Bir Sanatkar Rıdvan Gürün ve Sadece Aptallar mı Namuslu

Sanat , hukuk , kaliteli demokrasi , iyi yaşama talebini sistemli bir şekilde köreltenlerin kim oldukları , bunu bilinçli mi, bilinçsiz mi...

Sanat , hukuk , kaliteli demokrasi , iyi yaşama talebini sistemli bir şekilde köreltenlerin kim oldukları , bunu bilinçli mi, bilinçsiz mi yaptıkları yoksa kullanıldılar mı meselesi ayrı konular ,

Bilemem , uzmanlığım değil , ama olan bitenin siyasetin tek başına planı olmadığı ve fakat evveliyatı ve devamlılığı olduğunu anlıyoruz , yoksa idam cezasını asla onaylamadığımız Menderes hakkında demokrattı , entelektüeldi, merhametliydi, özel hayatı kendisini ilgilendirir yorumu bu gün yapılmazdı .

Medya işbirliğini de biliyoruz , jeton geç düşsede.

Karnabahar çiçeği ‘entelektüel yüzsüzlük’ kamuflajıyla akılsızlara tarih yazıyor aklı sıra , elbette o sadece küçük bir parça ama atom da zerre fakat patlatıyor bu da iyi patlattı altında kalacağını hesaplamadı .

Atatürkçü değilmiş , herhalde değil , Atatürk devrimciydi bu ise eklemlenmeci zaten bu lafları bize söylemiyor duymasını istedikleri ise duymuyor .

Bu uzun süreçte ‘Sanat’ yerine koydukları hiç bir şey bir iki istisna dışında onlarda bunların dışladığı , kalıcı olmadığı için de tekrarı bıkkınlık verdi .

Halk izlemiyor , ne yapılsa boş , Fatih Bey doğru söylüyor . Bunun düzeltilmesi basit bir iş değil bozanlarla da olmaz.

Bu işten sadece kendileri gibi döküntülükler para kazandı ise de şimdi ; ‘ Allah Razı olsun bize konser verdirdi devlet ‘ dediklerine göre bu ‘Sanatçı’ larda değilmiş kazananlar .

‘Sanatçı’ ların meğer çoğu kötü durumdaymış , kimi ev almış taksitler , ekmek parası için lokanta açanlar.. .zaten yardım olmasa veya belediyeler olmasa tiyatro yok , filim yok …çalışanların hakları , sendikalar pardon , duyamıyorum .

Bu haldeyken sanatçıların asıl meseleleri nasıl halk, memleket , şimdi kapılarını avukatlara kapatan Ankara olsun ,

ülkenin derdiyle alakaları yok , sanat adına konuştuklarına bakmayın onunla da alakaları yok .

Medyanın ucubeleri yıllarca politikacılarla yarıştılar , yalaş bulaş oldular , aynı umursamazlıkta ….

Coştular , şimdi bıraksan tersine mübadele yapacaklar bile çıkacak neredeyse .

Bu süreçte hiç bir konuda utanma arlanma aranmaz oldu .

Karşınızda utanmazlar muhatap olduğu zaman omurgasızlık olacak iş değildir ne Siyaset , ne medya , ne sanatta

Omurga olmazsa baş edilemez bunlarla ,

‘ona ayıp’ , ‘ bu bizden’ , ‘yahu buna gelene kadar’ dersen ne omurga kalır ne yüz .

Yıllarca yapılan asıl algı operasyonu neydi ?

Ancak Aptallar namusludur fikrinin kafalara sokulması .

Akıllılar : uyanık , cesur, müteşebbis , yalancı , likayakate ihtiyacı olmayan insanlardır , fikrini yerleştirdiler , bal tutan parmak yaların ötesi bir durum , şantiye oldu ülkemiz şantiye diye sevinç duydular .

