O Tek Kelime İçin 'VATAN ‘

KAYDA GEÇSİN Profesyonellerle çalışmak pahallı geliyorsa şüpheniz olmasın amatörler astarı yüzünden pahallı olacaktır. Zaman önemlidir ve amatörler fena...

KAYDA GEÇSİN

Profesyonellerle çalışmak pahallı geliyorsa şüpheniz olmasın amatörler astarı yüzünden pahallı olacaktır.

Zaman önemlidir ve amatörler fena halde zaman kaybettirir.

Başta medyamızda pek çok alanda son 15 yılda olan budur.

Bakmayın ‘Liyakat İsteriz koro’ larına , aynen yola devam ettiler.

‘Zübeyde Hanım Atatürk’ün annesi değil halasıdır ‘ diyenden ,

Yabancı ülke seyahatlerinde ‘7 yıldız oteller’de kalırken önce odayı görüp duş başlığı ve hortumun , taharet alabilmesi için , klozet’e erişip erişmediğini kontrol ettiğini muazzam bir şey yapıyormuş gibi anlatan Taharet Profesörüne, eşinin gebeliğinin sakıncalı olduğunu söyleyen doktoru nasıl madara ettiğini anlatan tıp düşmanı doçente , Şarap uzmanından, kendine album çıkaranına , bir tarafımıza koyanına , dinlerken bizleri utandıran bu insanlarla doldurdular medyayı ve yeri göğü .

Tartışma programlarında ‘Amatör’ hayali hükümetler kurdular , memleketin nasıl idare edleceğini biliyorla ya , patronları kaçtı yahu , hala konuşuyorlar haftalarca ‘ Kılıçdaroğlu adaylığını açıklamalı ama ‘ diye kafamızı ütülediler, anladınız mı neden açıklamadığını şimdi !

Bir amatör merakıdır gidiyor son 15 senede , adam doktor ay ne güzel şarkı söylüyor, adam iktisatçı ut çalıyor fena da değil hani, adam gazeteci ‘artistlik yapıyor , pekala da oynuyor dizide belediye zabıtası rolünde.

Bu amatörleri ne takdir, ne takdir .

Sonunda televizyon sunucuları ‘kimyasal ‘ kelimesini söyleyemez hale geldi ‘kim’ ve ‘yasal’ olarak heceliyor , eski tiyatrocuymuş, vallahi o tiyatroya da Maaşallah !

Onun kızı , bunun eniştesi, diğerinin damadı , öbürünün karısı derken amatörlerle perişan bir medya ve alanlar oluşturdular.

Bir ülkenin performansı insanlarının işlerindeki donanımları , yetkinlikleriyle yükselir , en iyileri seçer yetiştirir ve desteklersin, partili oldukları için değil. Hata olmaz mı olur, çok keskin yol göstericiler devreye girer.

Hatalar devam ederse gerekli değişim yapılır, kimsenin gözünün yaşına bakılmaz beka meselesinin özü bu değil midir ?

Global oldu , olacak denilen bir ülke , yönetmeye ve işlerini global ölçeklerde yapmaya hazır insanlar olmadan nasıl olacak ?

Siyasal İslamcı veya referanslı kadrolar Avrupa Otellerinde ellerinde hortum kıçlarına taharet ölçüsü alıyor ve bunu televizyonda anlatıyorsa hiç mi aralarında aklıbaşında olanları yok bunu gören , bavuluna koy bir kap çok mu zor bunu düşünmek , nedir bu zeka sorunu bula bula bunu mu buldun anlatacak kamu yayınında , seni oralara gönderenler bu işin sonunu düşünmediler mi ?

Gençler amatör, büyümüşte küçülmüş laflar eden minyatür büyükler gibi , yaşlılar saçlılar boyalı olanlar sanki gençmiş gibi, her işe talip !

Başarısızlıklar yenilemeyecek şeyler değildir, ama asla ödüllerle ,yazılarla yazılarla örtülmemelidir .

