Hiç tınmayanlar

KAYDA GEÇSİN Tınmayanlarla işimiz var. Yani hiç aldırış etmeden, haklarında söylenenlere , gerçeklere önem vermeden, ilgilenmeyip, cevap vermeyip, çoğu kez...

KAYDA GEÇSİN

Tınmayanlarla işimiz var.

Yani hiç aldırış etmeden, haklarında söylenenlere , gerçeklere önem vermeden, ilgilenmeyip, cevap vermeyip, çoğu kez hiç ses çıkartmadan, kısaca istiflerine bozmadan yollarına devam edenler karşısında ne yapılacak? Sinir ediyorlar toplumu.

Çaresizlik hakim olursa yandık , bunlarla baş edilmez umutsuzluğu en büyük düşmanımız.

Onların ise en büyük silahı tınmamak.

Bunlara cevap vermemek tenezzül etmemek bireysel olarak evet bir klas meselesi ama toplum, güvenlik, ülke söz konusu olunca asıl klas ‘Dur’ diyebilmekte.

Mesela;

Açlık, yoksulluk sınırı, altı, üstü 4 kişilik ailelerin kötü durumu resmi rakamlarla ortadayken,

Sokakta artık yemek toplayanların olduğu bir ülkede bu kadar yemek programı vicdanları hiç mi rahatsız etmiyor , bu insanlar bu malzemelerin hangisini alabilirler?

Övündükleri Cumhuriyetin geleneğinde lokantaların yemeklerden vitrin yapması bir zamanlar yasak değil miydi?

Hiç tınmadan sabahtan akşama ekranlarda aç insanlar izlerken tınmadan tıkınmak nasıl bir duygu. Onu konuşma bunu konuşma derken muhayyelesizliğin elinde inleyen ve dolgu program sıkıntısından bunlar hep.

Üstüne üstlük bir de alay eder gibi ikide bir Bodrum’da yok Kola 60 TL olmuş, yok döner dürüm üçyüz elli liraymış diye eleştirerek kiralanan plajları değil içinde satılan yiyeceklerin fiatını protesto ederek halkçı olunuyor, hiç tınmıyorlar bunlar!

16 milyon kişinin yoksul, 18 milyon kişinin yoksulluk sınırında vatandaşlarının %20 sinin açlık sınırının altında olduğu bir ülkede tınmadan özel lüks plajlara gidenler nasıl oluyor? Bırak kola döner kaç para, onu sorgula, hiiçç tınmıyorlar.

Sevgililerine yurt dışında evler alan işadamları mesela, aslında kadınları hiç tınmıyor sadece çocuk yaptıklarını güvenceye alıyor .

O çoğu resmi nikahsız düğün bile yapan kadınlar zaten öldürülen, dayak yiyen kadın varmış yokmuş tınladıkları yok! Bulmuşlar emeklilik güvencesini hepsinin maksadı bu.

Garibanların temsilcisi olması gereken kadın milletvekili geçenlerde kelime oyunları yaparak partisinin ismini ne demekse ‘kadın erkil’ ilan etmesin mi , Kabataş yalanı uydurma ortak senaryolarının yerine, öldürülen kadınları koruyamayan kadın erkil parti öyle mi , bunlar hakikaten hiç tınmıyorlar.

‘Devlet Terbiyesi ‘ sinden her gün bahsedilen bir ülkedeyiz!

‘Tınmamak’ la başlarına gelebilecekleri bertaraf edebilecekler mi bakalım. Tarih aksini söylüyor.

Bunlar seçimleri, yaptıklarıyla , topluma , iyi insanlara zarar verdiler kendilerini savunacak mazaretleri yok , genellikle ‘ sırf ben miydim kabahatli ‘ diyerek ortak bir suçu işaret ediyorlar hep . Ya da Kabataş uydurukçusu ‘baş tınmaz’ gibi olmayan görüntülere tanık olduktan sonra , olur böyle şeyler diye Babaıali yalanlarından örnek vermişti.

Biz bu tınmayanlarla ne yapacağız, duygusal zeka burada devrede olmak zorunda, duygusal zeka ‘İyi olmak’ dan ibaret değildir malum, Bazen stratejik kararlarda doğru olandan yana olabilmek için tınmayanların gerçekleri gözüne sokmak gerekebilir.

Gazeteciler bunun için çok lazımdırlar.

Gerçekleri içeride, koftiler dışarda olmuyor, denge bozuluyor.

Geçenlerde konuğu; karşısındaki gazeteci iddiasındaki sunucuya; ‘ ‘Ben yapayım bari sizinle röportaj söyleyeceklerimi soru olarak söylüyorsunuz ‘ diyiverdi ama karşısındaki hiiç tınmadı , belli siyasete hazırlanıyor ! İsim verip kimseyi beşlik simit yapmak istemem duyan duydu zaten.

Bu insan türleri hiç üstlerine alınmadan, ‘Yüz Surat Hacı Murat’ taktiğiyle varlıklarını sürdürüyorlar.

Bunların kişi olarak ne mal oldukları önemli değil ama donandıklarına inandıkları imtiyazlarla verdikleri zararlar önemli.

Kimilerinin ise, iyilerin kötü olduğunu yaymaları, olmadık suçlamalar, iftiralar yapmalarının nedeni yaptıklarından suçluluk hisleri ve korkuları olmalı.

Tam tersi de var yemediği halt yok, biliniyor ve tınmadan karşımızda yeni dans figürleri atıyor.

Bunlara kanmış kitleleri kaybetmekten korkmayın, onlar kurtarılması gereken sürüleştirilmiş insanlar.

Tınmayanları bir kollamadır gidiyor, onları değil kendinizi kaybetmekten korkun .

Herkesin gönlünü hoş tutacağım diye bunlara yol veren politikacılar gibi kendi felaketimizi hazırlamamalıyız.

Tınmayanlara biz sizden değiliz diyebilmenin akıl ve cesaret ve duygusal zekanın gücünü hissettirme zamanı … Saygıyla kayda geçsin efendim .