

iktidara kızıp hırsını oy vermeyerek muhaleffete oy vermemekten alan yurttaşlık bilinci olan bir başka ülke yoktur herhalde.

Ciddi ciddi haberlerde ‘asgari ücret ’ yerine ‘Askeri ücret’ diyen kızlara haber okutulan ,

‘Kültürün emperyalizmi yoktur ‘ diyen hıyara program yaptırılan , medya nereden buluruz .

Bir nevi steno olan ve kökleri 1607’lere dayanan stenoscripti millennium dili zannedip CMYLMZ görünce Cem Yılmaz olduğunu anlıyoruz ben bunu anlatmaya çalıştım yıllar önce diye herboku bilen adam yalanını sürdürmüş medya gaygurunun hala konuşturulduğu ülkem ,

Cehalet ve palavraları yutan , atanı zengin eden medya patronlarıyla ben bu ülkeyi nasıl sevmem .

Bakın sıkı durun ;

Dizi yapmak için medya patronu kapora verecek ya yapımcıya , leasingden para alır kefili kimdir , bilin bakalım ..Yapımcı ! Böylece patrondan para almak için patronun borcuna kefil bir yapımcı sınıfı başka nerede var ? Burada aslında patron kim oluyor IRS , Masak işin içinden çıkamazsa ben nasıl çıkarım. Ama ülkemden vazgeçmem.

Cem ve Serenay’da aşk nöbetini lohusa haliyle fedakarca tatil yapan Bergüzar ve Halid Ergenç’e devredince yine vaz geçmedim ,

Yanlız sıkıldık hep aynı aşklardan çok sıkıldık bize yepyeni bir uyduruk çiftler , aşk hikayeleri lazım ,

Malum yakıştırma aşklara alıştık , Serenay ve Cem’in gerçek aşklarından veya Bergüzar ve Halid’in mütlu evli çift bültenlerinden gına geldi .

Bu ülke yaşanmaya doyulmaz bir ülkedir.

Güneyde , plajlarda, gece hayatında korona sorunu yok , düğünlerde var diyen kalabalık ayrımcılığı yapan ileri zeka da bizden …

Hemen her gece bir kanalda Covid için özellikle devletin alması gereken tedbirleri anlatan sonra iplenmediğini görünca son çıktığı kanalda beni hiç bir kanala çıkartmıyorlar diye şikayet edende bizden .

Canım ülkemde görevini iyi yapmamış . hakkında şaibeler olan bir siyasetçiyi eleştiriren direkt mevzuya girilmez , kendine göre usulleri vardır .

Adettir önce hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Japon Tarım bakanı Toshikatsu Matsuoka ‘nın intihar etmiş olduğu söylenir , rahmetlinin ismi zor olduğu için o kısım ‘Bakın Japon Bakan İntihar etti’ diye geçer r , yiyorsa hani sende Harakiri yap gibileriden …

Söyleyende , söyletende bilir ki bizde hara-kiri hoş görülmez böyle şaibeli durumlarda Japon Büyükelçi yapılır camdan atlamasın diye.

Bir de bu Churchill bizde sevildiği kadar belki ülkesinde sevilmez , hele şu sözlerini her vesile laf arasına sokuşturmayan yoktur .

Ne demiş Churchill ‘“Size acı, kan, ter ve gözyaşından başka bir şey vaat etmiyorum.

Aslında bu lafları duyduktan sonra Churchill’in sözünü dinlemek için üşütmüş olmak lazım ama bizimkiler pek sever bu sözleri , acı göz yaşı arabesk severler ya , Churchill bir nevi acıların çocuğudur vaadi de acıdır rahmetli Müslüm Gürses gibi , canlarım ya .

Biz özel olayların , özel insanların , özel durumların olduğu bir ülkeyiz,

92 köşe yazarı olan tek gazete bizde mesela , hangisi adını söylemem sonra gidip alırsınız siniriniz bozulur o gün basıldıysa tabii.

Haddini aşmanın sınırsız özgürlük , demokrasi addedildiği , hatalardan özür dlemek yerine sanki başkası yapmış gibi üstüne almamanın, üstüne üstlük sanki kendi yapmamış gibi hesap sormanın rekorları vardır .

Temcit pilavı en sevilen medya yemeğidir, maklube filan hikaye esas pilav temcittir.

