Orta oyununa dönen dar çevre medya kabalı

KAYDA GEÇSİN Orta Oyununa ( Karagöz Hacivat da olur ) dönen Medya içinde olup sanki dışındaymış gibi eleştirmek en zoru olmalı , nitekim bir Prof....

KAYDA GEÇSİN

Orta Oyununa ( Karagöz Hacivat da olur ) dönen Medya içinde olup sanki dışındaymış gibi eleştirmek en zoru olmalı , nitekim bir Prof. gerçekle , gerçek olmayanı artık karıştırdığından şikayet etti haklı olarak .

Medyanın yarattığı ‘Alternatif Evren’ ile gerçekler arasında sıkışıp kalan kalana , artık görelim bunu , paralel yürüyorlar daha yeni Gerçek Gündem de yazdık .

Kurtulmak kolay değil her iki evrende de de aynı şahıslar olunca yani şu meşhur ‘dar çevre ‘ bu kabustan kurtulmak , kimileri için fark etmek , ya da kabul etmek zorlaşıyor ama gerçek bu !

Şimdi bu medya dar çevresi çıkarlarından olmak istemiyor bu nedenle ömürlerini uzatacak türlü hile hurdaya baş vuruyorlar .

Geziyi eşiyle elele destekleyenle sonra pırlanta reklamı yapan Atatürk’e alternative kahraman rollerine soyunan aynı ‘sanatçı’ olunca işler zorlaşıyor .

Bu örnekleri çoğaltabiliriz hatta kendilerinin hoşuna da gider, yeter ki bahsedilsinler her mihnet kabulleri , isim vermemek kendi çapımızda kazığımız olsun !

Özel hayatını teşhiri , işinin kalitesinden önde tutan buna müsaade eden , aşk oyunlarından medet umanları, sanki kendileri istemiyorlarmış gibi ‘özel hayatları’ diye savunmaya kalkan medya ibişleri de var .

Bunlar ayan beyan ortada , hepsi Medya Dar Çevre Kabal’ının işi.

Herkesi aptal yerine koyup işlerine bakıyorlar.

Bankaları son yıllarda reklamlarda her komiğe tahsis edilmiş ‘Kabare’ haline getiren yaratıcılık karşısında bu ne yahu ‘ciddiyet beyler, güvenirlik hanımlar’ diyen çıktı mı ? Çıkmadı , neden ? Medya Dar Çevre Kabal’ı böyle istedi .

Yanlış kabullerle , at izi it izine karışmış bu tımarhaneyi inşaa ederlerken susanlar şimdi çaresiz, feryat figan ediyorlar ama yıllarca susup izleyerek bok ettiler .

Son haftalarda araştırma gazeteciliğiyle öne çıkan Murat Ağırel’in Ak Pardien kopanlar için söylediği muhteşem bir cümle var mealen Ağırel ‘Bunlar Ak Patiden koptuktan sonra aydınlanıyorlar ‘ diyor.

Bir grupta çalıştıkları yerlerden kapı önüne konulduktan sonra aydınlanıyorlar , yaşarken ‘ışıklar içinde’ olsunlar !

Şimdide ilginçtir ‘eleştiri’ de kendilerini yetkilendirmiş bulunuyorlar.

Her daim mezunen bulunuyorlar başımızda ama artık bizde kafa bırakmadılar.

Bu Dar Çevre Kabal’ı tam bir facia halini aldı , çünkü artık hiç bir işe yaramaz haldeler.

Yoksulun çocuğuna çikolata alamamasıyla zenginin kârdan zarar etmesini bir tutan ekonomiye bakışları tok açın halinden anlamaz halde , çok tehlikeli bir düşüncesizlik , güvenlik sorunu Dar Çevre Kabalı tam da budur , bunların kasıtlarıda olmayabilir zaman zaman ağzından çıkanı duymayan Orta Oyunun külhanbeyleri gibiler, ‘ayı ‘ diyince laftan anlayan ahçı , yufkacı takımı ayrı .

