İki Güzellik Kraliçesi ŞİKEL ve ATEŞ İbni Haldun - Asabiyet

KAYDA GEÇSİN Medya azmettirici (Exhortation ) rolünü bıraksa iyi olur . Cehalet , kötü müziğe uyuşturucu gibi alıştırma, dilini kaybettirme, kaotik...

KAYDA GEÇSİN

Medya azmettirici (Exhortation ) rolünü bıraksa iyi olur .

Cehalet , kötü müziğe uyuşturucu gibi alıştırma, dilini kaybettirme, kaotik düşünceler, devamlı ölümü gösterip sıtmaya razı etme halleri moraliteyi yükseltmez , moralite gülerek haber sunmakla da olmaz bir de bu çıktı başımıza pişmiş kelle gibi felaket haberi sunma .

Yüreklendirme ve dolduruşa getirme ayrı şeyler medyamız bunları tefrik etmek zorunda .

Ve zaman çok değerli , dolgu işlerle kaybedecek zamanı da yok ülkemizin .

İki eski güzellik kraliçesi oturmuşlar karşılıklı , ikiside okumuş olmakla övünüyorlar , güzellik kraliçeliği hakkında o kadar uzun konuştular ki Guiness rekorlara geçtiler herhalde. Okulları övünüyor mu onlarla bilemem.

Efendim Güzellik yarışmaları ‘devinim’ içerisindeymiş Jülide Ateş söylüyor , ne devinimi yahu , anlatsaydı iyi olurdu öyle geçiştirilmez ki , sanki kelime hoşuma gitti dur ben ‘devinim’ diyeyim gibi olmuş.

Derken Çağla Şikel’e neden güzelliğini tescil ettirmek istediğini soruyor , cevap sorudan daha karmaşık , Şikel’in güzel olduğu gibi bir iddiası yokmuş , Uğurkan Bey tütü ve pointlerle görüp ertesi yıl Türkiye Güzeli olacağını söylemese güzel olduğundan haberi bile yok .

Derken güzellik kraliçesi olunca güzel olduğunu değil yeteneklerini keşfediyor , baleyi bırakıyor nasıl bir yetenek keşfi ise , baleyi bırakıp manken oluyor demek manken olmak baleden fazla yetenek istiyor , Makarov, Fonteyn hep manken olamadıkları için balerin olmuşlar , Uğurkan Bey’e rastlasalar yırtacak kadınlar.

Ama Çağla bir kadının neler yapabileceğini keşfediyor , ben TV taihinde bundan daha cesur bir laf duymadım , tostu filan aştı , yahu bu güzellik yarışmaları bütün üniversite , okullara bedel , en iyisi kapatın okulların hepsini çocukları güzellik yarışmalarına sokalım.

Çağla Şikel çok konuşkan bir kraliçe- filozof, eleştirilere sevgiyle bakıyor ve

‘ bende eleştirdiğin ne varsa iyi ve kötü sende var ‘ diyor ,

haydaa sende olan niye herkeste olsun herkeste olmayan sende var ama bak o oluyor , 11 milyona satışa çıkarttığı yazılan 9 odalı villa mesela herkeste yok , millet elli kuruşları gösteriyor çantalarından .

Zaten Şikel’e göre eleştiri pardon yargılamak Allah’a mahsus , dindar da Alimallah , ben her an bekliyordum dini bir retorik kısmet burasıymış.

2 cv de güzel kadın tercih edilebiliyor … bu söz bütün program boyunca en sağlam yerinde sözler idi Jülide Ateş’in ağzından çıkan , ikisi bilmeyecekte kim bilecek yahu .

Ama Güzellik yarışmasında Kraliçe oldun , ‘ sıfır olarak devam etme şansın var ‘ mış , bu cümleyi çözmek zor, ‘0’ şans demek ki , risk değil Çağla Şikel’e göre .

Her kapıyı açar mı peki , cevap hazır ;

Minicik aralar diyor Çağla Şikel

minicik kapı ..mankeniğe , oyunculuğa taşıyan hızlı adımla tırmanıyor sonra.

Çağla Şikel bir ara coşuyor , kimse kimseye karışamaz estetik yaptıran güzellik yarışmasına katılsın diye öfke saçıyor , özgürlükçü hani vakti olsa burun estetiği yaptıranlar için tuz yürüyüşü başlatacak gibi .

Peki katılsın karga burun katılacak hali yok , doğru söylüyor Şikel ayrıca çirkinse ne yapsın güzellik yarışmasına nasıl katılsın elbette estetik yaptıracak ,

ay siz çok yaşayın eski güzellik kraliçeleri çok matrak oluyorlar keşke hiç susmasalardı , zaten Çağla Şikel’in susmaya hiç niyeti

yoktu .

Çağla Kadın olmaya yatkın birisiymiş, super zevkliymiş , vakit ayırıyor kendine .

Neler yaptığını anlatıyor vucuduna insanın erkek olası geliyor , kendiyle çok uğraşıyor çok kadın kadın olduğuna pişman olur Şikel’e uyarsa .

Çağla’nın ‘İnşaallah tedavisi bulunur herkes çocuk sahibi olur ‘ temennisinde bulunması yüce gönlünü gösteriyormuş Jülide öyle söylüyor , doğurmayan hasta diye düşünüyor herhalde .

Sonra Çağla emziren kadın görünce o da istiyormuş , aman emzikliler dikkate edin emzirirken .

Jülide ateş bu duruma ‘ yüceltilmesi lazım anlaşılabilir bir kavram ‘ diyor ! Ne kavramı , sizin bu haliniz, bu sorular , cevaplar anlaşılabilir mi yahu yapmayın .

Bitmiyor ,

‘ full özgüvenli ‘

‘ Yatay hiyerarşide herkes bana benzemek zorunda değil ‘ ‘

‘özgünlüğe kapsayıcı bir dil….’

‘Tekamul ‘ , ki biz halk arasında ‘tekamül ‘ veya ‘ gelişim ‘ diyoruz , bunlar Jülideden çıkan laflar .

Derken Çağla , salya sümük babasının ölümüne ağlıyor , babası rahmetli hislerini belli etmezmiş ‘ama babamdı’ diyor, peki başı sağ olsun ,

Ama babasının arkasından ağlayıp sonra o öldükten sonra ayağa kalkıp atılımlar yaptığını anlatması ne mana ?

Allah Rahmet eylesin adamın vefatına üzülelim mi yoksa Çağla için iyi mi olmuş diyelim bilemedik , çok arada kaldık bunaldık .

Bu ne yahu , bu nasıl bir entelektüel işkencedir , bizim ne fenalığımızı gördünüz ‘bedeli var ödemiş ‘ eski güzeller ,

Peki bizim bedel öde öde bitmeyecek mi ?

Bu programdan kaç şekel, dolar alıyorsunuz bilemem ama biz üste veriyoruz hayatımızdan .

Ne ruh kaldı , ne sinir , yani asabiyet , İbn-i Haldun'un düşünce sisteminde toplumların ilkellikten uygarlığa doğru ilerlemesini sağlayan temel toplumsal bağı kastediyorum , Allah aşkına Yapmayın Artık , Saygıyla Kayda Geçsin Efendim necefugurlu@gmail.com