Dost bildiklerimiz ve globalleşme

KAYDA GEÇSİN Aramızda ‘Dost ‘ bildiklerinin ihanetine uğramayan var mıdır , hiç sanmam . Çoğu da hiç bir kötülüğünüzü görmemiş tam aksi iyiliğinizi...

KAYDA GEÇSİN

Aramızda ‘Dost ‘ bildiklerinin ihanetine uğramayan var mıdır , hiç sanmam .

Çoğu da hiç bir kötülüğünüzü görmemiş tam aksi iyiliğinizi görmüş insanlardır .

Teşekkür beklemezsiniz , teşekkürün kendilerini küçülteceğini sanıp hakkınızda gerçek olmayan suçlamalarda bulunurlar minnet hislerinin habis bir dönüşümüdür bu ve sıkça rastlanır .

Mesleki prensiplerinizin sorumluluğuyla dik durmaya çalışıyorsanız başınız dertte demektir .

Sizin hakkınızda gerçek olmayan ne varsa buna inanmaya hazır çok da ahlaksız bulurlar , mesleki rekabetlerin karanlık kuyusu budur .

Bunlar sırtınıza sapladıkları aynı bıçağı sizden çıkarıp başkalarına da sokup , ihanet ederler .

Bu bıçağın üstünde pek çok masumun kan lekeleri vardır . İhanet böyle bir şey, dosttan başlar, ülke, insanlık payını alır.

Ve bu bıçağın adı yalandır. Tek bir kelimedir özeti , o da YALAN .

Zayıf , işlerini doğru , yapmayan insanların aslında insanlığa , kamu yararına sapladığı bıçağın adıdır yalan .

Bunlar nasıl insanlardır ;

Hayatları yalan üzerine olduğu için her işi yapmaya hazırdırlar .

Okumuşları ise kendilerine verilen fırsatları istismar etmekten çekinmezler. Kendileri gibilerle dayanışırlar.

Dinleri imanları , öyküleri, şiirleri, resimleri , şarkıları paradır.

Doktorsa doktorluk yapmaz onun haricinde her şey yapar.

Bundan kamu ve en fazla işini doğru yapan doktorlar zarar görür , her meslekte olduğu gibi . Ya da idrak yoktur, doktorlar sağlık görevlileri bu zor günlerde kelle koltukta çalışırken tüp bebek nasıl yapılır, selülit tedavisi anlatılır mı meslektaşlarınızdan utanın .

Aktörse aktörlük yerine her işi yaparlar bundan bu sefer kamu ve sanat zarar görür , Dil kaybolur arınamaz hale gelir toplum bu madrabazların peşinde.

Gazeteciyse gazetecilik yerine her işi yapar bundan kamu ve bireyler , ülke insanlık zarar görürken büyük travmalara neden olurlar , işini yapan , beğenelim beğenmeyelim içeri , bunlar sallana sallana gezerken vicdan sızlamaz mı ?

Peki neden bunca ahlaksızlık ? Emekleriyle önemsenmek, ve para kazanmak yerine bunca yalan , dolan , iftira ?

Hukuk devleti sorarsa yanıtları alacağız , bizi aşar , bize cevap vermezler .

Bu işlerin dünyada sonuna gelindiğini göremediler, birde pozlar hala , globalizmi de kıçlarından anladılar ‘ Hani meşhur soru hatırlayın ‘ patates mi araba mı , güya aşağıladılar , patates anladınız mı şimdi kot kafalar . Biz evde kaporta araba farı yemiyoruz .

Gökdelenler mi çayır çimen inekler mi ?

Süt veren bir ineğe , zehiri ilaç olan bir yılana , kurban olun , daha sorayım mı ? Yok yüklenmeyelim zaten ambale oldular.

Hala globalizmi kendi çıkar gruplarına göre anlatmaya , kaynak yapmaya çalışıyorlar , ya kafaları durdu ya oldukları yerde durmaktan yaşlandılar.