Esas Mevzuu şu an hep beraber yaptıkları karartma .

Ama ne yapsalar boş, Hayal Perdesinin arkasındaki hakikatler bir bir dökülüyor , medya Pişbopları rolünü oynayıp gidecek bu kadar uzatmaya gerek yok, hakikaten nedir bu telaş ?

Aaa Medya Kabalı telaşta .

Televizyonlarda hemen her Allahın Gecesi dünyanın bize kurduğu komplo teorilerini dinledik , Chatham, Rothschild, Trileteral , Illuminati , Skull and Bones ve olağan şüpheli daima Masonlar , İttihatçılar’ı söylemezsek olmaz , kabahat arayışında ilk akla

gelenler .

Tarikatları , sivil toplum kuruluşları, bu ad altında çeşitli faaliyetleri nereye koyacağız beni aşar.

16. yy dan KABAL kelimesini inceleyecek olursak , gizli politik klik, hiziplere verilen bir ad, gizli fesat , dalavere anlamında , KABAL . Latince köklü . Kabala ile karıştırmayın .

Bunlar genellikle kendi grubunun dışındakiler tarafından bilinmeyen, her tasarım menfaatleri icabı klikler , çıkarlarını desteklemek için bir araya gelmedikleri ortam yok , Atatürkçü da olurlar, dincide bir tek adam olamıyorlar ve yaptıkları iş çok kalitesiz.

Nepotism , liyakat filan deniyor ama asıl mesela bu Dar Çevre Medya KABAL’ı .

Ama nedense dünyada komplo arayanlar gözlerinin önündeki bu dar çevre medya kabalından hiiiç söz etmiyorlar.

Dünyayı fark ediyorsunuz da burnunuzun dibini göremiyor musunuz ? Yoksa Sıkıyor mu !

Kimin niye işine gelirler acaba ? Kalibrelaerı çok düşük , etkileri yok , yoksa vardır bir hikmetleri ki tosun toraman pervasızca dolaşıyorlar diyeceğim ama bence artık kimsenin umurları olmamaları avantaj olmuş .

‘Siyasal islamın iflası yeni sosyoloj ‘ lafını pek seviyorlar !

Modaları da var fikri manada , şarkı gibi değiştiriverirler .

Yaratıcılıkları müthiş , acıların Kadını Bergen filmi yeniden çekiliyor , çok değişik bir fikir , geç kaldılar , en azından her 3 yılda bir çekilmeliydi , bu çekilecek olan 3. Bergen filmi bu kafayla en az 30 tane daha çekerler.

1995 den beri ihmal edilmiş bir konu , önemlidir Bergen’den başka kadın tanımayan bir Dar Cevre Kabal’ı memlekete çok yararlıdır .

Konu zamana da uygun , kadının kocası bir gözünü çıkarttı , barıştılar sonra öldürdü daha ne yapsın adam . Yeniden hapise girme nedenini yazmaya hicap ederim.

Adamın hikayesini çeksenize asıl orijinal olan o . …

Şu Dar Çevre Medya Kabal’ı konusu ikiyüzlülük , yüzüsüzlük olan bir filim çekse ya , milletçe bir ohh denilsin , gazımız alınsın .

Kabataş’ın da filmi mesela ;

Üstü açık deri pantalonlular dans ederken açılsın sahne , adı ‘İsmet’in Rüyası’ ,

Bizler bu şom ağızlı rüyalardan uzak ülkemiz için güzel günler hayal edeceğiz inatla , bunlardan korkmadan , işimiz sabırdır sonumuz selamet Allah’ın izniyle ,

Bunlar çok çektirdiler yanlız , öyle böyle değil .

Bunların ‘kimse bizimle baş edemez’ fiyakasını ancak devlet bozar , bizleri aşar . Bütün Acılar Kayda Geçsin , bunlar yüzünden Hepimiz Bergeniz , Saygıyla efendim necefugurlu@gmail.com