Hele devlet idaresinde , kamu yayıncılığında amatörler olur mu .

Amatörlüğünü , donanımsızlığını belli etmemek için kendinden emin tavırlar bilmişlik , bilim adamıyla bilim adamı hukukçuyla hukuçu , doktorlar doktor halleri , biliriz bu işi , her işten anlarız tavırlarıyla ekranları , zihinleri perişan ettiler.

Hele artistik performanslarda amatörlerin başına beladır profesyoneller , bu yüzden işinin ehli olanları katlettiler , en tehlikesi .

Müzik alanıda Bernard Show’un ‘ cehennem amatör müzisyenlerle doludur ‘ sözlerine örnek olduk .

AVM’lerde haykıra haykıra şarkılarıyla cehenneme çevirdiler ülkeyi , millette hasta olmayan kulak kalmadı .

Şişman kızın AVM konserleri, armut suratlının muz yiyişi, haftaya sosis ,burada kazanıp yurt dışında alıyorlarmış mal mülk hikayeleri , amatör zenginliğin sahnedeki hali.

İlham beklemek amatör işidir, profesyonel yapar geçer ve kendinden de asla etkilenmez , gececik çocuklar olmayan filimlerinde üst perdeden atarak ne yapacaklarını anlatıp trailer niyetine sürüyorlar piyasaya , yavrucaklar şaşkın.

Kitap işi tam bir facia halini aldı , konuşamayan , okumayan ama yazanlar var !

Dizi kadrolarına bakın , amatör oyuncular ve bunlarla aşık atacağım , amatörleşeceğim diye ortalamanın altına düşen profesyoneller vasat altıların ‘Usta’ ilan edilmeleri , tam da ‘Hepsi Reis, kızılderili kalmadı’ durumu .

Kendi amatör ligimizde yuvarlanıp giderken , 22 Nisan Pazar günü birden

Moralimiz düzeldi .

‘Kaderimiz bu , böyle yazılmış yazımız ‘ arabeskinden kurtulduk .

Demokrasilerde çareler bitmezmiş , bu ülkenin zeki insaları bir yol bulurlarmış dedik .

Neşemiz, demokrasinin olmazsa olmazı siyasi mizah geri geldi .

Sayın Aytun Çıray’ın ‘ Seçime girebilme tarihimizi 28 Haziran olarak duyurup Erdoğan’ı Kandirdık’ sonra yine İyi Partiden ‘Ne oldu ? Çalışmadığınız yerden geldi galiba ‘ mesajları ’ Bu gün 23 Nisan Neşe doluyor İnsan ‘ dedirtiyor.

Bazen tek bir sahne, bir cümle, bir kelime için oyunlar yazılır , diziler filimler yapılır , ve oyun , filim , dizi o sahne, o cümle , o kelime için yol alır , aslında herşey ‘ o kelime ‘ içindir .

Ülkeler de geleceklerini yazarlar , doğru dürüst bir dizi , filim yazmaktan aciz amatörlerin işi değildir bu senaryolar .

An gelir ülkenin bağrından ‘O’ 23 Nisan’ların zeki çocukları çıkar ve

‘Cumhuriyet ‘, ‘Demokrasi’ , ‘ Meclis’ , ‘ Ülkem’ der ve 4 kelime için öyle fedakarlıklar yapar ki , güldürür, ağlatır , yüreklendirir hepimizi , kaybettiğimiz onurumuzu geri getirir .

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu , Sayın Meral Akşener ve çalışma arkadaşları

22 Nisan’a , 23 Nisan’ın arifesine öyle bir anlam yüklediler ki , mesele Ne Cumhurbaşkanı olmak , ne siyasi ikbal peşinde koşmak , ne para ne pul o tek kelime ‘Vatan’ dedirttiler.

Allah hepsinin yardımcısı olsun.

Saygıyla Kayda Geçsin Efendim , elimizden gelen budur.