Merdan Yanardağ kavramlar ve çocuklar

KAYDA GEÇSİN Kavramları birbirine karıştırarak menfaatleri doğrultusunda yol almak düpedüz ahlaksızlıktır , çoluk çocuğa yazıktır , Menderes’in idamına karşı...

KAYDA GEÇSİN

Kavramları birbirine karıştırarak menfaatleri doğrultusunda yol almak düpedüz ahlaksızlıktır , çoluk çocuğa yazıktır , Menderes’in idamına karşı olmakla ,onu demokrasi havarisi ilan etmek farklı şeyler.

Dr. Merdan Yanardağ fetih ile işgal kavramları arasındaki farkı anlattıktan sonra, Menderesin ‘demokrasi kahramanlığı ‘ hakkında da son derece dikkatli incitmeyen bir dille gerçekleri hatırlattı . Bu deneyimli , bedeller ödemiş değerli gazeteci içleri boşaltılıp yerine çerçöp doldurulan meseleleri ele alıp doğruları o son derece akıcı coşkulu diliyle her gece beş, on dakikada anlatsa keşke .

Gün içinde bir iki defa tekrar edilse gençler için fena mı olur , dışardan gazel atmak , alakam olmayan kanallara akış önermek adetim değildir ama bu kamu yararı olan bir konu ve alternatif hiç bir çaba yok , esasen Merdan Bey’in alternatifi yok , bin yıldır ortada her devir boş konuşacak laf bulan ve bir halt olamadan zengin olanları gördükçe adamın şu söylediği değerli bilgileri kayda geçirin çoluk çocuk için demek zorunda hissettim kendimi .

Bir toplum , gençlerini çocuklarını ne kadar doğru bilgilendirir koruyabilirse , sınırları , gelenekleri , güçleri zorlamak pahasına geleceğini o kadar önemsiyor demektir.

Çocuk , kadın istismarı konusu dünyanın gündeminde , bu konunun da istismarı olur mu elbette olur , ama çocuk ve kadın istismarına dur demekten hiç bir şey bizleri alıkoymamalı.

Bir tarafından artık başlamak gerekir , kolay iş değil , bu tür haberler yayıldığında (şuyu bulduğunda ) sorgusuz sualsiz toplanan linç kalabalıkları ürkütücü ama devletimiz hepsinin üstesinden gelecek güçtedir.

Toplumun buna henüz hazır olmadığını düşünmek sağlıklı bir düşünce değil , duruma bakılırsa bin yıl geçse hazır olmaya zorunlu hissetmeyenler hep olacak .

Cinsel istismar ile ilgili ciddi dizi, belgeselimiz de yok. Bu elbette bizde cinsel istismar yok anlamına gelmiyor.

Bu konuda kadın, erkek, eşcinsel ayırmadan yani sexist yani cinsiyet ayrımcılığınına girmeden durumun vahametini anlatan belgesel henüz izlemedim , habire eşek semeri nasıl yapılır , neden artık tahta nalın yapılmıyor tarzı veya yalan dolan biyografik övgülerden artık vaz geçilse iyi olur .

Netflix’de ne izlese yazanlar Epstein konusuna girmekten korkuyorla mı ne , tek satır yok , halbuki Freud, Martha, Dora , Muz yiyenden karakter tahlili çıkaranlar , hastalara kokain tavsiye eden Freud’u nerelerine koyacaklarını bilemediler , kel Hasan’ın boş tenekelerinin entelektüel görünme arzusu yiyip bitiriyor ruhlarını , ama Epstein ve sapık müşterileri sanki bu gezegende değilmiş gibi davranmanın alemi yok !

Netflix’de Epstein Davasını izlerken şimdi artık her biri koskocaman kadınlar olan tacize uğramış kız çocuklarının trajedisinde geç kalınmışlık kadar nedenler de çok çarpıcıdıydı.

Sonunda herkesi memnun eden adalet kırılıp sarılmış gibi olmuş sanki,

Kötü adam ölür, kızlara itibarları iade edilir , işi savsaklayanlar istifa eder,

peki neden beklenmiştir bunca yıl , kötü adamın işbirlikçileri kimlerdir , oraları pek karıştırmamışlar .

Gölgedeki suçluların sığındıkları ise aslında para ve güç , hala gölgesindeler .

Aslında tacize uğrayan kızlardan biriyle henüz 14 yaşındayken elini beline dolayıp poz verdiği resmini izah etmesi istendiğinde Prens Hazretleri izah edemediğini söyledi , bir cümleyle durumu aslında izah etmiş oldu.

Epstein olayı Epstein’ın kendisi dahil sosyetik , zengin , ünlü sübyancıların hikayesinden mi ibaret ?

Büyük para hareketleri, FBI, Polisler, Dedektifler, Savcılar, Hakimler, Uluslararası Sex Trafiği , Yoksulluk, sahipsiz çocuklar, uyuşturucu bağımlılığı , muazzam görkemli evler, evler, evler , Korkutmalar , Medyanın kimden yana olduğu , şantajlar , mahkemelerle yapılan gizli anlaşmalar , itiraf pazarlığının olduğu hukuk sistemi , siyaset arasında Epstein’dan başka suçlu olan yok mu ?

İyilerle , kötülerin savaştığı bir dünyada bu olayların kullanılması nasıl olursa olsun ,sapkınlık gerçeğini ortadan kaldırmıyor .

Ve sapkınlık belgeselin isminden de anlaşılacağı gibi ‘Bok Gibi Para’ istiyor , fakir sapık yok mu elbette vardır ama bu sapkınlıklar organize , o da parasız olmaz ve bu zaaf kimlere neler yaptırdı , dünyada neler değişti başlıbaşına bir konu .

Epstein ünlü değil ama ünlülerin , zenginlerin , zengin arkadaşı , nüfuzlu bir adam, erişemediği yer yok .

2019 yılında Sundance Film Festivali’ne bomba gibi düşen Dan Reed’in ‘Leaving Neverland’ belgeselini izleyenlerin büyük bir kısmı Michael Jackson’ın şarkılarını bile dinlemeye nerede ise tövbe etmişler. Çok başarılı bir iş .

Bunlar elbette son derece nazik karmaşık konular , böyle bir belgesel çıtayı hayli yüksek tutunca Epstein yanında biraz yarım kalmış polisiye gibi.

Yine de bu korkunç trafiğin yıllarca para, nüfuzla devam etmesi ve bir zamanların çocuk kurbanları şimdilerin cesur kadınlarının ve inatla meseleyi takip eden işini iyi yapan görevlilerin karartmaları kaldırarak gerçekleri ortaya çıkartmaları bakımından önemli .

Çocuklar yaralı , travmalar geçirmiş , acıları hiçimsenilmiş büyükler olmamalı .

Evlatlarının ömrünü beğendiği siyasi lidere armağan eden dangalaktan o çocukları derhal almak lazım, Allah Korusun bu iki gün sonra gökten koç iner diye çocukları kesmeye kalkar sonra kabahati Hz. İbrahim , inmeyen Koç’a bulur. Belki buradan başlarsa devletimiz çocuklarımızın en büyük güvencesi olmaya devam eder. Saygıyla Kayda Geçsin Efendim necefugurlu@gmail.com

Etiketler
Merdan Yanardağ