Taa Tansu hanım zamanı ‘lityum’ meselesi vardı , aynı ağız şimdi yine Lityum’u sürdü ortaya , hani söyleyen değişmiyor bari madeni değişin yok bir kere Lityumla yola çıkılmış asla yolda bırakılmıyor .

Soda’dan bahsetsenize biraz, önemlidir, yok Lityum nöbetçi maden.

Ermenistan hacir altında diye acıyan da bizde ,

Yunan bizle masaya her oturduğunda ‘Abi ne vereceksin’ der diyende .

Ege adalaında olanların sanki küçük bir meseleymiş gibi ihmalimiz olduğunu söyleyende .

Bize ‘abilik’ yakıştıran ‘milliler’ in oyuncağı yapılsa alırım o kadar hastalarıyım , bu bölgenin , Ortadoğunun dünyanın ‘abisi’ olduğumuza inanmışlardır bir kere, ‘abla’ değil ama ‘ağabey ‘ , ‘yenge’ de olmaz, ‘ enişte’ belki , düşünün uluslararası bir toplantıda İngiltere Türkiyeye ‘söyle Halam’ diyor, yakışmaz ama ‘Abi ‘ evet.

Medyası yorumlarıyla zihin açar ülkemin,

CHP kurultayı mesela ne zihinler açtı, Kemal Bey’e Biat dönemi , artık o lider diyen var. Artık tam hakimiyet teessüs etti , ‘ Bu saatten sonra ne derse varız diyecek bir yapı var , öyle olmasa o kurutay salonuna hayır derlerdi ‘ , ‘dostlarla iktidara yürüyüş’ de Kemal beyin kastettiği kendi seçtiği insanlar, parti ve gruplar , mealinde ciddi konuşanlar var .

Ben ciddiyetin bu şekline bayılırm şahsen .

1960 Ecevit’in kritik değişimden sonra şimdi CHP makas değiştirmiş , burası önemli , hangi makas, hangi matitas , hangi tas ?

Kemal Bey diyormuş ki ; Parti içi denge ile ilgisi yok ben düzelteceğim yoksa bu haliyle PARTİ iktidar olamaz , Ak Partinin akil ağızından bunları duyduktan sonra hele makas değişikliğini , bunlar siyasetin içinde bilmeden konuşmazlar CHP solcu olacak artık diye yorumladım makas değişiyor ya …

Tayyip Beyin seçtiği bir akil ağızın Ak Parti tahlili ise korku vericiydi , nitekim moderator bile ürktü , nerden çıktı şimdi gibilerden müdahele eder gibi yaptı … sözler yenilir yutulur gibi değil : ‘ Hesabı Tayyip bey ödedikten sonra herkes istediği yemeği söylüyor ‘ evet sözler bunlardı ‘ Tayyip bey ödeyecek olduktan sonra herkes yemeği söylüyormuş , nasılsa Tayyip bey ödüyor !

Hangi sofradır, hesabı isteyen var mı ortada kaldı .

Tayyip Bey vefa duygusuyla yakın çevresinin hatalarını bile sahipleniyormuş, bunun verdiği rehavet , cesaret ile ileri adımlar nasılsa bizi korur duygusuyla atılıyormuş, bu alışkanlık olmuş , oysa herkesin ümit bağladığı 2023 planlayan bir hareketi organize etmenin derdindeymiş üst yönetim, 2023 planları var demek, bu arada hesaplar millet değil Tayyip Bey’e ödetilecek , bazen düşünüyorum da bunca lafı ileride filmi , dizisi yapılır belki diye mi söylüyorlar, acaba ? Söyleyene değil söyletene bakmak lazım o da benim işim değil , hiç olmadı .

Şimdi artık markaları insanlar kendileri yaratıyor, sosyal medya fikir jenaretörü , trend haritaları ve stratejilerin pusula ayarı buradan ama uyduruk kişilerin hesaplarıyla değil. Sosyal medya büyük şirketleri küçülttü, içerik ateş , sosyal medya üstüne dökülecek benzin gibi düşünün , asıl sorun içerik yoksunluğu sosyal medya değil. İçerik için kafa , yetenek ve iyi insan olmak gerekiyor 2023 planında umarım vardır görünen konuşanlarda 3’ü da yok gibi . Hepsi Kayda Geçsin Efendim