Dünya bu arada para basa basa kağıt yetiştiremiyor hala anlamadılar , bari Mahfi Bey anlatsın, dünya daha ne kadar para basmaya devam edebilir , orman kalmayıncaya kadar mı Mahfi Bey , onca kitabınız , hiç biri aşktan bahsetmiyor hep para bari bu soruya siz cevap verin isminizle müsemma sır tutmayın , sanal paraya ya da digital neyse , artık para basacak kağit yetiştiremediklerinden geçiyor olabilirler mi ? Haklı endişeniz ‘ Gelir –Harcama’ zinciri koparsa buyurmuşsunuz , ama kayış koptu çoktan sosyolojik manada elbette bu durumda hangi zincir sağlam kalır ?

Bir Çin güzellemesidir gidiyor , Sanayileşen Çin Uygur’ları esir işçi yapmış , peki diğerleri ne alem, yarasa yiyorlar ee ne anladım bu büyümeden , akşama fare çevirme, köpek sote ! İyi bir şey mi bu şimdi ?

Globalizm kendini yeniden tarif edecek mi , etmeyecek mi ?

Kübra Hanım sorar diye bekledim geçen gece , Daron Bey cevabını yazdığı soruları çok beğendi ama asıl soru buydu Kübra Hanım .

Hiç bir şey nasıl aynı olmıyacak ?

WHO yani dünya sağlık teşkilatı işe yarayacak mı ?

BM’lerin kağıt üstünde ordusu var ama nerede işe yaradı , hoop bir dakika dedi , katliamları durdurdu mu ?

Nato yardım ediyor mu ?

Nasıl uluslararası dayanışma bu , nasıl bir globalleşme ?

Bu arada yeni dünyada ulus devlet katiyen, zinharmış , sakın sakın sonra kafatasçıya çıkar adımız !

Dün gece pek çok millet, dil, din, ırktan insanların Kraliçesi kime hitap etti ?

‘Ulus’ a, ne bulursa sömürdüğünü koyduğu sepete ‘Ulus’ diyor , yaşına hürmeten herhalde susuyor dünya !

Bizimkiler oralarda okumuşlar , yaşayanlar huu , size de Ulus devlet Yok’ mu öğretiyorlar,

Kraliçeye ‘ Nation ’ serbest bize yasak öyle mi ?

Hollanda muhalefetten milli mesele diye bakan atadı , seçilmiş yoruldum diyip çekilmiş …onlar şimdi ulussuz devlet mi ? Demokrasi seçilmemiş göreve geldi diye sakata mı geldi , Hollanda’nın hep meclisi vardı , soru İmirzalıoğlu’nun sorularına benzemez.

Fransa Ulus diyince ürperiyor mu ? Norveç, İsveç, Almanya ?

Kraliçenin konuşmasını dünya dinledi , ne dilinden , ne parasında hiç vaz geçmedi üstelik Alman haliyle ‘ ulus ‘ kızmasın diye sülalesinin ismini bile değiştirdi , mamafi konuşma Churchill’in ‘kan, gözyaşı , acı’ kelimeli dünya savaşı dolduruşları gibi kuvvetli değildi , gaza gelirler mi bilmem ….

Yahu bu işte bir sakatlık yok mu diye benim ev kadını aklıma neler geliyor sizin gelmiyor mu ?

Millet canı ve karnını doyurma derdinde iken hala toplanan sadakaları kim dağıtacak konuşuluyorsa ve topçular, popçulardan hayır bekleniyorsa yazık ki ne yazık.

Pazarcı vatandaş hepsinden paraları geri istiyor , ne olacak şimdi , paket döner mi ısmarlayacaklar ünlüler !

Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, 29 Nisan'da dev bir asteroidin (gök cismi) Dünya'ya çarpacağı iddiasıyla ilgili olarak açıklamasında , "Merak edilecek bir şey yok. Yapılan hesaplar gösterdi ki bunun Dünya'ya çarpma olasılığı yok. Sadece yakınından geçecek" demiş , bir de bu başımıza gelseydi , çarpıla ki doğrula olurduk . Bütün boş , yalan konuşmaları kayda geçtik Efendim , elimizden gelen budur necefugurlu@gmail.com