Fikir adına ne varsa yapılan , yazılan çoğu zaten çeviriydi ,

Bir medya patronu bana verdiği bir röportajda biz ‘yabancı kanal’ız diyebilmişti , safiyane ve samimi sözlerdi , acaip güç gazına gelmiş güzeller güzeli bu kadın medya tarihine sadece bu cümleyi delil bıraktı gitti halbuki çok şeyler yapabilirdi , belkide istediği buydu bilemem.

Yıllarca sistemli biçimde yalanlara alıştırdılar izleyiciyi , kazandık zannettiği pek çok şey var ,Dominikte kumda oynayıp kıçına çöp batmayanlara kapıldı gidiyor izleyici .

Şimdi kamu yayıncılığını inkar ile kurtarabileceklerine inananlar ayrı , tercih meselesi imiş bu kadarı iyi cesaret muafiyetleri var herhalde !

Artık yalan ucsuz bucaksız , kimi zaman dudaklardan kimi zaman gözyaşlarından dökülüyor .

İyi , güvenli yaşamı, demokrasiyi parayı sevdikleri kadar sevmediler.

Bir avuç insan bunlar.

Parayla ne övündüler Yarabbim , hala parayla alabildikleri aşk, ev ne varsa teşhirdeler .

Müzik ise hiç bir anlam ifade etmedi , heykel, resim de , bakmayın bir iki galeriye , resimsiz , heykelsiz sinema tahıl, süt, yumurta bakliyat filimleri tatsızlığı ve elalemden öykünürken ne tıkınırlarsa oldu.

Geçmişi şekillerken bilgelik öyküleri yerine tarihin kanlı savaşlardaki cinayetleriyle övündüler ,

Şimdi çocuklarımıza doğru eğitim verip yetiştirecek olan öğretmenlere insanca yaşabilecekleri parayı vermekte cimri ama ne kadar cavalacoz varsa zengin olmuş bir ülkede yaşıyoruz.

Bu pisliklerde pay sahibi olanlara neden yaptın sorusunu sormak abes. Ayrıca neden uğraşalım bu manyaklarla hayat iyi insanlar için güzelliklerle dolu .

Bu gün baba dostum kuyumcu , tasarımcı , yelkenci , alaturka piano nun notasız icracısı , en kötü halinde bile beni yanlız bırakmayıp silkeleyen , doğruyolu gösteren kıymetlimiz Rıdvan Gürün’ü toprağa verdiler. Artık başka bir diyarda yelken açıyor .

Halden anlayan bir insan , mücevher , minelerde kusursuzluğu arayan bir sanatkardı . Şimdi müzesinin otoparkında yatıp kalkıp eserlerine bakmaya doyamadığı Rene Lalique , kıymetli eşi Prof. Rezzan Gürün ,babam , İ.Y.K dan diğerleri ve pek çok sevdiği onu karşılamış olmalılar , hastalık kolay değildi , ama gitmek istedi sanki , Sinan Hoca , yeğeni Deniz , işi gücü bıraktı her gün beni yürütüyor dediği sevgili Orhan, eşi Çimen ve bütün Gürün’ler ve dostlarının başı sağ olsun .

Etrafına güzellikler veren bir insandı keşke yaşasaydı , keşke küsüp gitmeseydi .

Ve şimdi hayat devam ediyor ,

Neden , niçin ile kaybedecek vakit yok , gereği ve yapılması gerekenler yapılır kalkarız ayağa , bir ölüme çare yok .

Aynı hataları yapmamak çok mu zor yahu

İki günlük ömürde gözümüzün önünde el birliğiyle saçmalayanlara hele medyadakilere , ‘artık çekil kenara’ demek , çok mu zor , hayret bir şey .

Bunlar ; birisi ‘ in ordan’ demeden kımıldamazlar, meyva ağacına çıkmış yemeye doymayan arsız çocuklar gibiler bir yandan yiyor doymuyor bir yandan …neyse yakışık almaz.

Bu ülkede namuslu olanlar sadece aptallar mı kaldı yoksa ?

Yakışık Alanlar Kayda Geçsin Saygıyla Efendim